Άλλοι και άλλες ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις, όπως τα επιτυχημένα σχήματα του χειμώνα Γαλάνη – Τσαλιγοπούλου – Νέγκα και Αρβανιτάκη Πορτοκάλογλου, άλλοι βγαίνουν μόνοι και μόνες στα ανοιχτά θέατρα. Σε κάθε περίπτωση οι λάτρεις του ελληνικού τραγουδιού που θα μείνουν στο λεκανοπέδιο θα αποζημιωθούν αφού δεν είναι λίγες οι συναυλίες που μπορούν να απολαύσουν.

Ads

Η κρίση συρρίκνωσε των αριθμό των καλοκαιρινών συναυλιών σε θέατρα της χώρας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεδομένου ότι οι δήμοι δεν είναι σε θέση να αντέξουν το μεγάλο κόστος. Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα.

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Ζωγράφου Δημήτρης Καντιώτης  που παρουσιάζει φέτος ένα από τα πιο δυνατά φεστιβάλ της πόλης, έχει άλλη άποψη και δηλώνει στο tvxs.gr πως «τα λεφτά που εξοικονομήθηκαν για το MUSIC NOW (φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο, ως αντίτιμο οι κάτοικοι δίνουν προϊόντα  για το κοινωνικό παντοπωλείο), είναι χρήματα που αποδίδουν οι πολίτες για τέτοιους λόγους και οφείλει ο κάθε δήμος να τα επιστρέφει με εκδηλώσεις στον κόσμο του».

Αρκετές από τις σημαντικές προτάσεις του καλοκαιριού έρχονται από το Ελληνικό Φεστιβάλ, το οποίο μετά τις φουρτούνες της μετά Φαμπρ φάσης, κατάφεραν  να πραγματοποιηθεί τελικά με ένα αξιόπρεπες πρόγραμμα και υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Ads

Ελληνική μουσική: 

Παρασκευή 8/7: Αλκίνοος Ιωαννίδης 
Φεστιβάλ MUSIC NOW! του Δήμου Ζωγράφου

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι ταξιδεύουν με αποσκευή μια «Μικρή βαλίτσα», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και διασκευές μεταφέροντας αισθήματα, γεγονότα, ήχους και λέξεις.

Μέσα από την ιδιαιτερότητα ενός σχήματος αποτελούμενου αποκλειστικά από έγχορδα, αλλά και μέσα από την εφευρετικότητα των ξεχωριστών σολιστών που απαρτίζουν την ομάδα, το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από τη χαρά της μοιρασιάς, την επικοινωνία μεταξύ μουσικών και ακροατών, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, τα ενορχηστρωμένα μέρη, τις εντάσεις και τις σιωπές, τον συγκερασμό διαφορετικών μουσικών ειδών και τη δημιουργία μιας κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους

Παρασκευή 8 & Σάββατο 9/7: Τάνια Τσανακλίδου – «Μείναν τα τραγούδια μόνα»
Μικρό Θέατρο Επιδαύρου

Στην παράσταση «Μείναν τα τραγούδια μόνα» στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στις 8 και 9 Ιουλίου (21:30) η Τάνια Τσανακλίδου μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά που συνδυάζει τις δύο μεγάλες της αγάπες, καθώς θα ερμηνεύσει μόνο τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά για το θέατρο.

«Αυτό που κάνει μια θεατρική παράσταση μοναδική, πέραν της καλλιτεχνικής της αξίας, είναι το γεγονός ότι δεν καταγράφεται, παρά μονάχα στο νου και την καρδιά μας. Κι έπειτα η μνήμη κάνει τις επιλογές της. Μπερδεύει πρόσωπα και ρόλους, γεμίζει τις σιωπές με προσωπικές ιστορίες. Ξεχνάμε πώς ακριβώς ήταν η πλοκή, γεμίζουν σκιές οι εικόνες. Ο χρόνος έχει παγώσει. Στιγμές μονάχα και εικόνες γεμάτες σκιές σε παλιές φωτογραφίες» λέει η ίδια και συνεχίζει:

Σάββατο 9/7: Φοίβος Δεληβοριάς & Σπύρος Γραμμένος – «Υβρεοπομπή» 
Φεστιβάλ MUSIC NOW! του Δήμου Ζωγράφου

Μια αναδρομή στην ιστορία του ελληνικού σατιρικού τραγουδιού, από τα σκωπτικά αποκριάτικα, τον μελοποιημένο Αριστοφάνη και τα επιθεωρησιακά τραγούδια, έως τον Μποστ, τον Λογό, τον Ανδρεάδη, τον Χάρρυ Κλυν, τον Πανούση και τα Ημισκούμπρια. Τριάντα σατυρικά και ανατρεπτικά τραγούδια, επιλεγμένα και παρουσιασμένα ως σκηνικό θέαμα από τον Φοίβο Δεληβοριά, με τον Σπύρο Γραμμένο.

