Μια πληθώρα διαφορετικών μουσικών ειδών γίνονται ένα… Τότε ακούτε Tango with Lions. Ξεκίνησαν το 2007 ως κολεκτίβα, με κεντρικό πρόσωπο την Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου), μουσικό, τραγουδίστρια και πρώην συνεργάτιδα πολλών συγκροτημάτων της αγγλόφωνης ανεξάρτητης σκηνής, όπως των Closer. Το 2010 οι Tango With Lions έγιναν συγκρότημα με την κλασική έννοια και με το δεύτερο album τους A Long Walk απέδειξαν ότι ήρθαν για να μείνουν. H Kat μιλάει στο tvxs.gr για τη διαδρομή της μπάντας, τη γέννηση του A long Walk και για τα όσα… μουσικά θα επακολουθήσουν. 

Ads

Πάντα ήθελα να μάθω γιατί Tango with Lions;

Και γιατί όχι;
 
Ξεκινήσατε ως κολεκτίβα. Πλέον οι Tango with Lions είναι συγκρότημα με την κλασική έννοια. Τι έχει αλλάξει;

Αρχικά οι Tango with Lions ήταν μια πιο ασταθής σύνθεση μπάντας σε ακουστικό ύφος. Με τον καιρό και με νέες μουσικές ιδέες, πιο απαιτητικές ενορχηστρωτικά, άρχισε να δημιουργείται η ανάγκη για ένα σταθερό συγκρότημα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον δουλεύονται τα τραγούδια από μια σταθερή ομάδα και αυτό δίνει ένα ενιαίο ύφος στο συνολικό υλικό, έναν ίσως –για μας τουλάχιστον- πιο χαρακτηριστικό ήχο στο μουσικό μας προσανατολισμό.

Ads

TANGO WITH LIONS

image

Κατερίνα Παπαχρήστου: φωνή, πιάνο, κιθάρα, σύνθεση
Γιάννος Παραμυθιώτης: ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Βεργέτης: ντραμς
Θοδωρής Ζευκιλής: μπάσο
Τζιμ Σταρίδας: τρομπόνι

tangowithlionsband

Από το Verba Time στο A long walk ήταν ένας μεγάλος μουσικός περίπατος;

Ναι, ήταν. Πέρα απ’ το ομώνυμο τραγούδι, επιλέξαμε αυτόν τον τίτλο γιατί μας χρειάστηκε χρόνος και δουλειά σε διαπροσωπικό και σε μουσικό επίπεδο για να ολοκληρώσουμε την επιλογή των τραγουδιών και την ηχογράφηση του δίσκου, δεδομένου ότι η μπάντα σταθεροποιήθηκε παράλληλα με τη δημιουργία των τότε καινούργιων τραγουδιών και του περάσματος από ακουστικό σε πιο ηλεκτρικό ήχο με full band.
 
Το A long walk έχει χαρακτηριστεί ένα «σκοτεινό» και πιο ώριμο album σε σχέση με το πρώτο. Ποιες μουσικές ή και προσωπικές διεργασίες οδήγησαν εκεί;

Κάποια παραπάνω τριβή με γεγονότα και εμπειρίες που «σκοτεινιάζουν» το μυαλό για λίγο και που οδηγούν σε απολογισμούς και σε εσωτερικές αναζητήσεις με την ανάγκη μιας λύσης. Η λύση τελικά δε βρέθηκε, αλλά κυκλοφόρησε ο δίσκος!


 

Υπάρχει κάποια συνθετική ιδέα πίσω από το δίσκο; Κάτι που να ενώνει τα κομμάτια;

Αυτό ίσως που ενώνει τα κομμάτια –πέρα απ’ το αφηγηματικό περιεχόμενο – είναι ο τρόπος που τα δουλεύουμε. Ξεκινάμε από μια αρχική ιδέα songwriting και σιγά-σιγά προσθέτουμε στοιχεία και τα επεξεργαζόμαστε ενορχηστρωτικά. Αυτό που μας βοήθησε πολύ στο A Long Walk ήταν το ότι ασχοληθήκαμε πολύ με το pre-production του δίσκου προκειμένου να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του πώς θέλουμε να βγει το τελικό αποτέλεσμα.
 
Το In a bar έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο You Tube. Τι οδηγεί τον κόσμο εκεί πιστεύεις;

Δεν ξέρω πώς ακριβώς έγινε αυτό με το In a bar. Ίσως μέσα από σχετικά βίντεο στο you tube. Ίσως πάλι, επειδή μιλάει για μπαρ και μοναξιά!

 
Γράφεις τους στίχους για τα τραγούδια σας. Από που αντλείς έμπνευση;

Από ταξίδια, γεγονότα, σκέψεις, παρατήρηση, εικόνες, σκοτεινές περιηγήσεις εντός και εκτός… Από οτιδήποτε μπορεί να με ταράξει και να με ξεβολέψει συναισθηματικά και εγκεφαλικά.
 
Ο ήχος των Tango with Lions είναι πολυσύνθετος. Ποιες θα έλεγες ότι είναι οι μουσικές καταβολές που σας καθορίζουν;

Ο καθένας μας έχει ένα εύρος ακουσμάτων που εκτείνεται σε πληθώρα διαφορετικών μουσικών ειδών. Από κλασική μουσική, soul, rock, indie, ηλεκτρονική… Μάλλον βέβαια μας βγαίνει περισσότερο το indie/rock. Υπάρχουν τόσες υποκατηγορίες στη μουσική τώρα πια, που μου φαίνεται δύσκολο να τοποθετήσω τον ήχο μας –και τον ήχο άλλων συγκροτημάτων- σε κάποιο πολύ συγκεκριμένο είδος, πόσο μάλλον να διευκρινίσω ποιο είδος μας έχει επηρεάσει τελικά πιο πολύ…
 
Είναι νωρίς να ρωτήσω τι θα ακολουθήσει μετά το A long walk?

Όχι και τόσο! Στις πρόβες επεξεργαζόμαστε νέες ιδέες, έχουν αρχίσει να γεννιούνται νέα τραγούδια. Είναι νωρίς όμως για να ξέρουμε κι εμείς οι ίδιοι τι μορφή ακριβώς θα έχει το επόμενο άλμπουμ ή πότε ακριβώς θα μπούμε στο στούντιο.
 
Που μπορούμε να σας ακούσουμε σύντομα;

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Secret Gig με τους Baby Guru.

Η τρίτη και τελευταία συναυλία στο πλαίσιο των Secret Gigs φέρνει μαζί στη Στέγη τους Tango with Lions και τους Baby Guru για μία και μόνη βραδιά στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
 

INFO
Baby Guru / Tango with Lions
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014
Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 15 € | Mειωμ. 10 € | Άνεργοι: 5 €
Περισσότερες Πληροφορίες