Τέλος στη ζωή του έδωσε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Linkin Park, Τσέστερ Μπένινγκτον.

Ads

Ο 41χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στο Palos Verdes Estates του Λος Αντζελες. Ο αστέρας της ροκ αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα λόγω των εξαρτήσεών του από τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ.

Η ιδιαίτερη φωνή του, τραχιά και ταυτόχρονα βαθιά αισθαντική, έδωσε στο γκρουπ μια ξεχωριστή ταυτότητα, αναδεικνύοντάς το με επιτυχίες όπως το «In The End», το «One Step Closer» και το «Numb» σε ένα από τα δημοφιλέστερα της εποχής και του είδους του. 

Ο Τσέστερ Μπένινγκτον συνεργάστηκε επίσης με το συγκρότημα Stone Temple Pilots, από το 2013 έως το 2015, ενώ εμφανίστηκε και με τις «σούπερ» μπαντες Dead by Sunday και Kings of Chaos.

Ads

Γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1976 στο Φοίνιξ. Ο Τσέστερ Μπένινγκτον, πατέρας έξι παιδιά από δύο γάμους,  είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία, που σημαδεύτηκε από τη βία, διαλύοντας, όπως ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί, την αυτοπεποίθησή του. Σε μικρή ηλικία στράφηκε στα ναρκωτικά, αναζητώντας μια καταστροφική διέξοδο. Σύντομα εθίστηκε στις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ και παρά τις προσπάθειες ποτέ δεν κατάφερε να απεγκλωβιστεί, παρά μόνο για κάποιο διάστημα.

Βρείτε ολόκληρη την δισκογραφία των Linkin Park εδώ.