Ο πρόεδρος της Αυτοδιαχείρισης Γιάννης Γλέζος απαντά στην πρόσφατη ανακοίνωση των 125 δημιουργών που εκφράζει τις θέσεις τους σε σχέση με την εξυγίανση της ΑΕΠΙ αλλά και στην επιστολή που δημοσίευσε μέσω του τύπου ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Ads

O Γ. Γλέζος αποδίδει μεταξύ άλλων ευθύνη σε συγκεκριμένους δημιουργούς για την απόσυρση του πρώτου νομοσχεδίου Μπαλτά και υποστηρίζει πως η διοίκηση της ΑΕΠΙ δεν έχει την πρόθεση να παραδόσει την εταιρεία στους δημιουργούς αντιθέτως κερδίζει χρόνο.

Ολόκληρη η επιστολή του Γιάννη Γλέζου

Απάντηση στους 125+ και τον Φίλιππο Πλιάτσικα
Αγαπητοι 125+ συνάδελφοι

Ads

Προτού απαντήσω στην επιστολή σας θα σάς κάνω 3 ερωτήσεις κρίσεως που πρέπει κι εσείς να κάνετε στους 5 (μαζί με τον Πλιάτσικα) που γράψανε την τελευταία επιστολή σας (κι εσείς την υπογράψετε) που αν δεν τις απαντήσουν πειστικά δεν θα έχετε κανέναν λόγο πια να υπογράψετε άλλο κείμενο τους, για να μην σας πω ότι θα πρέπει να αποσύρετε και τις υπογραφές σας, από αυτήν εδώ, την τελευταία!

ΕΡΩΤΗΣΗ 1:

Γιατί οι μέτοχοι που διοικούν ακόμα την ΑΕΠΙ δεν βάζουν ΤΩΡΑ τα 25.000.000Ε που λείπουν προκειμένου να μην μπει Επίτροπος; (Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να μην μπει!).

ΕΡΩΤΗΣΗ 2 :

Γιατί οι μέτοχοι που διοικούν ακόμα την ΑΕΠΙ δεν βάζουν ΤΩΡΑ δημιουργούς εγνωσμένου κύρους στο ΔΣ, αφού το έχουν ήδη υποσχεθεί; (Μήπως δεν βρίσκουν;)

ΕΡΩΤΗΣΗ 3:

Γιατί οι μέτοχοι που διοικούν ακόμα την ΑΕΠΙ δεν λένε ΤΩΡΑ ποιος είναι ο στρατηγικός επενδυτής που έχουν βρει; (Πιστεύετε σοβαρά ότι υπάρχει αυτήν την εποχή ένας τέτοιος επενδυτής που θα έβαζε τόσα χρήματα σε μια εταιρία με τόσα χρέη και τόσες διεκδικήσεις σε βάρος της, ακόμα κι αν έπαιρνε με το ποσό αυτό των 25.000.000Ε όλες τις μετοχές της ΑΕΠΙ;)

Αγαπητοί συνάδελφοι στο θέμα των επιστολών σας τώρα.

Θα απευθυνθώ στους 5 (κι όπου λέω “εσείς” αφορά στους 5 (μαζί με τον Πλιάτσικα) και βγάλετε όλοι οι υπόλοιποι τα συμπεράσματα σας.

Επιτέλους λύθηκε το μέγα μυστήριο: η ΑΕΠΙ λέει ότι θα παραδώσει την εξουσία της (σύμφωνα με τα Γαλλικά πρότυπα) αφού πρώτα γίνει “οδικός χάρτης” και “καταστατική συμφωνία” κλπ κλπ κλπ κλπ….

Η “ετερογονία”των σκοπών σας καταλήγει σε τερατογονία (όσο για τον “νομικό βολανταρισμό” σας θα ασχοληθώ μια άλλη φορά. Πάντως βλέπω ότι γίνεστε, συν τω χρόνω, όλο και πιο σοφιστικέ. Το αποτέλεσμα βέβαια θα δείξει ποιος είχε και ποιος έχει δίκιο σε αυτά που γράφει, ανεξαρτήτως ύφους και στυλ.

