Η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Λάνα ντελ Ρέι ανεβαίνει την Τρίτη 19 Ιουλίου στη σκηνή του TerraVibe Park στη Μαλακάσα, τρία χρόνια μετά την προηγούμενη εμφάνισή της στον ίδιο χώρο.

Ads

H ιέρεια της Hip, όπως τη χαρακτήρισαν, η 31 ετών Lana Del Rey, συστήθηκε στο κοινό φορώντας ένα λευκό φόρεμα και ένα στεφάνι από λουλούδια και τραγουδώντας πως γεννήθηκε για να πεθάνει (video clip του Born to Die που έκανε 3,6 εκατ. πωλήσεις).

image

Λίγο αργότερα ήρθε το clip του Video Games (με 20 εκατ. «χτυπήματα» στο youtube) και όλοι πλέον ξεκίνησαν να μιλούν για το φαινόμενο Lana Del Rey, τη νέα βασίλισσα των social media.

Με ένα προκλητικό καλλιτεχνικό προφίλ που ανέφερε ως επιρροές της τη Britney Spears και τον Kurt Cobain και την ίδια να αυτοσυστήνεται σαν «gangsta» Nancy Sinatra, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω της και η μουσική βιομηχανία υποκλίθηκε μπρος της, καθώς αναζητούσε εναγωνίως  ένα pop είδωλο που δεν ήταν pop.

Mε 4 δίσκους που μονοπωλούν μουσικά βραβεία και υποψηφιότητες και τον πιο πρόσφατο εξ’ αυτών Honeymoon να ικανοποιεί το fan base της που αριθμεί χιλιάδες ανά τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα, για την οποία τρέφει μεγάλη αγάπη η Lana De Rey.

H Ελίζαμπεθ Γκραντ, όπως είναι το αληθινό της όνομα, άλλοτε θυμίζει ντίβα του παλιού Χόλιγουντ (το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της ήθελε να παραπέμπει στις μοιραίες γυναίκες της εποχής εκείνης) κι άλλες φορές  ρομαντική Λολίτα.

Ads

image

Στο line up της 19ης Ιουλίου συναντάμε επίσης το όνομα του ράπερ, στιχουργού και μουσικού παραγωγού Iratus, κατά κόσμον Ευάγγελου Γκόβοτου αλλά και των Daphne And the Fuzz, του συγκροτήματος της χαρισματικής Δάφνης Λάζου που έχει ήδη ένα άλμπουμ στο ενεργητικό του που περιλαμβάνει vintage pop ιστορίες για την αγάπη, τα όνειρα και την ενηλικίωση.