Σαράντα χρόνια μετά τη θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», ο B.D.Foxmoor από τους Active Member, o Brak από τα  Χνάρια, κι ο Flaco, με «θράσος και χωρίς το ηθικό βάρος της μνήμης και της βρώμικης εποχής της μεταπολίτευσης», παρουσιάζουν «Το κλεμμένο μας Τσίρκο», μία «βλάσφημη καταγραφή» των τελευταίων 40 χρόνων.

Ads

Όπως λέει ο B.D.Foxmoor,  «για να ξηγιόμαστε απ’ την αρχή, δεν εκπροσωπούμε το καλό και το δίκιο. Είναι απλά η γνώμη αυτών που δε χρωστάνε τίποτα καλό απ’ όσα αντάμωσαν στη σύντομη ζωή τους, σε κανέναν από τους λερωμένους εξαργυρωτές της εποχής αυτής».
 
«Πέρασαν περίπου 40 χρόνια από την πρώτη παράσταση του μεγάλου εκείνου τσίρκου. Πολλοί, εκείνο το βράδυ, το ‘χουν μέσα τους  και μαζί τους σαν θυμησιά φυλακτό. Κάποιους άλλους τους βαραίνει σαν κατάρα· και κάποιους σαν εμάς, ευτυχώς, μάς αφήνει μόνο την αίσθηση ενός αγδίκιωτου φταιξίματος που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει χρεώσει, ανάλογα με το κρίμα της, στη γενιά αυτή ολάκερη, τη χειρότερη γενιά όλων σ’ αυτόν τον αλλόκοτο τόπο, την γενιά της μεταπολίτευσης», γράφει ο B.D.Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης).
 
«Στεκόμαστε μπροστά σ’ όσους νοσταλγούν εκείνη την εποχή για να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση (αν τους έχει μείνει και καθόλου τσίπα). Για να θυμίσουμε σε κάποιους ότι υπάρχει μια αλαναρία που δεν ξέρει καν τι είναι το «χειμαδιό» της πολιτικής. Δεν πέρασε ποτέ απ’ το στενορύμι της ιστορίας και δεν βολεύτηκε στιγμή εδώ στων βουβών την εσχατιά», αναφέρει.
 
To tvxs.gr παρουσιάζει ολόκληρο «Το Κλεμμένο μας Τσίρκο» των B.D.Foxmoor, Brak και Flaco:

Επισκεφτείτε το www.lowbap.com για να δείτε τους επόμενους σταθμούς του «Κλεμμένου μας Τσίρκου». Εξάλλου, όπως λένε οι B.D.Foxmoor, Brak και Flaco, πήραν τους δρόμους και φωνάζουν σε όλους πως το φημισμένο εκείνο «τσίρκο» κάποιοι το έκλεψαν και όσο περνάει από το χέρι τους δεν θα τους αφήσουν να το ξαναστήσουν. «Έως τις 16 Ιουνίου θα περάσουμε από κάθε μέρος που θα μας καλέσουν να μοιραστούμε αυτό το σκάρωμα», καταλήγει ο B.D.Foxmoor. «Καλή αντάμωση λοιπόν στα όμορφα».

Ads