Μinor Project. Ένα σχέδιο σε κλίμακα μινόρε. Τέσσερις νέοι που βρέθηκαν στην Πάτρα για σπουδές, ενώθηκαν για μουσικές και δημιούργησαν μία εκπληκτική μπάντα. Ένα όνομα που κρύβει δύναμη και παράλληλα αδυναμία και τα μέλη του συνθέτουν και συνεργάζονται γενναιόδωρα, φλερτάροντας με την αισιοδοξία, το ρομαντισμό, τη νεανικότητα, τη φωτεινότητα των συναισθημάτων και των εκμυστηρεύσεων. Δηλαδή, ό,τι μας λείπει για να μετατρέψουμε την γκρίζα ψυχή και ζωή μας σε μία χρωματιστή και ανοιχτή πηγή δημιουργικότητας και διάδρασης. «In colours», λοιπόν, με τους Minor Project! Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Τζαβάρα
 

Ads

 
Ζουν στην Πάτρα. Την αγαπούν πολύ και είναι έμπνευση και κίνητρο για να παίζουν μουσική. «Λίγο στη σχολή, λίγο στη γειτονιά, λίγο σε σπιτικές μαζώξεις, γνωριστήκαμε. Κάναμε παρέα, και κάποια στιγμή , μιας και όλοι ασχολούμασταν με τη μουσική με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αποφασίσαμε να μαζευτούμε και να παίξουμε» και το ένα live με τραγούδια του Στάθη τους έφερε κοντά και έγιναν ομάδα. Από τότε έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, παίζουν στα ραδιόφωνά μας και έχουν στο πλάι τους φίλους και συνεργάτες τους οποίους τιμούν με πολλή αγάπη. 
 
Αυτό που με εντυπωσιάζει σε αυτούς είναι ότι είναι η ειλικρίνεια και ο ανθρωπισμός τους δεν περιορίζεται στους στίχους των τραγουδιών τους, αλλά αντανακλάται στην καθημερινή φωνή τους και τις συνεργασίες τους. «Ένα μεγάλο μέρος τις ηθικής ικανοποίησης που μας έχει χαρίσει η ενασχόληση μας με τη μουσική και τους Minor, είναι οι άνθρωποι που έχουμε γνωρίσει. Φίλοι αγαπημένοι που προέκυψαν μέσα από αυτό και πιθανόν υπό άλλες συνθήκες να μην γνωρίζαμε ποτέ. Όλοι οι καλλιτέχνες με τους οποίους έτυχε να συνεργαστούμε ήταν άνθρωποι οι οποίοι σημαίνουν πολλά για μας» λένε στο Tvxs.gr. O πρώτος τους δίσκος με τίτλο «In Colours» κυκλοφορεί από την Antelma με την πλήρη στήριξη του Στάθη Δρογώση.

 
Η φωνή του Στάθη Δράκου, ο οποίος γράφει τα τραγούδια, εύθραυστη και γλυκιά αφηγείται ιστορίες και στους χορευτικούς ρυθμούς σε παρασέρνει με αθωότητα να κινηθείς παρέα με τις νότες. «Κάθε κομμάτι είναι τραγούδι-απάντηση σε έναν ή πολλούς ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας σημάδεψαν» μαρτυρούν οι ίδιοι. Το μουσικό τους ύφος είναι έντονα συνδεδεμένο με το Μάνο Χατζιδάκι, πράγμα που τους τιμά πολύ. Αν βρίσκονταν μαζί του επί σκηνής θα ήθελαν να παίξουν την «Οδό Ονείρων», το οποίο πρόσφατα διασκεύασαν.
 
Σε αυτή την οδό ζουν και μεγαλώνουν οι Minor Project με εφόδια τη μουσική και το μυαλό τους «Μόνο αν επιτρέπουμε στα χρώματα να εισβάλουν στη ζωή μας θα μπορούμε να ονειρευόμαστε, να δημιουργούμε και να ελπίζουμε. Η χρονική περίοδος σίγουρα γεμίζει με απαισιοδοξία τους περισσότερους από εμάς, αλλά και τα πιο θαμπά χρώματα τις μελαγχολίας έχουν τη χάρη τους».

Ads

Ένα δίσκος χρωματιστός, όνειρα με χρώματα και μία ζωή φωτεινή είναι τα σημεία αναφοράς αυτών των παιδιών που αγαπούν πολύ το γαλάζιο, το μπλε το καλοκαιρινό, όπως λένε. «Θεωρούμε απαραίτητο να μην σταματάει κανείς να χαμογελά. Να ακολουθεί τη ζωή που θέλει χωρίς περιορισμούς και στάνταρτς και να στηρίζει τις επιλογές των γύρω του. Σεβασμός και αλληλοβοήθεια. Ίσως ακούγεται λίγο γραφικό, αλλά για φαντάσου να ήταν αλήθεια!»

 
Είναι τολμηροί και ονειροπόλοι. Όταν πήραν στα χέρια τους τον πρώτο τους δίσκο θυμούνται φωνές χαρούμενες γι’ αυτό και λαχταρούν να βιώσουν ξανά αυτή την έντονη στιγμή. Για το χειμώνα που έρχεται σχεδιάζουν συναυλίες στην επαρχία και ένα video clip παρέα με τη φίλη τους Κλαίρη Φαφούτη.
 
Μinor Project είναι οι:
Στάθης Δράκος (πιάνο, φωνητικά)
Γιώργος Κολοκύθας (μπάσο, δεύτερες φωνές),
Βίκτωρας Φορλίδας (κιθάρες)
Αλέξανδρος Μπαλτάς (νταμς)
 

Οι Minor Project θα εμφανιστούν στις 29/09 στον Ιανό. Καλεσμένη τους  η αγαπημένη τους ερμηνεύτρια και μεγάλη έμπνευση Νατάσσα Μποφίλιου, ο Στάθης Δρογώσης που με την Antelmamusic έδωσε πνοή στο «In Colors» , η Μαριέττα Φαφούτη που θα τραγουδήσει με το μοναδικό της τρόπο το παραμύθι του δίσκου και ο Αντώνης Σουσάμογλου με συμμετοχή έκπληξη! Ο δίσκος τους «In Colors», διατίθεται πλέον από το site της AntelmaMusic σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε φυσική μορφή μέσω παραγγελίας.

Αφιέρωμα tvxs.gr σε νέα ελληνικά συγκροτήματα. Διαβάστε επίσης: