Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη υποδέχονται και συνομιλούν με καλεσμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στο μουσικό χώρα Σφίγγα. 

Ads

Η βραδιά θα αρχίζει με συζήτηση αλλά δεν θα τελειώνει εκεί. Θα ακολουθεί μια μουσική πρόταση που έχει επιμεληθεί η Λίνα Νικολακοπούλου για τις ωραίες φωνές της Αργυρώς Καπαρού και του Θοδωρή Βουτσικάκη. Παίζουν οι μουσικοί Παντελής Ντζιάλας (κιθάρες, ενορχήστρωση), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν) και Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο).

Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων έχει τον τίτλο «Λάμπα θυέλλης», σαν μια συμβολική έννοια και πρόθεση.

image

Ads

Θα συμμετέχουν η Φωτεινή Τσαλίκογλου (συγγραφέας – καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο) (1/3) με αφορμή το βιβλίο της «Η μετακόμιση», ο Νίκος Σιδέρης (ψυχίατρος – συγγραφέας) (8/3) με θέμα τις προκλήσεις και τους κινδύνους από τη χρήση των νέων τεχνολογιών από ανηλίκους και ενηλίκους, ο Γιώργος Βέης (ποιητής – διπλωμάτης) (15/3) σε μία κουβέντα για την ποίηση, ο Θάνος Μικρούτσικος (συνθέτης) (22/3) με τη Μυρσίνη Ζορμπά (συγγραφέας – Επικεφαλής του δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού) (22/3) σε μία συζήτηση για τον πολιτισμό και η Μάρω Δούκα (συγγραφέας) (29/3) με θέμα συζήτησης «Πεζός λόγος εφ’ όλης της ύλης».

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 20:00 καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου. Από τις 20:00 έως τις 21:15 θα γίνεται η συνομιλία με τον καλεσμένο και από τις 21:30 έως τις 23:00 η μουσική παράσταση. 

image

INFO: 
Βραδιές λόγου και μουσικής 
Με τη Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής 
(Είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
[email protected]
Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί 

image