Το Plisskën Festival επιστρέφει το καλοκαίρι του 2019 στις 26 & 27 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, τον αγαπημένο πολιτιστικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια του.

Ads

Πιστό στις αξίες του να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών με ένα πολυσυλλεκτικό, μοντέρνο και περιπετειώδες lineup, τα 3 stages του Plisskën 2019 θα φιλοξενήσουν 34 καλλιτέχνες προσφέροντας 12 ώρες γεμάτες μουσική κάθε μέρα.

Από indie και soul funk σε electronica και synthwave pop, το Plisskën φέρνει για άλλη μια χρονιά ό,τι πιο φρέσκο αλλά και καταξιωμένο στην σύγχρονη μουσική, με μοντέρνους «θρύλους» αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Headliners στο φετινό Plisskën θα είναι ο «πατέρας» της Disco και πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής Giorgio Moroder, η δημοφιλής modern soul κολεκτίβα των Jungle, οι εκπληκτικοί Τουαρέγκ μουσικοί από τη Σαχάρα Tinariwen αλλά και η underground super star της house σκηνής, The Black Madonna.

Ads

2 μέρες, 3 stages, 12 ώρες non-stop μουσικής ανά ημέρα, ένα γεμάτο Food Court με τις καλύτερες Ελληνικές και διεθνείς γεύσεις, Cocktail Bars με δροσερά καλοκαιρινά ποτά, εξωτερικoί Lounge χώροι και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το lineup θα συμπληρώσουν το indie τρίο από τη Σουηδία Peter Bjorn and John, ο γνωστός παραγωγός ρυθμικής electronic world μουσικής Nicola Cruz και ανερχόμενο darkwave ντουέτο των Boy Harsher. Μέρος του lineup θα είναι επίσης και οι Donny Benet, Jane Fitz, Bombino και Giant Swan οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Από τα πιο πολυαναμενόμενα live acts της φετινής χρονιάς είναι αυτά της Deena Abdelwahed, των Lebanon Hanover και των Prison Religion καθώς και τα Live / DJ sets των παγκοσμίως αναγνωρισμένων καλλιτεχνών της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής Lena Willikens, Rone, Poldoore και Optimo.

Πέρα από το να δημιουργήσει μια μοναδική μουσική εμπειρία τόσο για το κοινό όσο και για τους ίδιους τους καλλιτέχνες, στόχος του Plisskën είναι να διεξάγει για μια ακόμα χρονιά ένα φεστιβάλ με σεβασμό προς το περιβάλλον. Προάγοντας οικολογικές πρακτικές στο κλάδο της ψυχαγωγίας, το φεστιβάλ έχει βραβευτεί με το Commended Green Festival Award για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Μέρος του Plisskën είναι επίσης και το ετήσιο workshop, The Lab το οποίο παίρνει μέρος στην Αθήνα λίγο καιρό πριν το φεστιβάλ. Μέσα από ένα φάσμα θεωρητικών και πρακτικών σεμιναρίων από εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο του event management,  οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλα όσα χρειάζονται για την οργάνωση και τη διεξαγωγή ενός φεστιβάλ.