Σχεδόν δύο μήνες μετά τη βράβευσή του, ο Ντίλαν έστειλε μια ομιλία ευχαριστιών η οποία θα αναγνωσθεί στην τελετή απονομής των Νόμπελ που θα πραγματοποιηθούν στη Στοκχόλμη.

Ads

Όπως έχει ήδη κάνει γνωστό, δεν θα παραστεί.

Αντί αυτού, θα είναι η Πάτι Σμιθ.

Η  Αμερικανίδα τραγουδοποιός θα ερμηνεύσει ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του.

Ads

Ο Μπομπ Ντίλαν «δεν θα συμμετάσχει στην εβδομάδα των Νόμπελ, αλλά έστειλε μια ομιλία η οποία θα αναγνωσθεί στη διάρκεια της δεξίωσης», που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη, ανέφερε το ίδρυμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

image

Η Πάτι Σμιθ θα ερμηνεύσει το τραγούδι «A Hard Rain’s A-Gonna Fall» στη διάρκεια της δεξίωσης της 10ης Δεκεμβρίου, ανέφεραν στο Twitter οι οργανωτές των εκδηλώσεων.

Μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (870.000 δολάρια), ο Ντίλαν είπε πως δέχεται το βραβείο, αλλά δεν θα παραστεί στην τελετή στη Στοκχόλμη.

Το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT μετέδωσε πως την ομιλία του Ντίλαν θα αναγνώσει ο Χόρας Ενγκντάλ, μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας.

Ανάμεσα στους άλλους νομπελίστες που δεν παρέστησαν στην τελετή της απονομής των βραβείων ήταν ο Βρετανός Χάρολντ Πίντερ και η Αυστριακή Ελφρίντε Γέλινεκ.