Οι 5 που γίνανε 49 και μετά 125+ γίνανε πάλι 107 (τόσοι υπογράφουν το τελευταίο σας πόνημα). Μήπως φταίω εγώ και γι’ αυτό;

Δεν είναι η νέα γραμμή της ΑΕΠΙ να θέλει, δήθεν, να δώσει (αν της ζητηθούν ευγενικά) οι μετοχές της και η διοίκηση της αλλά μόνον “εν καιρώ” (αυτό σημαίνει “οδικός χάρτης” και “καταστατική συμφωνια”) δηλαδή μόνον όταν κι αν τής απαγγελθούν κατηγορίες, όταν κι αν γίνουν οι δίκες, όταν κι αν καταδικαστούν πρωτοδίκως, όταν κι αν καταδικαστούν στο Εφετείο, όταν κι αν εκδικαστεί η αναίρεση στον Άρειο Πάγο, όταν κι αν αυτός αναπέμψει την απόφαση πίσω στο Εφετείο για να δικαστεί και πάλι και ούτω καθεξής στον αιώνα τον άπαντα. Και μετά βέβαια υπάρχουν και τα Ευρωπαικά Δικαστήρια (με άλλες τόσες διαδικασίες) και ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, δηλαδή τού Αγίου Φούφουτου θα παραδώσει η ΑΕΠΙ τη διοίκηση και τις μετοχές της,  όταν κι αν κερδίσει όλες αυτές τις δίκες αλλά όταν κι αν τις κερδίσει,  τότε ποιος ο λόγος να παραδώσει τη διοίκηση και τις μετοχές της σε σας; Δεν θα σας τις δώσει, κύριοι συνάδελφοι, εθελοντικά ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε ποτέ! Μην αυταπατάσθε (όσοι είσθε καλής πίστης, γιατί μερικοί άλλοι ξέρουν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αλλά κερδίζουν χρόνο για την ΑΕΠΙ (όπου λέω “ΑΕΠΙ” εννοώ τους μετόχους της).

Είναι απλό, δεν είναι λογαριθμική εξίσωση: η ΑΕΠΙ κερδίζει χρόνο θολώνοντας τα νερά υποσχόμενη διάφορα στούς 5 (που αυτοί είναι που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη κι όχι εγώ) και που εν συνεχεία συντάσσουν επιστολές που υπογράφετε εσείς, οι υπόλοιποι.

Αυτό λοιπόν ζητάνε οι 5 (μαζί με τον Πλιάτσικα) όταν λένε ότι σε συνεννόηση με την παρούσα διοίκηση (δηλαδή με τους μετόχους) θα γίνει “οδικός χάρτης” για τον γύρο του Ισημερινου τής μετάβασης τής διοίκησης και των μετοχών στους δημιουργούς,  δηλαδή σάς πάνε στο Άγνωστο με βάρκα την ελπίδα των μετοχών.

Αυτά βέβαια δεν τα υποστηρίζετε εσείς οι 100 αλλά οι συντάκτες της επιστολής σας, οι αρχηγοί τής μειοψηφίας της ΓΣ του ΜΕΤΡΟΝ που από την αρχή θέλουν συνδιοίκηση με την ΑΕΠΙ και όχι Κρατικό Επίτροπο (αυτή δεν είναι η πολιτική της ΑΕΠΙ;).

Εγώ φταίω που δεν πλειοψήφησε η πρόταση τους στη ΓΣ του ΜΕΤΡΟΝ αλλά η άλλη που έλεγε: “ΟΧΙ διαπραγμάτευση με τη Διοίκηση, ΝΑΙ στον Κρατικό Επίτροπο”;

Μήπως μπορούν να μας πείτε (κάποιοι από την ομάδα αυτή) πόσες φορές επισκεφθήκατε τον Μπαλτά προκειμένου να τον πείσετε να αποσύρει το αρχικό του νομοσχέδιο (που περιείχε Κρατικό Επίτροπο) όταν εκείνος δεν δέχτηκε ούτε μια φορά το ΜΕΤΡΟΝ ή την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ;

Τώρα βδελύγνεσθε την πολιτική της ΑΕΠΙ (υπέρ της οποίας υπογράφατε αφειδώς μέχρι τώρα) ώστε θεωρείτε συκοφαντικό όταν εγώ είπα στους συναδέλφους σας:

“Μην υπογράψετε την επιστολή των 49 που δεν θέλει Κρατικό Επίτροπο. Η ΑΕΠΙ τον φοβάται!”.