Κυριακή 10/7 21:00 D. TSAKAS «A Man Dreams»
Φεστιβάλ MUSIC NOW! του Δήμου Ζωγράφου

Το «Α Μan Dreams», δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του σαξοφωνίστα και σύνθετη Δημήτρη Τσάκα, χαρακτηρίζεται από τα synthesizers που σε συνδυασμό με το σαξόφωνο και το κλασσικό πιάνο διαμορφώνουν έναν ιδιαίτερο και προσωπικό ήχο. Με βασικό στοιχείο την jazz, ακούμε επιρροές από latin μουσική καθώς και την ηλεκτρική περίοδο της jazz. Σημαντικό στοιχείο είναι ο λυρισμός των μελωδιών που εκφράζονται άλλοτε με το σαξόφωνο του Δημήτρη Τσάκα και άλλοτε με τις φωνές, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό κλίμα σε όλο το άλμπουμ.

Επί σκηνής: Δημήτρης Τσάκας: Άλτο σαξόφωνο και κλασική κιθάρα/ Κωστής Χριστοδούλου : keyboards,synthesizers/Δημήτρης Σεβδαλής: πιάνο, keyboards/Yoel Soto: el. Bass , φωνητικά/Κώστας Λιόλιος: ντραμς 

Δευτέρα 11/7: Δήμητρα Γαλάνη, Γιώτα Νέγκα & Ελένη Τσαλιγοπούλου 
Θέατρο Πέτρας

Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα έρχονται στις 11 Ιουλίου στο Θέατρο Πετρούπολης για τη μοναδική τους εμφάνιση στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι. Οι τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά το χειμώνα που μας πέρασε, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Στο πρόγραμμα αυτό όλα και όλοι έχουν λόγο: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Ζαμπέτας αλλά και Πάνου, Καλδάρας, Μητσάκης, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος. Δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς, σμυρναίικα, αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια βρίσκουν τη θέση τους με τρόπο απλό, μαγικό. 

Δευτέρα 11/7: Στέφανος Κορκολής σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη 
Βεάκειο

Στη «Συνάντηση» θα παρουσιαστεί  το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Στέφανου Κορκολή, με την έγκριση και την επιμέλεια του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη. Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Τρίτη 12/7: Χαΐνηδες 
Βεάκειο

Με χιούμορ ανακοινώνουν οι Χαϊνηδες τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις.

Εκ της Αστυνομικής Διευθύνσεως:

Με υψηλόν αίσθημα ευθύνης ανακοινώνομεν στους φιλομούσους ακροατάς, τας βασίμους υποψίας μας ότι η ανυπόταχτος ομάς των «ΧΑΪΝΗΔΩΝ» θα επιδράμει προσεχώς εντός της περιοχής τους. Πάσα βοήθεια εις την σύλληψην των ανταμοιφθήσεται δι’ απαλλαγής καταβολής ΕΝΦΙΑ και διοδίων εις τας εθνικάς οδούς. Επισημαίνομεν δε ότι η εν λόγω ληστοσυμμορία παραμένει ασύλληπτος εκ της εποχής που η Νεκρά Θάλασσα ήτο Νοσούσα και αποτελεί τον υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνον δια την δημοσίαν ασφάλειαν, μετά το πυρηνικό πρόγραμμα του βορειοκορεάτου ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τρίτη 12/7 21:00 DOROS DEMOSTHENOUS & BAND live «LET’S SWING AGAIN» – Όταν το χθες γίνεται σήμερα
Φεστιβάλ MUSIC NOW! του Δήμου Ζωγράφου

Ο Δώρος Δημοσθένους μας προσκαλεί παρέα με τους εξαίρετους μουσικούς του, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε στους ρυθμούς του swing και του rock & roll, σε ύφος ρετρό «…όταν το χτες γίνεται σήμερα…». Τραγούδια βγαλμένα από δίσκους βινυλίου και από εκείνες τις τεράστιες κασέτες μας οδηγούν στη χαλαρότητα μιας εποχής ξεχασμένης, όπου η μουσική και ο χορός ήταν ο βασικός τρόπος διασκέδασης. Τραγούδια διασκευασμένα σε ρυθμό swing των Γ. Μουζάκη, Β. Τσιτσάνη, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη αλλά και τραγούδια από το διεθνή μουσικό χώρο, καθώς και από τον παλιό ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

