Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων συνεχούς πολιτιστικής προσφοράς και λειτουργίας ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού (Φ.Ο.Υ.) διοργανώνει δύο μοναδικές συναυλίες στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2015, όπου ο Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάσει το έργο του «Μουσική Πράξη στον Μπέρτολτ Μπρεχτ».

Ads

Το έργο είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο αθηναϊκό κοινό πριν από ακριβώς 37 χρόνια, μέσω του Φ.Ο.Υ. Η σημασία και η σημαντικότητα των εκδηλώσεων αυτών είναι αυτονόητες.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης σε σημείωμά του για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί: «Και να’ μαστε πάλι εδώ μετά από 37 χρόνια, στον χώρο της μουσικής μας αθωότητας, στον χώρο που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο ‘με μουσικές εξαίσιες’ όπως λέει ο Ποιητής, και πάλι κυνηγώντας το Όνειρο και το Εμείς, όσοι απομείναμε εραστές της κοινωνίας της Ουτοπίας, εκείνης στην οποία ο ποιητής θα ψαρεύει και ο ψαράς θα γράφει ποιήματα».

Οι συντελεστές των 2 συναυλιών πρόκειται να είναι:

Ads

ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ τραγούδι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  αφήγηση
ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  άλτο σαξόφωνο, κλαρινέτο, φλάουτο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο με ράμφος
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ πιάνο, τραγούδι

Θα παρουσιαστεί επίσης ο κύκλος τραγουδιών του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ “Ο Κύκλος με την κιμωλία” σε ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

ΑΝΝΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ τραγούδι
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ πιάνο

Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητές, άνεργοι: 12 ευρώ