Δ.Ο.Γ.Μ.Α: Διχασμένα Όνειρα Γεμάτα Με Αλήθεια…μία ελληνική ροκ μπάντα πέντε νέων ανθρώπων που μέσα από τη μουσική και τους στίχους τους θέλουν να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να αλλάξουν την καθημερινότητα και πιο συνειδητοποιημένα να προσπαθήσουν να προβληματίσουν, όπως λένε, τους συνανθρώπους τους. Ονειροπόλοι και ορεξάτοι οι Δ.Ο.Γ.Μ.Α. μίλησαν στο tvxs.gr για ό, τι τους κινητοποιεί, τους συγκινεί και τους παρασέρνει σε μουσικές δημιουργίες. Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Τζαβάρα

Ads

 
Δ.Ο.Γ.Μ.Α. τους είναι «η επίμονη προσπάθεια του ανθρώπου να ερμηνεύσει αυτά που συμβαίνουν στη ζωή, είτε στον πραγματικό, είτε στον ονειρικό κόσμο. Πάντα κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια η οποία μπορεί να μας διχάσει ή ένα όνειρο που να μας προβληματίσει. Αν αυτό γίνει δόγμα στη ζωή σου τότε γίνεσαι ένας άνθρωπος γεμάτος ανησυχίες που θα θες να ερμηνεύεις τα πάντα» είπαν στο tvxs.gr.

 
Πρόκειται για ένα «οικογενειακό» συγκρότημα, καθώς οι μισοί είναι συγγενείς και οι υπόλοιποι στενοί φίλοι. Δεν ακούν όλοι την ίδια μουσική, αλλά σημείο αναφοράς τους είναι η ελληνόφωνη ροκ σκηνή. Βρίσκουν ενδιαφέρον σε όλα τα είδη μουσικής αρκεί να υπάρχει ρυθμός, στυλ και συναισθήματα. Γράφουν ελληνικό στίχο με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα και όπως οι περισσότεροι μουσικοί μπάντας βρίσκουν δύσκολη τη σταθερή πορεία ενός συγκροτήματος «Πρέπει οι συγκυρίες να ευνοούν και να υπάρχει ο κατάλληλος συγχρονισμός» σημειώνουν.
 
Οι στίχοι τους είναι επίκαιροι και καίριοι και με τα τραγούδια τους μιλούν για ό, τι μας θλίβει και μας εξοργίζει σήμερα «Αυτό είναι το νόημα. Να προβληματιστούμε και να “ψαχτούμε” για όλα αυτά τα οποία έγιναν τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους και καταστάσεις που είναι χρόνια στο παιχνίδι. Τώρα καταλαβαίνουμε τί συμβαίνει και είναι μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να βγάλουμε το καλύτερο από όλο αυτό. Να αποκτήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Αξιοπρέπεια, παιδεία και κριτική σκέψη. Δε θέλει ηττοπάθεια. Στη γωνιά βρίσκεται η ελπίδα. Απλά, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς θα την αλλάξουμε τη ζωή, με τη στάση μας και τις πράξεις μας».

 
Οι Δ.Ο.Γ.Μ.Α. πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα σε διαδικτυακή μορφή τον πρώτο τους δίσκο. Ονειρεύονται «μπόλικη δισκογραφία», συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, γνωριμίες με τον κόσμο «και φυσικά ένα λίθο-και όχι λιθαράκι-σε αυτό που ονομάζεται ελληνόφωνη μουσική σκηνή». Θέλουν να βλέπουν χαμόγελα στα πρόσωπα των ακροατών τους και μέσα από τη μουσική, αλλά και τη ζωή τους…να αλλάξουν τον κόσμο.
 
 
Μιλώντας με τα τραγούδια τους…
 
 
Δημοκρατία είναι… αυτό που μας ανήκει.
 
Απλά φοβάμαι…αυτούς που διαχειρίζονται τη σημερινή “Δημοκρατία”
 
Μη σε νοιάζει… γιατί πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε βάζουν σε διλλήματα στη ζωή. 
 
Κύριε πρόεδρε… Δώστε , μια δεύτερη ευκαιρία , σε αυτούς που η ζωή δεν τους την έδωσε
 
Πνεύμα για τροφή… Ώστε να έχω κριτική σκέψη και να μην παραμυθιάζομαι εύκολα.
 
Παιχνίδια και χρώματα… Ας τα επαναφέρουμε στην αγνή τους μορφή και να μην είναι εφιάλτες.
 
Η ζωή είναι στα χέρια μας … οπότε πρέπει να την πάρουμε και να αποφασίσουμε εμείς τι θα την κάνουμε.
 

Ads

Δ.Ο.Γ.Μ.Α. είναι οι:
 
Νίκος Γιακουμάκης – Πλήκτρα, Φωνητικά
Νικήτας Μιχαλόπουλος – Κιθάρα
Νικόλας Μανούσης-Μπάσο
Γιώργος Κρικελής- Τύμπανα
Νίκος Γαγγάδης-Κιθάρα
 

Οι Δ.Ο.Γ.Μ.Α. θα εμαφανιστούν στις 21-22 Ιουνίου στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ίλιον στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής .

Τo tvxs.gr συνεχίζει το μουσικό του αφιέρωμα σε νέες ελληνικές μπάντες και τραγουδοποιούς. Αν είστε μία ή ένας από αυτούς στείλτε mail στο [email protected]