Πήραν πίσω την πρόσκληση που είχαν απευθύνει στον συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς οι διοργανωτές του Life Festival, που πραγματοποιείται στην πόλη Όσβιετσιμ στη νότια Πολωνία. Ο λόγος είναι ότι ο μουσικός είχε δώσει συναυλία στην Κριμαία την οποία οποία προσάρτησε η Ρωσία. 

Ads

Το φεστιβάλ διοργανώνεται εδώ και πέντε χρόνια στο Όσβιετσιμ – την πόλη όπου οι ναζί είχαν δημιουργήσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπίρκεναου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο στόχος του είναι να «αντιταχθεί σε κάθε μορφή επίθεσης, ρατσισμού, αντισημιτισμού και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Οι δηλώσεις που έκανε ο καλλιτέχνης μετά τη συναυλία, στις οποίες υποβάθμισε το γεγονός ότι έπαιξε σε μια περιοχή που προσαρτήθηκε παράνομα και αρνήθηκε να καταγγείλει τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές που τιμούν οι ιδρυτές του Life Festival» υποστηρίζουν οι διοργανωτές. 

«Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να μην δώσουμε στον Γκόραν Μπρέγκοβιτς τον ρόλο του πρεσβευτή στην επόμενη διοργάνωση του Life Festival» καταλήγουν. 

Ads