To «Feast of Friends» – το ντοκιμαντέρ των Doors, όπου τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος γύρισαν κατά την καλοκαιρινή τους περιοδεία του 1968 – γνωρίζει μετά από 46 χρόνια τα φώτα της δημοσιότητας. Επιμέλεια: Μαρία Αγγελοπούλου

Ads

Το χαρακτηριστικό του ντοκιμαντέρ είναι ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μάλιστα όταν προβλήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ ακόμα ζούσε ο Jim Morrison, έλαβε αρνητικές κριτικές. Αλλά ο βασικός λόγος, που έκανε σχεδόν μισό αιώνα να βγει στο εμπόριο ήταν τα νομικά θέματα, που αντιμετώπιζε ο τραγουδιστής κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η νέα έκδοση αναμένεται στις 11 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει άγνωστα ρεμίξ και βίντεο από τη δουλειά τους.

«Είναι ένα φανταστικό ντοκιμαντέρ», αναφέρει ο Jim Morrison στο τρέιλερ της ταινίας. «Δεν μπορώ να πω πολλά γι’ αυτό, γιατί δεν το έχουμε ολοκληρώσει ακόμα. Είναι σαν να φτιάχνεται από μόνο του».

Ads

Ο σκηνοθέτης Paul Ferrara, που επίσης γύρισε το 1969 την ταινία HWY: An American Pastoral, αφιερωμένη στη ζωή του Morrison, ξεκίνησε τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ τον Απρίλιο του 1968. Το «Feast of Friends» περιλαμβάνει εκτός των άλλων, σχολιασμούς και live συναυλίες. Τα μέλη του συγκροτήματος χρηματοδοτούσαν τα γυρίσματα από μόνοι τους, μέχρι τη στιγμή της σύλληψης του Morrison στο Μαϊάμι, όπου τότε σταμάτησε και η ροή εσόδων τους.

Εκτός από την ταινία, στο DVD και το Blu-ray θα περιλαμβάνεται και έξτρα υλικό. Το πρόσφατα ανανεωμένο «Feast of Friends», συμπεριλαμβάνει πλάνα, με τα μέλη να παίζουν πόκερ, τον Morrison να μιλάει, καθώς και πλάνα από την ηχογράφηση του «WIld Child» στο στούντιο. Θα περιέχεται επίσης ένα σόλο του Robby Krieger, ένα ποίημα του Morrison και μια συμπλοκή που είχαν με τον φωτογράφο Richard Avedon.

Θα συνοδεύεται επίσης με το «The Doors Are Open», ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ του 1968 με επίκεντρο την εμφάνιση της μπάντας στο Roundhouse του Λονδίνου.

Τέλος, θα περιλαμβάνει το τραγούδι ‘The End’, το οποίο η μπάντα ερμηνεύει στο Τορόντο σε μια συναυλία τους τον Αύγουστο του 1967. Παράλληλα συνοδεύεται με συνεντεύξεις του Krieger, του Ray Manzarek, του ντράμερ John Densemore και τον μάνατζερ του συγκροτήματος Danny Sugarman.

Το ντοκιμαντέρ, προέρχεται από αντίγραφα της ταινίας που κυκλοφορούσαν για χρόνια παράνομα στην αγορά. Το αρχικό αντίγραφο υποτίθεται ότι ανήκε στον Morrison, το οποίο το είχε πάρει μαζί του όταν μετακόμισε στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις φήμες, ο τραγουδιστής άφησε το αντίγραφο μέσα σε μια χάρτινη σακούλα έξω από το σπίτι ενός φίλου του, λίγες μέρες πριν τον θάνατό του.