Τι να το κάνεις το καλοκαίρι χωρίς μουσική; Το TVXS.gr σε συνεργασία με τον ΙΑΝΟ σας παρουσιάζει δέκα δίσκους που αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ μαζί με την πετσέτα και το αντηλιακό σας.

Ads

Η πιο ανέμελη και ευχάριστη εποχή του χρόνου έφτασε. Είτε έχετε φύγει ήδη για διακοπές είτε ετοιμάζεστε, τα πρακάτω άλμπουμ θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο κλίμα του καλοκαιριού. Δείτε τις επιλογές μας και καλή ακρόαση.

Γιάννα Βασιλείου – Γυάλινος Κόσμος (COBALT MUSIC)

Ο κόσμος της Γιάννας Βασιλείου είναι εύθραυστος, πολύχρωμος, ρυθμικός αλλά και απίστευτα μελωδικός, τρυφερός και παιχνιδιάρης. Ενας κόσμος που η μουσική φανερώνεται σε πολλές αποχρώσεις, σαν κομμάτια ενός παζλ που όλα μαζί συνθέτουν έναν κόσμο γυάλινο. Στο δεύτερο album της «Γυάλινος κόσμος» η Γιάννα Βασιλείου παρουσιάζει ένα πολυποίκιλο σύνολο τραγουδιών που φανερώνουν τις δυνατότητες αλλά και τις επιρροές της.

Ads

image

• The Randen – Strange Times

Οι The Randen είναι ένα group που συνδέει το κλασσικό και το εναλλακτικό rock, κάνοντας χρήση όλων εκείνων των ξεχασμένων ήχων, μέσα από μια καινούργια προοπτική. Ο στόχος τους είναι να παίζουν δυναμικά sets, που αποτελούνται από αυθεντική μουσική. Συνυπάρχουν από τον Μάιο του 2014, παίζοντας σε μια πληθώρα Αθηναϊκών μουσικών σκηνών καθώς και σε φεστιβάλ, κερδίζοντας έτσι το όνομα ενός αυθεντικού Rock trio. Το ντεμπούτο album τους “Strange Times” έχει δύο βασικά θέματα, την κοινωνική και την καλλιτεχνική παρακμή.

image

Justin Hurwitz – La La Land OST (Universal Music)

To La La Land είναι μία αμερικανική μουσική, ρομαντική, κωμική-δραματική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ντάμιεν Σαζέλ. Πρωταγωνιστούν ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμμα Στόουν. Η ταινία επικεντρώνεται σε έναν μουσικό, λάτρη της τζαζ και σε μία ηθοποιό, οι οποίοι συναντιούνται και ερωτεύονται στο Λος Άντζελες. Ο τίτλος της ταινίας παραπέμπει στο Λος Άντζελες (LA), καθώς και στην αγγλική φράση Lalaland.

image

Μίλτος Πασχαλίδης – Τα Τραγούδια μια Σταλιά BEST OF (MINOS EMI)

image

The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Universla Music)

To όγδοο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος The Beatles, το οποίο κυκλοφόρησε στις 1 Ιουνίου 1967 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας “Parlophone” στην Ευρώπη και της “Capitol” στην Αμερική. Το συγκεκριμένο άλμπουμ παρουσιάζει το συγκρότημα σε μία πιο ώριμη μορφή, από συνθετικής άποψης, σε σχέση με τα τέσσερα πρώτα χρόνια της δισκογραφικής τους παρουσίας.

image

Γιάννης Βασιλόπουλος & Σπύρος Παρασκευάκος & Δήμητρα Σελεμίδου – Τρίτη Έξοδος (Μικρή Άρκτος)

Καρπός καλλιτεχνικής σχέσης τεσσάρων χρόνων, η «Τρίτη Έξοδος» του δεκαοκτάχρονου σήμερα στιχουργού Γιάννη Βασιλόπουλου, του τριαντάχρονου συνθέτη Σπύρου Παρασκευάκου, και της εικοσάχρονης ερμηνεύτριας Δήμητρας Σελεμίδου, παιδιών της Τέταρτης Ακρόασης της Μικρής Άρκτου, αποτελεί την ειλικρινή κατάθεση τριών νέων καλλιτεχνών που, ανοίγοντας διάλογο με το σήμερα, εκθέτουν τόσο τις ανησυχίες όσο και τα αιτήματά τους.

image

Bob Dylan – Triplicate (Sony)

image

 Γιώργος Νταλάρας & Μπάμπης Στόκας – Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας (COBALT MUSIC)

Δύο από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της νεότερης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, ο Γιώργος Νταλάρας κι ο Μπάμπης Στόκας, ενώνουν τις μοναδικές φωνές τους, καταρχήν σε μια ιδιαίτερη μπαλάντα, τις «Κλειδαριές», που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2016 και έγινε μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στους ακροατές διψασμένους για καλό ελληνικό τραγούδι, και τώρα σε έναν σπάνιο δίσκο, το «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας». Καταλύτης για αυτή την ανεπανάληπτη δισκογραφική συνεργασία που ξαφνιάζει ευχάριστα, είναι οι ποιητικοί στίχοι της Ελεάνας Βραχάλη, η οποία ορμώμενη από το βιβλίο της «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας», εμπνεύστηκε και έγραψε, μαζί με τον επί πολλά χρόνια ταλαντούχο συνεργάτη και φίλο της συνθέτη Γιώργο Σαμπάνη, έντεκα εκλεκτά τραγούδια για να τα τραγουδήσουν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μπάμπης Στόκας, αυτοί οι δύο σύγχρονοι θρύλοι της ελληνικής μουσικής.
 

Depeche Mode – Spirit (Sony)

Το Spirit είναι το 14ο album των Άγγλων, που προσπαθούν μέσα από το νέο τους δίσκο, να ασκήσουν επίκαιρη πολιτική κριτική. Το Spirit είναι στην ουσία,  γεμάτο με τραγούδια διαμαρτυρίας, τα οποία θα αφυπνίσουν όμως πραγματικά μόνο τους απαίδευτους.

image

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Άλλαξαν Πολλά (MINOS EMI)

13 τραγούδια με τη χαρακτηριστική σφραγίδα του τραγουδοποιού, τόσο μελωδικά όσο και ενορχηστρωτικά. Ροκ μπαλάντες που τον χαρακτηρίζουν πάντα, με ερωτικό και κυρίως κοινωνικό – ευαίσθητα καυστικό- στίχο, συνθέσεις που έχουμε ακούσει και αγαπήσει από τον Λαυρέντη, αλλά και μουσικές που τώρα μας προτείνει.

image

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 15.0px Georgia; color: #323333; -webkit-text-stroke: #323333}
span.s1 {font-kerning: none}