Χρονικό του αποχαιρετισμού των φανατικών οπαδών τους από τους Black Sabbath είναι το ντοκιμαντέρ «Το Τέλος του Τέλους», που θα προβληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου – μόνον για μία βραδιά – σε 1.500 κινηματογραφικές αίθουσες σ’ όλον τον κόσμο. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει ενώ θα προστεθούν και άλλες αίθουσες.

Ads

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει το τελευταίο gig του εμβληματικού μέταλ συγκροτήματος, που φιλοξενήθηκε στη, 16.000 θέσεων, Genting Arena, στο «χωριό» των Black Sabbath, το Μπέρμιγχαμ, στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο σκηνοθέτης Ντικ Καράδερς δίνει τις ερμηνείες πάνω στη σκηνή κλασικών τραγουδιών, όπως τα «Iron Man», «Paranoid» και «War Pigs», αλλά και μουσικό υλικό από στούντιο, το οποίο δεν περιλήφθηκε στο «αντίο» της μπάντας. Δεν λείπει βεβαίως ό,τι χρειάζεται για να δοθεί μια καλή γεύση «behind the scenes», καθώς και προσωπικές ανέκδοτες ιστορίες από τα μέλη των Black Sabbath.

image

Ads

Οι Black Sabbath σχηματίστηκαν το 1968 με μέλη τον Osbourne, τον κιθαρίστα Tony Iommi, τον μπασίστα Geezer Butler και τον ντράμερ Bill Ward.   Ενώ ο Osbourne έφυγε από το συγκρότημα το 1977 και αντικαταστάθηκε από τον Ronnie James Dio των Rainbow, το 1997 το συγκρότημα απέκτησε και πάλι την αρχική του σύνθεση. Ο Ward δεν έπαιζε με την θρυλική μπάντα από το 2012 και οι Iommi και Butler είχαν μαζί τους στη σκηνή στις τελευταίες συναυλίες τον ντράμερ Tommy Clufetos και τον κιμπορντίστα Adam Wakeman. 

Πόσο καλά γνωρίζεις την δισκογραφία τους;