H Μαρία Βλάχου, Προϊσταμένη Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης είναι η επίτροπος που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της ΑΕΠΙ. Ο διορισμός της ανακοινώθηκε χθες στο ΦΕΚ … «καθώς συντρέχει σοβαρή πιθανολόγηση ότι ο εν λόγω οργανισμός συλλογικής διαχείρισης δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και ιδίως να εισπράξει και να διασφαλίσει την απόδοση στους δικαιούχους ποσών που εισπράττει για λογαριασμό τους, λόγω -μεταξύ των άλλων- των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων που παρουσιάζει, όπως προκύπτει από τα πορίσματα της έκθεσης του διαχειριστικού ελέγχου σε αυτόν, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ορκωτών-ελεγκτών λογιστών “Ernst & Young”» όπως διευκρινίζεται.

Ads

Είναι μια πρώτη καλή εξέλιξη, παρά την καθυστέρηση. Από ότι φαίνεται ωστόσο, η ίδια υποκαθιστά τη διοίκηση όσον αφορά σε θέματα είσπραξης και διανομής, όπως προέβλεπε η τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα από  τους πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που σημαίνει ότι το αίτημα των 450+ δημιουργών για μη συνδιοίκηση της οικογένειας Ξανθοπούλου με την επίτροπο , όπως εκφράστηκε μέσα από την συγκέντρωση του σωματείου ΑΣΜΑ, δεν έχει ικανοποιηθεί.

Οι δημιουργοί σχολιάζουν στη σελίδα του σωματείου στο fb.

450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων

Πόση καθυστέρηση…Και πόση πίεση για να γίνει επιτέλους αυτό…Κι ωστόσο, ακόμα συνδιοίκηση με το “αμαρτωλό” ΔΣ. Αν το Νομοσχέδιο που έρχεται, δεν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, τότε ένα θα είναι σίγουρο: για μια σχετικά απλή υπόθεση, για ένα ξεκάθαρο σκάνδαλο, η Κυβέρνηση δεν ακούει τους ανθρώπους που πρόκειται να καταστραφούν, αλλά αυτούς που προκάλεσαν την καταστροφή τους. Η κοινωνία ας το κρίνει. Εμείς δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Ads

Η υπουργός περιγράφει την κα Βλάχου ως πρόσωπο  «εγνωσμένου κύρους και ανάλογης επαγγελματικής εμπειρίας σε ζητήματα ελέγχου κρατικών ΝΠΙΔ, δημόσιων επιχειρήσεων, σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, οικονομικής διαχείρισης και νομικά θέματα».

Η διάρκεια της θητείας της ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημερομηνία της δημοσίευσης της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με δυνατότητα τρίμηνης ανανέωσης.

Η αμοιβή της ορίζεται μετά από σχετική εισήγηση του ΟΠΙ στο ύψος της αμοιβής του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου . Η εν λόγω αμοιβή βαρύνει την ΑΕΠΙ και κατά το τμήμα του ποσού της αμοιβής που αντιστοιχεί στις αποδοχές της θέσης της Προϊσταμένης Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, καθόσον συνεχίζει να μισθοδοτείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, καταβάλλεται από την ΑΕΠΙ στο Ελληνικό Δημόσιο.