Στις 4 Ιανουαρίου του 2017 οι Doors γιορτάζουν στο Λος Άντζελες, σε μια ειδική εκδήλωση, τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους. Η 4η Ιανουαρίου θα διακηρυχθεί ως «Ημέρα των Doors».

Ads

Η ψυχή και το μυαλό του συγκροτήματος, οι Τζιμ Μόρισον και Ρέι Μάνζαρεκ, μπορεί να μη ζουν πια όμως το έργο τους έχει περάσει στην αιωνιότητα και ακόμη και σήμερα αποτελεί πηγή έμπνευσης και σημαντική επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Βένις της Καλιφόρνια, εκεί όπου γεννήθηκαν οι Doors, η παρέα των Μόρισον, Μάνζαρεκ, Κρίγκερ και Ντένσμορ, που σημάδεψαν την παγκόσμια μουσική. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα δύο μέλη του συγκροτήματος που βρίσκονται εν ζωή, οι Ρόμπι Κρίγκερ και Τζον Ντενσμορ, αλλά και μέλη της οικογένειας των  Ρέι Μάνζαρεκ και Τζιμ Μόρισον.

Αν και το συγκρότημα είχε δημιουργηθεί δύο χρόνια νωρίτερα, το 1965, η 4η Ιανουαρίου του 1967 επιλέχθηκε ως η επίσημη ημερομήνια γέννησης του συγκροτήματος καθώς ήταν η ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο album τους. Σε αυτό περιλαμβάνονταν διαχρονικά αριστουργήματα της ροκ μουσικής, όπως το «Break On Through», το «Light My Fire», το «Back Door Man», το «Twentieth Century Fox», το «Soul Kitchen», το «Alabama Song» και το θρυλικό «The End».