Και γιατί δεν σας πείραζε όταν αυτά τα έγραφα δημόσια (στην ιστοσελίδα της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και στο facebook της και στα twitter μου) αλλά ενοχληθήκατε σφόδρα όταν αυτά ήρθαν σε γνώση των μελών τής ΑΕΠΙ; Φοβηθήκατε μήπως επηρρεαστούν; Και μάλλον δίκιο είχατε να φοβάστε γιατί ενώ είχατε μόνον 49 υπογραφές, μετά τις δημοσίες παροτρύνσεις μου να μην υπογραφεί το κείμενο σας οι υπογραφές εκείνων που ήθελαν Επίτροπο φτάσανε τις 450 ενώ εσείς με το ζόρι φτάσατε στο τέλος τις 125. Σας έκανε χαλάστρα και πανωλεθρία η φωνή τής απλής λογικής που την ακολούθησε η μεγάλη πλειοψηφία των επιφανών δημιουργών; Γι’ αυτο τόσο μένος στα όρια του μίσους;

Επομένως κατηγορείτε εμένα ως συκοφάντη και με απειλείτε  με  δικαστική λογοκρισία; Έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα φοβηθώ τις απειλές σας; Ρωτήστε και κανένα καλό δικηγόρο να σας πει ότι δεν στοιχειοθετείται συκοφαντία όταν μιλάς με γεγονότα και αποδείξεις. Πάμε στα δικαστήρια όποτε θέλετε για να γελάσει μαζί σας ακόμα και το παρδαλό κατσίκι της Ελλάδας

Μήπως δεν είναι πολιτική τής ΑΕΠΙ το μίσος εναντίον τής ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ; Δεν έκανε τα πάντα για να σβήσουμε από τον χάρτη με τις μονοπωλιακές πρακτικές της σε βάρος μας;  Δεν ξέρετε ότι δημιουργηθήκαμε επειδή δεν ανεχόμασταν άλλο πια τις βάρβαρες πρακτικές τής ΑΕΠΙ απέναντι στα μέλη της, τους χρήστες και το προσωπικο της;  Εσείς γιατι τις ανεχόσασταν τόσα χρόνια και τις ανέχεστε ακόμα; Δεν βλέπατε τα οφθαλμοφανή; Αν τόσο διαφωνείτε τώρα με την πολιτική της ΑΕΠΙ τότε γιατί μερικοί από σας πηγαίνατε στον Μπαλτά και του ζητούσατε να αποσύρει το αρχικό του νομοσχέδιο; Μήπως επειδή περιείχε τις διατάξεις για τον Κρατικό Επίτροπο και τη διάταξη για Υποχρεωτική Συλλόγική Διαπραγμάτευση των ΟΣΔ με τους χρήστες; Αυτές δεν ήταν και είναι οι βασικές πολιτικές της ΑΕΠΙ; Διαφωνήσατε ποτέ με οποιαδήποτε διάταξη τού νέου (μετά την απόσυρση) νομοσχεδίου του Μπαλτά) και δεν υπογράφατε πάντα υπέρ αυτού; Αυτή δεν ήταν η πολιτική της ΑΕΠΙ; Όταν υποστηρίζετε τα ίδια με την ΑΕΠΙ δεν γίνεστε (θέλετε – δεν θέλετε) υποστηρικτές της;

Και καλά, ας πούμε ότι εσείς δεν γνωρίζατε ποτέ και τίποτα για τις πρακτικές τής ΑΕΠΙ, όπως γλαφυρά περιγράφονται στο Πόρισμα (ενώ εγώ αποκάλυπτα τα ίδια δημόσια 6 μήνες νωρίτερα). Εκ των υστέρων, τουλάχιστον, δεν αναρωτηθήκατε γιατί δεν ήθελε η ΑΕΠΙ από την αρχή τον Επίτροπο; Μήπως για να μην τα ανακαλύψει όλα αυτά ο Επίτροπος (πριν από τον Εισαγγελέα) και έτσι είχε απομακρύνει (από τον Ιούλιο του 2016) τη Διοίκηση της ΑΕΠΙ με συνοπτικές διαδικασίες; Μήπως δεν τον θέλει η ΑΕΠΙ τον Επίτροπο και τώρα γιατί μπορεί να την εξαναγκάσει να βάλουν οι μέτοχοι τα χρήματα που τής λείπουν. (Ένας Κρατικός Επιτροπος σωστός -κι όχι γιαλαντζί όπως της  τροπολογίας- κινείται πάντα πολύ πιο γρήγορα από τους ρυθμούς της Δικαιοσύνης).

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΑΕΠΙ πάντα συσπειρώνει τους οπαδούς της, βρίσκοντας εχθρούς. Πρώτα ήταν οι Χρήστες, μετά οι Εκδότες, ύστερα το ΜΕΤΡΟΝ και τώρα …. η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ!

