Ο γνωστός τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας με δήλωσή του παρεμβαίνει στο θέμα που έχει προκύψει με το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ και έφερε στο φως της δημοσιότητας το TVXS.gr.

Η δήλωσή του αναρτήθηκε στη σελίδα στο Facebook της κίνησης των 450 δημιουργών που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των πνευματικών. Ο Σωκράτης Μάλαμας ζητά την παύση της παρούσας διοίκησης της ΑΕΠΙ, ώστε να επέλθει η εξυγίανση μέσω επιτρόπου, όπως προβλέπει και το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση του Σωκράτη Μάλαμα:

«Ενώνω τη φωνή μου με τους σχεδόν 500 Έλληνες συναδέλφους μου και τους εκατοντάδες ξένους δημιουργούς που ζητούν από την πολιτεία να μην επιτρέψει τη συνδιοίκηση δημιουργών ή επιτρόπου με τους μετόχους της ΑΕΠΙ.

Αν βάλετε στο ίδιο τραπέζι τον λύκο με τα πρόβατα, αυτό θα σημαίνει συγκάλυψη σκανδάλου.

Η ΑΕΠΙ δεν είναι μια απλή ΑΕ , διαχειρίζεται δικά μας χρήματα. Το πόρισμα δίνει τη μοναδική ευκαιρία να εξυγιανθεί και να λειτουργήσει νομότυπα όπως λειτουργούν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι δυνατόν να συμμορφωνόμαστε με την Ευρωπαϊκή οδηγία σε όλα, αλλά στην περίπτωση της ΑΕΠΙ να διατηρούμε μια ιδιότυπη Φεουδαρχία! 

Απαλλάξτε τους δημιουργούς από τη συνδιοίκηση με ανθρώπους που ερευνώνται για κακουργηματικές πράξεις. Γνωρίζουμε πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα είναι εφικτά κι εμείς ζητάμε το δίκαιο και το αυτονόητο. 

Ας παυθεί η διοίκηση να λειτουργήσει αναπόσπαστος ο επίτροπος στο έργο της εξυγίανσης της εταιρείας. Τολμήστε το! 
Σωκράτης Μάλαμας»