Ανέλαβε τα καθήκοντα της Επιτρόπου της ΑΕΠΙ η Μαρία Βλάχου.

Ads

«Αυτή η εξέλιξη πραγματώνει τη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τόσο για την εξυγίανση της ΑΕΠΙ όσο και για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας των δημιουργών και των χρηστών» δηλώνει το υπουργείο και «καλεί τους χρήστες να συνεχίσουν την καταβολή των οφειλόμενων αμοιβών, δεδομένου ότι πλέον τα χρήματα θα καταλήγουν εκεί όπου οφείλονται: στους δημιουργούς».

Η τοποθέτηση της Επιτρόπου είναι το πρώτο βήμα για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Ακολουθεί στη συνέχεια το νομοσχέδιο το οποίο φέρνει διαφάνεια και λογοδοσία στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης.

Από την πλευρά τους ωστόσο οι δημιουργοί μέσω του νέου σωματείου τους «ΑΣΜΑ 450+» χαιρετίζουν την τοποθέτηση της Επιτρόπου αλλά εκφράζουν την ανησυχία τους για την ολιγωρία ως προς την παύση της διοίκησης από την πλευρά του υπουργείου.

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «ΑΣΜΑ 450+»

Χαιρετίζουμε την τοποθέτηση της επιτρόπου στην ΑΕΠΙ, που υπήρξε από το 2014 πάγιο αίτημά μας. Θεωρούμε πως είναι ένα πρώτο βήμα, καθοριστικό προς τη σωστή κατεύθυνση για τη μετάβαση σε μια υγιή επόμενη μέρα.

Ωστόσο, υπογραμμίζουμε για πολλοστή φορά, πως όσο δεν λαμβάνεται η πρωτοβουλία για ΑΜΕΣΗ παύση της διοίκησης της ΑΕΠΙ, απειλούνται τα δικαιώματά μας. Αυτή η στάση παρέχει πολύτιμο χρόνο στην οικογένεια Ξανθοπούλου και συνεπάγεται ζημία για εμάς.
Eίμαστε πεπεισμένοι γνωρίζοντας τις τακτικές της διοίκησης της ΑΕΠΙ, πως η εξυγίανση της εταιρείας με τη διοίκηση στα χέρια των μετόχων, θα μείνει μακρινό όνειρο.

Εμείς οι δημιουργοί του Σωματείου ΑΣΜΑ 450+, βλέπουμε τον χρόνο μέχρι τη διανομή να στενεύει απειλητικά και η ολιγωρία ως προς την παύση της διοίκησης από την πλευρά του υπουργείου δυστυχώς δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε. Ζητάμε από την κυβέρνηση, να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες δημιουργούς, χωρίς υπεκφυγές και καθυστερήσεις.