Η μπάντα πρωτοσχηματίστηκε με αφορμή ένα φεστιβάλ νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας στο Δήμο Νίκαιας το 2010. Εμπνευσμένοι από το «Brown Sugar» των Rolling Stones με βασικό συστατικό αυτό που τους ενώνει περισσότερο απ’ όλα βαφτίζονται Music Sugar. Όταν δεν είναι μουσικοί, άλλοι είναι μαθητές, άλλοι φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, παντρεμένοι. Ωστόσο, η μουσική τους συνεργασία είναι πάντα στο φόντο. Παντρεύουν ηλικίες, εμπειρίες, μουσικές, γούστα και με όρεξη και τόλμη συμμετέχουν σε μουσικούς διαγωνισμούς και φεστιβάλ για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Να περάσουν τη μουσική τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Είναι ίσως η πρώτη μπάντα που μου ενέπνευσε τόσο έντονα το αίσθημα της συνεργασίας, της αλήθειας και της δικαιοσύνης στο εσωτερικό της. Οι Music Sugar επιβεβαιώνουν την έννοια της μπάντας(πλάι), καθώς ο ένας πορεύεται δίπλα στον άλλον και συστήνονται στο Tvxs.gr  όλοι μαζί. Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Τζαβάρα

Ads

musicsugarίστες
 
«Aκροβατούμε ανάμεσα σε πολλά είδη μουσικής. Ροκάρουμε, ραπάρουμε, αλλά αναζητούμε κυρίως έναν ήχο πιο ποπ ροκ. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι κάθε μέλος αυτής της μπάντας κουβαλάει μαζί του τις μουσικές του καταβολές εκφράζοντάς τες σε κάποιο μουσικό θέμα, σε ένα σόλο, σε ένα cover που θέλει πολύ να ειπωθεί και, γενικά, δεν περιοριζόμαστε σε ένα και μόνο μουσικό είδος. Βλέπουμε τη μουσική ως ένα ενιαίο σώμα, το οποίο ανάλογα με το θέμα του τραγουδιού, μας προσφέρει και μια καινούρια δυνατότητα πειραματισμού και στοχασμού. Οι επιρροές είναι πολλές και από την Brit Pop σκηνή και από την ελληνική ροκ σκηνή. Συγκροτήματα όπως, The Rolling Stones, The Beatles, The cure, James, Oasis, αλλά και Ενδελέχεια, Ξύλινα Σπαθιά, Onirama μας έχουν επηρεάσει και σίγουρα πολλοί ακόμα καλλιτέχνες».
 
Η ζωή στην Αθήνα
 
«Ζούμε στην Αθήνα και αγαπάμε τα Πανεπιστήμιά της τα οποία κρύβουν ανεκτίμητα κοιτάσματα νέων μουσικών και μη ιδεών. Αγαπάμε τα τόσα διαφορετικά μέρη που μπορούμε να πάμε και να ανακαλύψουμε κάτι διαφορετικό. Αγαπάμε όλους τους διαγωνισμούς συγκροτημάτων που γίνονται κατά καιρούς και μας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίζουμε ωραίους ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική όσο κι εμείς».

Νέα ελληνική μουσική σκηνή
 
«Η ελληνική μουσική νεανική σκηνή είναι σε μεγάλο βαθμό έρμαιο της γενικής κατάστασης που επικρατεί. Και καλή δουλειά να θέλεις να κάνεις, το ζητούμενο είναι να μπορεί να καταναλωθεί άμεσα και εύκολα από την μάζα. Ό, τι άλλο κυκλοφορεί απλώς ρισκάρει επιδιώκοντας την εκπλήρωση των ονείρων του δημιουργού του. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες από νεανικά μουσικά σχήματα, όπως άλλωστε είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά σε διαγωνισμούς που συμμετείχαμε».

