Ματαιώνεται η προγραμματισμένη συναυλία - αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη που  ετοίμαζε το Vinyl is Back, στην οποία θα τραγουδούσαν οι Μανώλης Μητσιάς, Βαγγέλης Γερμανός, Αγνή, Δώρος Δημοσθένους, Ηρώ Σαϊα και Παντελής Αμπαζής. Οι διοργανωτές σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας πήραν αυτήν την απόφαση που σίγουρα τους τιμά. 

Ανακοίνωση του Vinyl is Back Το Vinyl is Back σεβόμενο την αλλαγή διάθεσης και την οποιαδήποτε επιθυμία της οικογένειας του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που αρχικά έδωσε την έγκρισή της για την εκδήλωση, ανακοινώνει την ακύρωση της συναυλίας μικρής διάρκειας που είχε προγραμματιστεί προς τιμήν του Λουκιανού την Κυριακή στη 1 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Η οικογένεια του Λουκιανού είχε δώσει αρχικά τη συγκατάθεσή της για τη συγκεκριμένη συναυλία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν θα παραστεί, κάτι που θεωρήθηκε απόλυτα λογικό και έγινε πλήρως σεβαστό από το Vinyl is Back, δεδομένης της περιόδου πένθους που διανύει η οικογένεια.

Η εκδήλωση για τον Λουκιανό ήταν αυθόρμητη τόσο από το Vinyl is Back που τρέφει απεριόριστη εκτίμηση και αγάπη στο πρόσωπο του καλλιτέχνη, όπως και των φίλων – ερμηνευτών και μουσικών της ορχήστρας που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να δώσουν το παρών στο αφιέρωμα. Με την ίδια αγάπη αγκάλιασε και ο Τύπος την εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα γινόταν με ελεύθερη είσοδο, με διάρκεια μάξιμουμ 60 λεπτά και σε ώρα μεσημεριανή που απευθυνόταν σε οικογένειες και φίλους του Λουκιανού Κηλαηδόνη- οι οποίοι επίσης αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό και σεβασμό την σεμνή αυτή εκδήλωση, με διάθεση να προσφέρουν σπάνιο υλικό όπως φωτογραφίες, βίντεο και οτιδήποτε εξέφραζε την αγάπη τους για τον Λουκιανό. Η ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης θα ήταν υψηλού επιπέδου σε ένα πολύ καλά εξοπλισμένο χώρο, χωρητικότητας μόλις 204 θέσεων, σε μια σεμνή εκδήλωση με σεβασμό στο πρόσωπο του Λουκιανού.

Το 10ο Vinyl Is Back είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Λουκιανού Κηλαηδόνη που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία του βινυλίου, όπως σταθερή παραμένει και η αγάπη μας στο έργο του και την προσωπικότητά του και η εκδήλωση αυτή ίσως γίνει κάποια άλλη στιγμή που θα είναι πιο κατάλληλη και για το οικογενειακό του περιβάλλον.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Ο Ανδρέας Τσεκούρας, στενός συνεργάτης του Λουκιανού επί πολλά χρόνια, την ημέρα που αποχαιρετούσαμε τον Λουκιανό, μας ενημέρωσε ότι θα αφιερωθεί στον Λουκιανό μία βραδιά του ‘’Vinyl Is Back’’. Παρόλο που θεωρήσαμε πολύ άκαιρη και βεβιασμένη αυτή την κίνηση, είπαμε ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε σε κανέναν να τιμά τον Λουκιανό, αλλά ότι εμείς δεν πρόκειται να έχουμε καμία ανάμειξη. Βλέπουμε, όμως, με έκπληξη ότι η απλή βραδιά που μας είπαν ότι θα γίνει, μετατρέπεται σχεδόν σε φεστιβάλ αφιερωμένο στον Λουκιανό. Θεωρούμε ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε τέτοια εκδήλωση. Για εμάς, την οικογένειά του, είναι αδύνατον να ακούσουμε ακόμα έστω και ένα τραγούδι του. Δεν έχουμε ορίσει κανέναν διαχειριστή της δουλειάς του και καμία άλλη εκδήλωση, εκτός από αυτές που θα διοργανώσουμε εμείς, δεν μας εκπροσωπεί. Παρακαλούμε σεβαστείτε το πένθος μας και αφήστε μας για λίγο καιρό ήσυχους».