Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.

Ads

Τον Σεπτέμβριο, η ελληνική παραδοσιακή μουσική εναλλάσσεται με κλασσικές μελωδίες, αλλά και με «πειραγμένους» ήχους ηλεκτρονικής επιρροής και minimal αισθητικής από νέους Έλληνες δημιουργούς.

Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί τον δεύτερο κύκλο των θεματικών συναυλιών Parklife, αυτήν την φορά  με όχημα την ελληνική παραδοσιακή μουσική, για ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη έως την Θράκη και από εκεί σε κάθε σημείο της Ελλάδας και σε κάθε γωνιά της Μεσογείου.

image

Ads

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ο Ψαραντώνης θα προσκαλέσει το κοινό στην μουσική παράδοση της Κρήτης, ενώ η Κατερίνα Παπαδοπούλου και οι Anastatica Project, με την συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου στην πολίτικη λύρα, θα συστήσουν ένα φρέσκο ηχόχρωμα με Μεσογειακές επιρροές.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ο Πετρολούκας Χαλκιάς θα μαγέψει με τους ήχους του κλαρίνου, και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο θα συνεπάρει με τις μουσικές ιστορίες που θα μας διηγηθεί.