Ads

 «Μείνε δίπλα μου, αν τολμάς»
 
«Θέλουμε να λειτουργούμε σαν οικογένεια, όπου υπάρχει ο καταμερισμός ρόλων και ευθυνών, αλλά και η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων από όλους μας. Δυστυχώς δεν το βλέπουν όλοι έτσι και γι’ αυτό υπήρξαν άνθρωποι που αποχώρησαν νωρίς. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις κι επειδή είμαστε άνθρωποι διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον, ισχύει ο κανόνας, “μείνε δίπλα μου, αν τολμάς”. Πικρό κι αληθινό».

Ελλάδα 2008
 
«Τότε ήταν η αρχή της συνειδητοποίησης ότι τίποτα πια δεν θα είναι όπως πριν. Μια κλιμακούμενη πορεία προς την παρακμή που εξακολουθεί και τρανώνει. Δυστυχώς ως τώρα, στο 2012, δεν έχει αλλάξει ούτε η εικόνα μας για το ελληνικό γίγνεσθαι ούτε και η οργή μας. Το «τσίρκο παρακμής» συνεχίζει την παράστασή του και τώρα πια δεν γελάει κανείς. Το μόνο ίσως που αλλάζει είναι η ένταση στο «Ελπίζουμε!» που ακούγεται στο τέλος του τραγουδιού. Ελπίζουμε και παλεύουμε λοιπόν για να αλλάξει κάτι από αυτή την νοσηρή Ελλάδα που τραγουδάμε».
 
Η κρίση
 
«Κρίση βίωνε η χώρα μας εδώ και καιρό. Όσο το χρήμα θα καταλαμβάνει την κορυφή στην αξιακή μας κλίμακα, τόσο πιο χαμηλά θα πέφτουμε ως άνθρωποι. Όταν η ζωή σου φτάνει να είναι ένα χαρτί με αριθμούς (τραπεζικών λογαριασμών, τετραγωνικών μιας κατοικίας, τζόκερ), πρέπει να αναλογιστείς μήπως κι εσύ τελικά γίνεσαι έτσι ένας αριθμός, στην καλύτερη περίπτωση, μέσα στις συλλογικές συμβάσεις, τα ποσοστά της ανεργίας, στον αριθμό των αυτοκτονιών. Το συναίσθημα για όλα αυτά; Οργή σε πρώτο επίπεδο και ανάγκη για αλλαγή και ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Οφείλουμε ως άνθρωποι να αναθεωρήσουμε την εικόνα μας για τη ζωή προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Τότε μόνο θα βελτιωθεί η κοινωνική και σταδιακά και η οικονομική κατάσταση».
 

Οι Μusic Sugar μαζί με τις μελωδίες και τα μηνύματα  τους φέρουν μία δύναμη για δημιουργία, μάθηση και σύμπραξη. Όταν οι νέοι τολμούν σπάνια ζημιώνονται από αυτό που τους θρέφει και τους μετατοπίζει πνευματικά και δημιουργικά. Έτσι κι αυτά τα παιδιά νιώθω πως είναι έτοιμα και αποφασισμένα να χαράξουν τη δική τους πορεία ο ένας δίπλα στον άλλον. Αυτό άλλωστε δε γίνεται να αλλάξει. Είναι ο κανόνας τους.
«Ονειρευόμαστε μια ζωή με συντροφικότητα, με ανθρώπους που μας αγαπούν γύρω μας, με λίγο άγχος και με πολλές στιγμές δημιουργίας».  

   Αυτόν τον καιρό συμμετέχουν με το τραγούδι τους «Μπελάς» στον διαγωνισμό του Αntenna web tv «The Band Project 2»

Music Sugar είναι οι: Νίκος Παλόγλου – φωνή, Γιώργος Παπάζογλου – ηλεκτρ. κιθάρα, Τάσος Ζέφης – ηλεκτρ. κιθάρα, Δημήτρης Βούκιας – ηλεκτρ. μπάσο, Ηλίας Κουράκος – ντραμς, Σοφία-Μαρία Παλόγλου – πλήκτρα.