Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα, από τις 13 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου.

Ads

Ο Λόφος του Στρέφη αποκτά και φέτος ζωή, καθώς γίνεται για δεύτερη χρονιά χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να φέρουν κοντά τους ανθρώπους και να ζωντανέψουν τη γειτονιά μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες. Βραδιές με αφιερώματα σε σημαντικούς μουσικούς, παραστάσεις με χαρακτήρα, καλλιτέχνες που επί σκηνής δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, με σκοπό την ανάδειξή του λόφου, αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής και των ανθρώπων της.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θέμης Ροδαμίτης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευτέρα 13 Ιουνίου       

«Αφιέρωμα στον κορυφαίο σαξοφωνίστα της jazz Charlie Parker»

Ένα μουσικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα στο μουσικό και συνθέτη που χάραξε με το ύφος και τις δημιουργίες του έναν μοναδικό δρόμο για την παγκόσμια μουσική σκηνή, ενέπνευσε τους νεότερους και έβαλε τις βάσεις ώστε η jazz μουσική να ανοίξει τα φτερά της στον παγκόσμιο ορίζοντα.

Ads

Επί σκηνής ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης με την Κατερίνα Πολέμη και το κουιντέτο του. Η ηθοποιός Ευδοκία Στατήρη, διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο του Χούλιο Κορτάσαρ “Ο Κυνηγός”.

Δευτέρα 27 Ιούνιου  
    

«Ταξίδι στη Μεσόγειο»

Συναυλία με το Λουδοβίκο των Ανωγείων

Θαλασσινές ποιητικές ιστορίες, πλοία προς άγνωστα ταξίδια, φάροι, δρόμοι του εμπορίου αλλά και της συνύπαρξης του πολέμου και της ειρήνης, της πολυπολιτισμικότητας και του διαρκούς διαλόγου. Ένα μουσικό παραμύθι με πολλά τραγούδια και σύντομες ποιητικές αφηγήσεις.

Δευτέρα 4 Ιουλίου

«Ο ερωτικός Μίκης Θεοδωράκης και ο πολιτικός Μάνος Χατζιδάκις»

Συναυλία με το Βασίλη Λέκκα

Μέσα από τραγούδια τους που αγαπήσαμε, από την στάση της ζωής τους, αλλά και το λόγο τους,  που αποτυπώθηκε στη μακρά και δημιουργική διαδρομή τους,  εμπνευστήκαμε και παρουσιάζουμε μια βραδιά που ρίχνει φως στις πλευρές των δύο συνθετών που έμειναν περισσότερο στη σκιά.

Επιλογή κειμένων και αφήγηση Θέμης Ροδαμίτης

Δευτέρα 11 Ιουλίου

«Songs of Love and Sorrow»

Συναυλία με τους Κυβέλη Καστοριάδη & Ορέστη Καλαμπαλίκη

Πρόγραμμα ποιητικών και ερωτικών τραγουδιών, που ερμηνεύονται σε πέντε γλώσσες. Τραγούδια με ιδιαίτερο θεματικό περιεχόμενο που θα αποδοθούν σε διάφορες γλώσσες. Ο Serge Gainsbourg συναντά το ελληνικό δημοτικό τραγούδι, το Μεξικό του ‘50 και την Γερμανία του ‘30. Το πρόγραμμά τους αναμιγνύει standards και μικρούς θησαυρούς παραμελημένους σε μια γωνιά της μνήμης.

Λόφος του Στρέφη
Ώρα έναρξης: 20:30
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Ημερομηνίες: 

Δευ, 13/06/2016 – 20:30 – Δευ, 11/07/2016 – 20:30