Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 49 ετών, ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα», Θάνος Ανεστόπουλος, που έπασχε από καρκίνο.

Ads

Τον Μάιο του 2015 ο Θάνος Ανεστόπουλος με μια ανάρτησή του είχε γνωστοποιήσει πως έπασχε από μεταστατικό καρκίνο των οστών. «Η πρακτική της συγκάλυψης της ασθένειάς μου περισσότερο κακό μου κάνει ψυχολογικά, παρά καλό. Επιθυμώ να αρθρώσω αυτήν την ασθένεια και να το μοιραστώ μαζί σας, παρά να συνεχίσω να αποφεύγω την αλήθεια». Η είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε και από την επίσημη σελίδα των Διάφανων Κρίνων στο Facebook.

«Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία. Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητα μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε», έγραφε στην ανάρτησή του. 

Τα Διάφανα Κρίνα, που είχαν διαλυθεί το 2009, εμφανίστηκαν και πάλι μαζί επί σκηνής τον Αύγουστο του 2015 σε μια συναυλία για τον Θάνο Ανεστόπουλο, που έδινε την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο. Μια μεγάλη συναυλία, μια μουσική γιορτή για την αγάπη, την υγεία, τη φιλία και την αλληλεγγύη. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν χιλιάδες φίλοι του συγκροτήματος που γέμισαν ασφυκτικά την Τεχνόπολη στο Γκάζι.

image

Ads

Ένας τρόπος να πεις αντίο

Καλό ταξίδι Θάνο, συντροφιά μας πάντα η μουσική, η ποίηση κι ένα… άδειο ποτήρι

«Άραγε θα θυμάται κάποιος τ’ όνομά μας / Της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια / Τα πάθη μας, τις λύπες, τα δεινά μας / άραγε υπήρξαμε ποτε; Στα όνειρα μας!»

«Μ’ ένα άδειο ποτήρι στο χέρι θα μένουν / αυτοί που να ζούνε μονάχα υπομένουν»

Ο πρώτος σταθμός – 1994 «Λιώνοντας Μόνος» – «Κάτω από το Ηφαίστειο»

1996… Έγινε η Απώλεια συνήθειά μας

1998… Κάτι σαράβαλες καρδιές

2000… Είναι που όλα ήρθα αργά (single)

2000… Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές

2003…  Ο,τι απόμεινε απ’ την ευτυχία

2005… Ο γύρος της μέρας σε ογδόντα κόσμους [ορχηστρικό]

2008… Κι η αγάπη πάλι θα καλεί

Και ο Τελευταίος σταθμός…

——————————————————————————–

* Το 2012 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο «Ως το τέλος»