Τώρα λοιπόν σάς παραμυθιάζουν ότι θα σας δώσουν τις μετοχές τους, αν είστε καλά παιδιά κι αν τους βοηθήσετε να κερδίσουν χρόνο, κι αυτό ακριβως κάνετε (χωρίς να το καταλαβαίνετε οι περισσότεροι από σας) ακόμα και με αυτήν εδώ την επιστολή σας, γιατί δεν καταλαβαίνετε (ή μάλλον κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι 5 από σας) ότι μόνον ένας Κρατικός Επίτροπος (σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα) θα μπορέσει να εξαναγκάσει τούς μετόχους τής ΑΕΠΙ να επιστρέψουν τα λεφτά που λείπουν και να πληρώσουν επίσης αυτά που χρωστάνε στους πάντες …

Οι συκοφαντίες είναι πρακτική της ΑΕΠΙ όχι της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και γι’ αυτον τον λόγο έχουμε κάνει καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για κατάχρηση τής δεσπόζουσας θέσης τής ΑΕΠΙ που έβαζε επι σειρά ετών τούς ειπράκτορες της να μας συκοφαντούν και να μας απαξιώνουν στους Χρήστες προκειμένου να μην κλείνουμε συμβάσεις μαζί τους. Τα ίδια έκανε με την CISAC; πολεμώντας με κάθε τρόπο την είσοδο μας εκεί ως μέλος, αλλά δεν τα κατάφερε αφού εγκριθήκαμε με το 95% των ψήφων της Γενικής της Συνέλευσης, το 2014. Δεν γνωρίζατε τίποτα από όλα αυτα; Που ζείτε; Σε φανταστικό κόσμο;

Για να ολοκληρώσουμε αγαπητοί συνάδελφοι. Σας επαναλαμβάνω τα 3 αρχικά μου ερωτήματα και ζητήσετε άμεσα απαντήσεις από τους 5 (μαζί με τον Πλιάτσικα).

ΕΡΩΤΗΣΗ 1:

Γιατί οι μέτοχοι που διοικούν ακόμα την ΑΕΠΙ δεν βάζουν ΤΩΡΑ τα 25.000.000Ε που λείπουν προκειμένου να μην μπει Επίτροπος. (Αυτος είναι και ο μόνος τρόπος για να μην μπει!).

ΕΡΩΤΗΣΗ 2 :

Γιατί οι μέτοχοι που διοικούν ακόμα την ΑΕΠΙ δεν βάζουν ΤΩΡΑ δημιουργούς εγνωσμένου κύρους στο ΔΣ, αφού το έχουν ήδη υποσχεθεί; (Μήπως δεν βρίσκουν;)

ΕΡΩΤΗΣΗ 3:

Γιατί οι μέτοχοι που διοικούν ακόμα την ΑΕΠΙ δεν λένε ΤΩΡΑ ποιος είναι ο στρατηγικός επενδυτής που έχουν βρει; (Πιστεύετε σοβαρά ότι υπάρχει αυτήν την εποχή ένας τέτοιος επενδυτής που θα έβαζε τόσα χρήματα σε μια εταιρία με τόσα χρέη και τόσες διεκδικήσεις σε βάρος της, ακόμα κι αν έπαιρνε με το ποσό αυτό των 25.000.000Ε όλες τις μετοχές της ΑΕΠΙ;)

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιάννης Γλέζος,
πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΥΓ. Ποτέ δεν θέλησα να κλείσει η ΑΕΠΙ. Επανειλημμένως τόνισα δημόσια ότι η ΑΕΠΙ πρέπει να διασωθεί για το καλό των μελών της και του προσωπικού της. Είναι κοινός συκοφάντης (κύριε Πλιάτσικα) όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο.

Πάντα μίλησα μόνο για την απομάκρυνση της παρούσας διοίκησης των μετόχων της και την επιστροφή των χρημάτων που λείπουν κι αυτό μόνον ένας πραγματικος Επίτροπος μπορεί να το κάνει.

Γιατί , συνάδελφοι; ταυτίζετε την ΑΕΠΙ με τους μετόχους και τη διοίκηση της; Τους υποστηρίζετε επειδή (δήθεν) ξέρουν το “know how” των ειπράξεων; Τέτοιες εισπράξεις, ανεπίδοτες, τις δοκιμάσατε. Να σας λείπουν. Όσοι αντιστέκεστε στον Επίτροπο οδηγείτε με μαθητική ακρίβεια την ΑΕΠΙ στο σίγουρο κλείσιμο της και γι’ αυτό θα είσθε ΕΣΕΙΣ οι υπεύθυνοι….                                 Γ.Γ.