Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής μαζί με την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, μας ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης, στον Ιανό στις 9 Δεκενβρίου στις 21.30.

Ads

Θα ακουστούν μελοποιήσεις  μεγάλων δημιουργών, όπως επίσης ο Στέφανος Κορκολής για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Μετά από τις δύο εξαιρετικά επιτυχημένες συναυλίες στην όπερα του Καΐρου και στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας) θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά που αφορά μελοποιημένα ποιήματα του Κωσταντίνου Καβάφη, καθώς και κάποια ορχηστρικά κομμάτια εμπνευσμένα από ποιήματά του μεγάλου μας ποιητή.

Συντελεστές

Αφήγηση : Αλέξιος Κοτσώρης
Σαξόφωνο – φλάουτο: Βασίλης Δεφίγγος
Βιολοντσέλο: Θέμης Βαγενάς

Ads

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 18€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

Πληροφορίες

IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για τον Στέφανο Κορκολή:

Ο Στέφανος Κορκολής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 ετών χαρακτηρίστηκε «παιδί θαύμα» και με το ίδιο μουσικό ταλέντο, αφού τέλειωσε τις σπουδές του, στο Ωδείο Αθηνών, ταξίδεψε  στο  Παρίσι, υπό την καθοδήγηση των Yvonne Lefébure, Vladimir Horowitz, Pierre Bulez και άλλων μεγάλων, για  να  συνεχίσει  τις  σπουδές  του, με  υποτροφία  του  Γαλλικού κράτους, όπου παρακολούθησε ταυτόχρονα μαθήματα  σύνθεσης, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης  ορχήστρας  και  μουσικής  κινηματογράφου. Αμέσως διακρίθηκε στη Γαλλία  αλλά και  σε πολλά μέρη του κόσμου, τόσο για τις δικές του κλασσικές συνθέσεις,  όσο και για τις  ερμηνείες του αλλά και τις  συνεργασίες του με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και δισκογραφίας.

Ο Στέφανος έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές στον κόσμο, οι οποίοι ερμήνευσαν δικά του κομμάτια και έχει συμπράξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μαέστρους παγκοσμίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν ονόματα όπως ο Alfredo Kraus, ο Jose Carreras, η Teresa Berganza, η Dulce Pontes, o Lucio Dala, ο Luca Carboni, o Vittorio Grigolo, ο Ennio Morricone, ο Horatio Ferrer (ποιητή του Astor Piazzolla). Σημαντικές  είναι, επίσης, οι συνεργασίες του με τη Βίκυ Λέανδρος, τη Νάνα Μούσχουρη αλλά και με την ελίτ των Ελλήνων ερμηνευτών.

Έχει δώσει πάνω από 5.000 συναυλίες, σε όλο τον κόσμο και έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 δίσκους παγκοσμίως, ενώ είναι επίσημα πρεσβευτής της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, με την ιδιότητά του αυτή, πρόσφατα, κατόπιν επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσίασε συμφωνικά έργα του τελευταίου, στην Κολωνία, παρουσία του ίδιου του συνθέτη, ενώ πριν από λίγες μέρες, εμφανίστηκε, για ακόμη μία φορά, στο θέατρο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια φιλανθρωπικής συναυλίας για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη, διασκευάζοντας και ερμηνεύοντας έργα του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του τελευταίου, γνωρίζοντας την αποθέωση στο κατάμεστο με 5.000 θεατές Ηρώδειο.

Τέλος, αυτό το διάστημα ο Στέφανος βρίσκεται στο στούντιο, ηχογραφώντας ένα διπλό cd με μελοποιημένη ποίηση και ορχηστρικά έργα εμπνευσμένα από ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, ενώ παράλληλα, συνεχίζει τις συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Λίγα λόγια για τη Σοφία Μανουσάκη:

Η Σοφία Μανουσάκη γεννήθηκε στην Κρήτη τον Αύγουστο του 1995. Σε συνεργασία με τον Στέφανο Κορκολή, ο οποίος και την ανακάλυψε, κατόπιν ακροάσεως, τον Ιούνιο του 2013, η Σοφία ξεκίνησε μία εντυπωσιακή καριέρα στο χώρο της καθαρά έντεχνης μουσικής, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της πάνω από 70 συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και δύο διπλούς χρυσούς δίσκους, σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη και όλα αυτά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο οικουμενικός μας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης την αποκάλεσε «αποκάλυψη μεγατόνων» ενώ η Μαρία Φαραντούρη την χαρακτήρισε ως «το τέλειο μουσικό όργανο».

Σημαντικοί σταθμοί σ’ αυτή τη τόσο σύντομη αλλά και τόσο σημαντική πορεία της μπορούν να θεωρηθούν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, η Ακαδημία Σοπέν της Βαρσοβίας, το θέατρο Alhambra στο Παρίσι, όπου παντού απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Μάλιστα πολύ πρόσφατα, κατόπιν επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, ερμήνευσε έργα του τελευταίου, στην Κολωνία, παρουσία του ίδιου του συνθέτη, ενώ πριν από λίγες μέρες, εμφανίστηκε για πρώτη φορά, στο θέατρο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια φιλανθρωπικής συναυλίας για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη και τον Στέφανο Κορκολή, ερμηνεύοντας έργα του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του τελευταίου, γνωρίζοντας την αποθέωση στο κατάμεστο με 5.000 θεατές Ηρώδειο. Τέλος, αυτό το διάστημα η Σοφία βρίσκεται στο στούντιο, όπου ηχογραφεί μελοποιημένη από τον Στέφανο Κορκολή ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την ηχογράφηση έργων του Μίκη Θεοδωράκη.