Στον αέρα επιχειρούν να τινάξουν την απόφαση της κυβέρνησης να πληρωθούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δημιουργοί, οι τράπεζες EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ και ALPHA BANK σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου συνθετών, στιχουργών και κληρονόμων ΑΣΜΑ 450+ . 

Το σωματείο σημειώνει, πως ενώ η κυβέρνηση πέρασε σχετική διάταξη προκειμένου να αποδεσμευτούν τα 5 εκατομμύρια που είχε δεσμεύσει το δημόσιο από την ΑΕΠΙ για χρέη της εταιρείας προς αυτό για να αποδοθούν αποκλειστικά στους δημιουργούς στους οποίους ανήκουν, η EUROBANK παράνομα, έσπευσε να κατασχέσει για λογαριασμό της, έναντι δανείου που είχε λάβει η διοίκηση της ΑΕΠΙ από αυτή, το σύνολο των ποσών που απελευθερώθηκαν. 

Οι δημιουργοί, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι αφού η εταιρεία δεν τους απέδωσε όλο το ποσό του προηγούμενου εξαμήνου και η διανομή του Δεκεμβρίου δεν έχει πραγματοποιηθεί, καθώς η επίτροπος που τοποθέτησε η πολιτεία, βρήκε άδεια τα ταμεία, ανησυχούν πως η κίνηση των τραπεζών τινάξει στον αέρα τη διανομή και θέτουν ερωτήματα στην κυβέρνηση και στην Eurobank.  

Παράλληλα αναρωτιούνται από ποιους νομιμοποιείται ο κύριος Γιώργος Μαθιός να συνοδεύει τον Ξανθόπουλο της ΑΕΠΙ στη Eurobank, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι μέλος και στο ΔΣ του Υπερταμείου. Στις τράπεζες έχει ήδη σταλεί εξώδικο από την προσωρινή επίτροπο Μαρία Βλάχου. 

Η ανακοίνωση του ΑΣΜΑ 450+

«ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ALPHA BANK. 

ΔΕΣΜΕΥOYN ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ - ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ 

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποδεσμευτούν χρήματα των δημιουργών που είχαν μπλοκάρει στις τράπεζες, η Eurobank έσπευσε να κατασχέσει για λογαριασμό της, έναντι δανείου που είχε λάβει η διοίκηση της ΑΕΠΙ από αυτή, το σύνολο των ποσών που απελευθερώθηκαν. Η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank, αντίθετα με την Τράπεζα Πειραιώς που προς τιμή της αρνήθηκε να το κάνει, έσπευσαν να δεσμεύσουν τα απελευθερωθέντα ποσά για χάρη της Eurobank. 

Eurobank, Εθνική και Alpha Bank συμπαικτικά παρανομούν, καθώς τα ποσά των οποίων μεθοδεύουν την παράδοση στην Eurobank δεν ανήκουν στην ΑΕΠΙ αλλά στους δημιουργούς. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η διάταξη που ψηφίστηκε από τη βουλή, αναφέρει ρητά, πως τα ποσά αυτά αποδεσμεύονται προκειμένου να αποδοθούν στους δημιουργούς. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι δεν έχει άλλος δικαίωμα να τα κατάσχει. Και όμως η Eurobank κατάσχει τα ακατάσχετα και οι Εθνική και Alpha Bank συμπράττουν! 

Το σωματείο ΑΣΜΑ 450+ που εκπροσωπεί εκατοντάδες σημαντικούς Έλληνες και Ελληνίδες δημιουργούς καταγγέλλει τις τρεις τράπεζες και θέτει τα εξής ερωτήματα:

1. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση δεδομένου ότι η μεθόδευση αυτή τινάζει στον αέρα την επιλογή της να γίνει η διανομή προς τους δημιουργούς;

2. Eurobank, Εθνική και Alpha Bank παρανόμως, δεσμεύει τα χρήματα των δημιουργών. Οι Έλληνες δημιουργοί, θα συνεχίσουν να εμπιστεύονται τις τράπεζες αυτές;

3. Η Eurobank όταν εκταμίευσε το δάνειο προς την ΑΕΠΙ, έλεγξε αν είναι αξιόχρεη;

Υ.Γ. Τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι; Πληροφορηθήκαμε πως ο κύριος Μαθιός, συνόδευσε τον κύριο Ξανθόπουλο στη Eurobank προκειμένου να ζητήσουν «διακανονισμό» χρεών της ΑΕΠΙ προς την τράπεζα. Από ποιους νομιμοποιείται ο κύριος Μαθιός, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι μέλος και στο ΔΣ του Υπερταμείου, για την παρουσία του εκεί;»