Η Ηρώ Σαΐα  για δύο ακόμα παραστάσεις με το ρεσιτάλ που τόσο αγαπήθηκε «Γυναίκα Τριαντάφυλλο». Μαζί με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και την Αριάδνη Πόλκα στο βιολοντσέλο η Ηρώ Σαΐα , τέσσερα χρόνια μετά ,  ξεδιπλώνει το ταλέντο της και «μεταμορφώνεται» ξανά  σε «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» για να ερμηνεύσει  μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια αγάπης, της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας.

Ads

Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού, Σταμάτη Κραουνάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Αντύπα, Κώστα Καλδάρα, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Μαμαγκάκη των Beatles του Sergio Endrigo και πολλών ακόμα. Τραγούδια παλιά και δικαιωμένα από τον χρόνο, τραγούδια νέα με «άρωμα» τριαντάφυλλου που διάλεξαν ο Σταμάτης Κραουνάκης μαζί με την  Ηρώ Σαΐα.

Κάποια  που μας τρυπάνε την καρδιά σαν αγκάθια και άλλα που τη χαιδεύουν τρυφερά  όπως τα ροδοπέταλα χαιδεύουν το τρυφερό μάγουλο ενός κοριτσιού… Ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στο λουλούδι που λέγεται ΑΓΑΠΗ. 
 
«ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ»

image

Ads

Concept – Επιλογή τραγουδιών:
Σταμάτης Κραουνάκης – Ηρώ Σαϊα

Ενορχήστρωση – Μουσική διεύθυνση –  Πιάνο :
Νεοκλής Νεοφυτίδης

Βιολοντσέλο:
Αριάδνη Πόλκα

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206 Ταύρος
 
Ώρα έναρξης 21.30
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ
 
Προπώληση:

Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης  (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00, www.mcf.gr. Εισιτήρια προπωλούνται και Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Ticket Services Ωρ. λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 – 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 – 20:00, Σαβ. 10:00 – 14:00
 
Λίγα λόγια για την Ηρώ Σαΐα

Απόφοιτη του της δραματικής σχολής του Νέου ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και του τμήματος των Σπουδών στον ελληνικό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Σπούδασε φωνητικη στο Εθνικό Ωδείο. Υπήρξε μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας Σπείρα-Σπείρα. Συμμετείχε στις παραστάσεις: Όλοι μαύρα κι ένα πιάνο, Sold out, Αυτή η νύχτα μένει, Έπεσε έρωτας, Κλασσική συνταγή, Χορικά ’05. Στο θέατρο, το 2004 στην παράσταση ”Πλούτος᾽᾽ ,του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Ν.Μαστοράκη.

Το 2005 συνέργάστηκε με τον Ορφέα Περίδη. Το 2006 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και την Κ.Ο.Ε.Μ. Το 2008 συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Μπάση. Το 2009 με τον Μανώλη Μητσιά. Το 2010 παρουσίασε την παράσταση ‘Γυναίκα Τριαντάφυλλο’ στην Αθηναϊδα , με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη, η ζωντανή ηχογράφηση της οποίας αποτέλεσε και την πρώτη προσωπική της δισκογραφική παρουσία.

Το 2011 συνεργάστηκε με τον Σταύρο Ξαρχάκο στο ‘αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι’ στη σκηνή του Gazarte καθώς και τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς στο Ηρώδειο. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε στην παράσταση ‘Αμάν Αμήν’ στο θέατρο Ακροπόλ το 2012.

Την ἰδια χρονιά συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Αφροδίτη Μάνου στη μουσική παράσταση ‘Πάμε κοπέλες’ των Μ. Ρέππα και Θ.Παπαθανασίου. To 2013 , συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Βασίλη Δημητρίου στο Παλλάς αλλά και λίγο παλιότερα με τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Γιάννη Σπανό,με τον Βαγγέλη Γερμανό στο Παλλάς κ.ά.

Το καλοκαιρι του 2013 τραγούδησε στο αφιέρωμα για τη Μελίνα Μερκούρη υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου , στα Πρέσπεια και σε δυο sold out παραστάσεις στο Ηρώδειο. Tον Νοέμβριο του 2013 , κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος της , με τίτλο ‘Λευκό Χαρτί’ στον οποίο τη μουσική υπογράφουν δυο νέοι συνθέτες, ο Άρης Βλάχος και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης ενώ τους στίχους ο Μάνος Ελευθερίου, ο Γιάννης Γούνας, ο Γιάννης Καστανάκης , ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και η ίδια η Ηρώ Σαϊα. (Ο δίσκος ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ πωλείται και μέσω διαδικτύου, στο link και έρχεται στην πόρτα σας)

Οι αρχές του 2014 βρίσκουν την Ηρώ Σαϊα να εμφανίζεται στο πλευρό της Ελένης Βιτάλη, στη σκηνή της Ιεράς Οδού στο αφιέρωμα ‘Νυν και αεί Τσιτσάνης’ το οποίο υπογράφει και διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Το πρόγραμμα ενώ είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει για 10 παραστάσεις , παρατείνεται συνεχώς , με αποτέλεσμα να ολοκληρωθει πριν το Πάσχα.

Το καλοκαίρι του 2014 συνεχίζει η συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο , στις συναυλίες με τίτλο ‘Μάνα μου Ελλάς’ τραγουδώντας αποκλειστικά τραγούδια του συνθέτη, μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη , σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και στο Ηρώδειο. Λίγες μέρες αργότερα, συμμετέχει σε συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με τον Σταμάτη Κόκκοτα, κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις.