Είχαν πάει σε ένα μπαράκι και μία κοπέλα της παρέας έπαιρνε αντιβίωση και δεν μπορούσε να πιει αλκοόλ, παρήγγειλε ένα χυμό φρούτα του δάσους. Αυτό ήταν! Το όνομα ήχησε πολύ όμορφα στα αυτιά τους και ταίριαζε με το μουσικό τους ύφος. Είναι τα Φρούτα του Δάσους, έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και μιλούν στο Tvxs.gr για να μας μαρτυρήσουν τι μουσική παίζουν για να ταιριάζει με ένα τέτοιο όνομα. Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Τζαβάρα

Ads

 
«Να παίζουμε πολύχρωμα και πολυμορφικά δίχως κομπλεξισμούς, αυτό θέλαμε από την αρχή» λέει ο Πόλυς Ζουκ, ψυχή της μπάντας και ο άνθρωπος που φέρει το μουσικό κορμό της. Γράφει μουσική και στίχους και μετά όλοι μαζί προτείνουν ιδέες, κτίζοντας πάνω σε αυτό και κάνουν την ενορχήστρωση μέσα από πρόβα και κουβέντα. Πιτσιρικάδες, διάβαζαν φανατικά Ποπ-Ροκ και το Mtv ήταν το σχολείο τους, επηρεασμένοι από Beatles και Joy Divizion μέχρι ΑΒΒΑ και Μανο Χατζηδάκι τα Φρούτα, όπως τους φωνάζουν οι φίλοι, παίζουν «κυκλοθυμικά» από pop μέχρι εμπνευσμένες μπαλάντες.
 
«Έχουμε άφθονους φοιτητές και η πόλη χρειάζεται χώρους και στέκια να υποστηρίζουν ηχητικά τα μουσικά σχήματα, να αναπνέει συνεχώς με πολιτιστικά γεγονότα, να έχει τα μάτια της και τα αυτιά της ανοικτά στους νέους δημιουργούς, να τους δίνει βήμα  να δείχνουν το έργο τους. Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης επενδύει ακόμα στην κακογουστιά» αναφέρουν για την πόλη τους σε σχέση με τη μουσική. Για τα Φρούτα υπάρχουν αξιόλογες μπάντες, αλλά είναι κυρίως αγγλόφωνες ,σε ελληνικό στίχο δεν έχουν δει κάτι ενδιαφέρον στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ξεχωρίζουν τους  V.I.C. από τα Γιάννενα, τους Δαρνάκες από τις Σέρρες, και τους  Δραμαμίνη από τη  Δράμα.

 
Τα τραγούδια τους μιλούν με χρώματα και εικόνες για ό, τι όμορφο αλλά και λυπηρό μας συμβαίνει. Μιλούν για έρωτα, αγάπη, διαφυγή, παιχνίδι, ελπίδα και ο ήχος τους μπορεί μέσα από τη φαντασία αυτού του συγκροτήματος να μετασχηματιστεί σε ό, τι επιθυμούν να εκφράσουν. «Η μουσική ήταν είναι και θα είναι το καταφύγιο για όλες τις φουρτούνες. Το φάρμακο να γλυκάνει τον πυρετό. Τραγουδάς, χορεύεις και νιώθεις να φιλτράρεται η ψύχη σου και να διώχνει όλα τα μικρόβια που μας περιβάλλουν. Ας επιβιώσουμε σε αυτό το τσίρκο μέσα από την φιλία ,την αγάπη, τη φύση και τη μουσική» είπαν τα Φρούτα του Δάσους στο Tvxs.gr.
 

Ο πρώτος τους δίσκος «Για τη στιγμή και μόνο» αναδεικνύει με όμορφο τρόπο το μεράκι και την προσωπικότητα αυτής της μπάντας, δίνοντας έμφαση στο artwork του δίσκου. Ωστόσο, «αυτή η διαδικασία ανήκει στους παλιούς και ρομαντικούς fans της μουσικής, σήμερα οι περισσότεροι  ακούν μουσική  με βάση τα views και τα likes και με ποιότητα ήχου τραγική, μέσα από τα ηχεία ενός laptop» διαπιστώνουν με λύπη.
 