Τετάρτη 13/7: Ευανθία Ρεμπούτσικα & Έλλη Πασπαλά 
Φεστιβάλ MUSIC NOW! του Δήμου Ζωγράφου

Μια μουσική συνεργασία με γυναικεία ματιά, ευαισθησία και διάθεση. Τραγούδια και μελωδίες σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι που συναντά την Ανατολή και την Δύση. Σαν τις νύχτες τις καλοκαιρινές στο σινεμά της γειτονιάς όταν γέμιζε η σκηνή εικόνες,

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει τις πιο αγαπημένες συνθέσεις της και για πρώτη φορά μουσικές από τις πρόσφατες κινηματογραφικές ταινίες ήχους και χρώματα που έγιναν η συντροφιά στα όνειρά μας.

Η  Έλλη Πασπαλά ερμηνεύει με το δικό της μοναδικό τρόπο τα παλιότερα αλλά και τα νέα τραγούδια της συνεργασίας της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, καθώς και μία επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει σφραγίσει με την σπάνια εκφραστικότητά της.

Τετάρτη 13/7: Θάνος Μικρούτσικος  – Μίλτος Πασχαλίδης 
Βεάκειο

Μετά από μια επιτυχημένη χειμερινή σεζόν και για τους, το φετινό καλοκαίρι βρίσκει τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Μίλτο Πασχαλίδη να ταξιδεύουν μαζί σε όλη την Ελλάδα με διαχρονικά τραγούδια κοινού αισθήματος. 

Συντελεστές:

Θύμιος Παπαδόπουλος, πνευστά
Μιρέλα Πάχου, πιάνο, ακορντεόν, τραγούδι
Δημήτρης Σινογιάννης, κιθάρες
Δημήτρης Μουτάφης, μπάσο
Ηλίας Δουμάνης, drums
Πάρις Περυσινάκης, λύρα

Τετάρτη 13/7: Αρλέτα & Λάκης Παπαδόπουλος 
Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Η Αρλέτα θα συναντήσει τον Λάκη Παπαδόπουλο στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Ο Λάκης παίρνει την κιθάρα του, η Αρλέτα τη δική της και «…η Αθήνα ανάβει σαν μεγάλο καράβι».

Πόσα αγαπημένα τραγούδια μπορείς να μετρήσεις… «Ήσυχα βράδια», «Τσάι γιασεμιού», «Σερενάτα», «Γυριστρούλα», «Σε ζητάω», «Μπαρ το Ναυάγιο», «Batida de Coco», «Έρχεται κρύο»… και τα χωράνε όλα σε ένα πρόγραμμα ή τέλος πάντων βάζουν τα δυνατά τους.

Μας περιμένουν στον Κήπο. Να βρεθούμε, να τα τραγουδήσουμε, να τα νοσταλγήσουμε, να τα θυμηθούμε.

Τετάρτη 13/7: Ελευθερία Αρβανιτάκη & Νίκος Πορτοκάλογλου
Αμαλιείο Αίθριο Θέατρο, Μαρούσι

Ο χειμώνας που πέρασε βρήκε την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη -και όχι μόνο- να ζεσταίνουν το κοινό με ένα πρόγραμμα φωτεινό και πηγαίο.

Οι δύο τραγουδιστές θα ταξιδέψουν επίσης σε Ελλάδα και Κύπρο και θα παρουσιάσουν και νέα κομμάτια τους.

Πέμπτη 14/7: Μελίνα Ασλανίδου 
Βεάκειο

Όπως τη χαρακτηρίζει η ίδια η τραγουδίστρια τη συνευλία είναι μια «προσωπική επιλογή», μια μουσική περιπλάνηση σε μελωδίες που αγαπούν τους στίχους, μια περιπλάνηση σε μονοπάτια που το λαϊκό φλερτάρει με το παραδοσιακό, που το κλασσικό συναντά νέα δροσερά τραγούδια 

Πέμπτη 14/7: Φωτεινή Βελεσιώτου 
Θέατρο Πέτρας

Για τη μεγάλη της συναυλία  φέτος το καλοκαίρι προσκάλεσε τέσσερις προσωπικότητες του χώρου για ένα μουσικό οδοιπορικό με πολλές κορυφώσεις και αναφορές της μουσικής παράδοσης της Μεσογείου.

