Βραδιά κλασικής μουσικής με συμπολίτες μας οι οποίοι παλεύουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα βασανιστικά συμπτώματα της ψυχικής οδύνης, αλλά τα, ίσως ακόμα πιο βασανιστικά, συμπτώματα μιας κοινωνικής παθολογίας όπως το στίγμα, την προκατάληψη και τον κοινωνικό αποκλεισμό διοργανώνει η Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Ads

Οι τρεις μουσικοί, οι οποίοι λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, θα εκτελέσουν έργα Bach, Chopin, Beethoven, στο βιολί και στο πιάνο.

Όπως επισημαίνει ο επιστημονικός υπεύθυνος, Αλέξης Κροκιδάς, έχουν κάτι πολύ σημαντικό να μας πουν για την δύσκολη πορεία τους μέσα από την ψυχική οδύνη, όχι με λόγια, αλλά με τη μουσική τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ημέρας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας «Franco Basaglia» στο Μαρούσι, (Σαλαμινομάχων 24Ε), την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

Ads

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ιδρύθηκε το 1988 και έκτοτε δραστηριοποιείται αδιάκοπα με σκοπό την προσφορά ενός εναλλακτικού μοντέλου παροχής ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ψυχική Υγεία «Ψυχαργώς» και με βάση τις αρχές της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Το κέντρο Ημέρας λειτουργεί από το 2013 στο Μαρούσι, και παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στους κατοίκους των Δήμων Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Μαραθώνα, Πεντέλης.

Ως φορέας παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, το έργο χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες είναι δωρεάν.