Είναι μία πενταμελής μπάντα και κουβαλάει, όπως οι περισσότερες άλλωστε, πολλές χαρές αλλά και πολλές «πληγές». Αν θα οδηγούσε κάτι μία ομάδα μουσικών σε όμορφες μουσικές στιγμές και συνεργασίες αυτό θα ήταν «η πίστη σε αυτό που κάνεις, η όρεξη και ο χρόνος για δημιουργία σε πρόβες, γερό στομάχι για να μην απογοητεύεσαι  με τις συνθήκες των καιρών και σεβασμός σε αυτόν που παίζει μαζί σου για να υπηρετείτε το τραγούδι με το σωστό τρόπο και ύφος που του αρμόζει. Για τέλος άφησα το βασικότερο … απίστευτη υπομονή. Αν τα έχει αυτά ένα συγκρότημα  αργά η γρήγορα θα πάρει αυτό που του αξίζει» υποστηρίζουν.
 
Η μπάντα με τα πράσινα σταράκια σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα το δεύτερο δίσκο της και μάλιστα δωρεάν μέσω του διαδικτύου με λίγες κόπιες για εκείνους και για όσους θα επιθυμούσαν να το αγοράσουν στα lives τους, καθώς έχουν  το διαδίκτυο μουσικό τους σύμμαχο.

Ads

 
Μέσα από τα όνειρά τους και τις σκέψεις τους 
 
«Θέλουμε να έχουμε αντοχές ,πίστη και όρεξη να συνεχίσουμε να παίζουμε και να δημιουργούμε ομαδικά και όπου μας βγάλει. Δουλεύουμε καινούργια τραγούδια και έχουμε αγωνία για το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε να μην βρούμε πολλά εμπόδια στον δεύτερο δίσκο και αργήσει η κυκλοφορία του».
 
«Πάλι σε ‘σένα γυρνάω» τραγουδούν, αλλά μετανιωμένοι πλέον μέσα από τις εμπειρίες τους. Αν έπαιρναν ένα «μεθυσμένο αεροπλάνο»  θα πήγαιναν  κάπου που τα παιδιά δεν θα λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία, κάπου που δεν θα υπάρχουν άστεγοι να παγώνουν στον δρόμο, κάπου που δεν θα υπάρχει η απόγνωση της ανεργίας και της εξαθλίωσης, κάπου που οι θυσίες τους θα αναγνωρίζονται και  θα ανταμείβονται. Τους αρέσουν τα «παραμύθια», αλλά όχι το παραμύθιασμα. Μαζεύονται συχνά στη δική τους «παιδική χαρά», το στούντιό τους και περιμένουν μετά από τις μπόρες που τους έχουν ισοπεδώσει τις «Αλκυονίδες μέρες», για να ξανασηκωθούν.  

Φρούτα του Δάσους είναι οι:
Πόλυς  Αβουζουκλίδης :Φωνή/κιθάρα
Γιώργος Καρακούλιας:Κιθάρα
Γιάννης Τσελίκας:Μπάσο
Γιώργος Κουκουβίνος: Τύμπανα
Βασίλης  Ιορδανίδης:Πλήκτρα

Τα Φρούτα του Δάσους θα εμφανιστούν στις  23/07 στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης -Είσοδος Ελεύθερη

To μουσικό αφιέρωμα του tvxs.gr σε νέες ελληνικές μπάντες και τραγουδοποιούς συνεχίζεται. Αν είστε ένας ή μία από αυτούς στείλτε mail στο [email protected]

Διαβάστε Επίσης:

  • Spaceguest, οι φανκοηλεκτροπανκοροκάδες
  • Δ.Ο.Γ.Μ.Α.:«Στη γωνιά βρίσκεται η ελπίδα»
  • Sleepin Pillow «Η μουσική δεν είναι άλλοθι, είναι η κινητήριος δύναμη»
  • George Gaudy: «Ο έρωτας είναι το αντίδοτο στην κρίση»
  • Δημήτρης Λάμπος, «υπάρχει κοινό για πραγματική μουσική ψυχαγωγία»
  • Μουσικοί πειραματισμοί με τους Your Hand In Mine
  • Έμμονο Γκρίζο
  • Χρήστος Νινιός, ένας ρομαντικός ροκάς
  • Είναι (οι) Klein Mein και το διασκεδάζουν!