Με τίτλο «Η μάγκα του Περαία» το Καφέ Αμάν παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Πειραιά και την επονομαζόμενη «Μάγκα» ή «Μαγκία», που είναι η κοινότητα των «περιθωριακών» όπως χαρακτηρίζονται, που σε συνεργασία με τους Μικρασιάτες Πρόσφυγες του 1922, γέννησαν το «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ».

Ads

Με Αφηγητή τον σκηνοθέτη του ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ, Κώστα Φέρρη, πραγματοποιείται μία περιπλάνηση στην Ιστορία των Ελλήνων, από το 1834 ως σήμερα, διανθισμένη με τα ωραιότερα ρεμπέτικα τραγούδια  των Βαμβακάρη, Μπάτη Παγιουμτζή, Τούντα κλπ… που ύμνησαν το πιο ξακουστό  λιμάνι της Ελλάδας, και τους Πειραιώτες του.

Η Αλληλεγγύη Πειραιά με τη συναυλία αυτή τιμά τον «τόπο της» τον Πειραιά και τις γειτονιές του.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για να την κάλυψη των αναγκών των άνεργων, άστεγων και άπορων συμπολιτών μας που ζουν σήμερα κάτω από δυσχερείς συνθήκες και κάτω από τα  όρια της φτώχειας  λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης.  

Ads

«Στις 31 Αυγούστου προσκαλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, να τραγουδήσουμε μαζί  για τον Πειραιά… για τις φτωχογειτονιές,  την προσφυγιά, τη ‘’μαγκιά’’, τον πολιτισμό τους, την αξιοπρέπειά τους, την ιστορία τους. Γιατί στον Πειραιά οι ‘’μάγκες’’ δεν πέθαναν. Μπορεί να μη φοράνε σακάκια εκείνης της εποχής και να είναι ‘’μυστακοφόροι’’ αλλά  έχουν – όπως είχαν  πάντα  – μπέσα, τιμή και ξηγιούνται παλικαρίσια» αναφέρει η Αλληλεγγύη Πειραιά. 

image

Τετάρτη 31 Αυγούστου στο Βεάκειο Θέατρο, στις 20.30

Την παράσταση θα ανοίξει το συγκρότημα «ΧΟΡΔΕΣ» από το ΚΕΘΕΑ – ΝΟΣΤΟΣ

Σε μουσική διεύθυνση Θέσιας Παναγιώτου

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 8 ευρώ (για άνεργους και φοιτητές)