Σύγχρονες, παραδοσιακές μουσικές, πρωτότυπες μελωδίες που αγκαλιάζουν το στίχο, που διαπερνούν σύνορα, σπάνε τα καλούπια, ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς δημιουργώντας μια άλλη ηχητική διάσταση.

Από τις εσχατιές της Ελλάδας στη Συρία. Μουσική και μουσικοί από τους δρόμους της Μεσογείου, ένα γεωγραφικό χώρο με αλληλεπιδρούσες μουσικές, ένα τόπο έμπνευσης: Κρήτη, Κομοτηνή, Καβάλα, Χαλέπι. Ψαραντώνης, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Αργύρης Μπακιρτζής, Χάικ Γιαζιτζιάν (Haig Yazdjian).

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16/7: Σταμάτης Κραουνάκης – «8 Οκτωβρίου 1838»
Μικρό Θέατρο Επιδαύρου

Ο Στ. Κραουνάκης λέει για τη μουσική του παράσταση: 

«Ένα θέμα για το Φεστιβάλ. Το μυαλό μου πήγε αμέσως  σ’ ένα κείμενο που χρόνια με γυροφέρνει: το λόγο του Κολοκοτρώνη στα Ελληνόπουλα.

Με την Ουζουνίδου μας συνδέει κοινός χρόνος εργασίας σε πολλά και διαφορετικά. Αριστοφάνης, Λούλα Αναγνωστάκη, Ντάριο Φο. Γνωρίζω καλά τον ήχο και το μέτρο της.

Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο προφορικό κείμενο του Γέρου του Μωριά είναι απόλυτα χρήσιμο ν’ ακουστεί στις μέρες μας. Και μάλιστα στην καρδιά του Μωριά. Στο υπέροχο και τόσο γνώριμό μου πια αρχαίο θέατρο της Παλιάς Επιδαύρου, τη Μικρή Επίδαυρο».

16 – 18 /7 Καμεράτα: ​West Side Story
του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 

Η μικρή πενταμελής ομάδα των σταθερών μου συνεργατών ηθοποιών –τραγουδιστών  θα συνοδεύσει με μέλος και όρχηση την εκλεκτή πρωταγωνίστρια.
Στο πιάνο θα συνοδεύσω ο ίδιος».  
   
Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Γιώργος Πέτρου, παρουσιάζουν, σε μια νέα εντυπωσιακή παραγωγή, το διασημότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Μπρόντγουεϋ. 

Βασισμένο στην αθάνατη ερωτική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας του Σαίξπηρ, το West Side Story μεταφέρει τη δράση στο σήμερα, με την αξέχαστη μουσική μιας από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν. Το απόλυτα «κλασικό» μιούζικαλ πρωτοπαρουσιάστηκε το 1957 στο Μπρόντγουεϋ με τεράστια επιτυχία, ενώ έγινε διάσημο ανά τον κόσμο με την ομώνυμη ταινία των 10 Όσκαρ, που γυρίστηκε το 1961. 

Με φωνητικές απαιτήσεις που πλησιάζουν στην όπερα, αλλά και με μοναδικής ομορφιάς χορευτικά μέρη, το West Side Story παρουσιάζεται από την Καμεράτα με 35μελή συμφωνική σύνθεση και με ένα λαμπερό 32μελές επιτελείο από διακεκριμένους τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιούς. Το έργο ανεβαίνει στην υπέροχη αυθεντική ενορχήστρωση του 1957, με τις τελευταίες βελτιώσεις του ίδιου του Μπέρνσταϊν, που έγιναν κατά τη διάρκεια της θρυλικής ηχογράφησης του έργου με την Κίρι τε Κανάουα και τον Χοσέ Καρρέρας για την Deutsche Gramophone. 

22-23/7 Third World Bunfight
Μάκβεθ, Όπερα του Τζουζέπε Βέρντι
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 
στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, τα θύματα στη Δημοκρατία του Κονγκό ξεπερνούν σε αριθμό αυτά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η νοτιοαφρικανική ομάδα Third World Bunfight και ο σκηνοθέτης Brett Bailey τοποθετούν την όπερα του Βέρντι στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, εν μέσω εμφυλίου πολέμου. Τα βασικά θέματα που διατρέχουν το έργο τόσο του σαιξπηρικού όσο και του μεταγενέστερου οπερατικού έργου, η απληστία, η τυραννία και οι τύψεις αποκτούν νέα βαρύτητα σε αυτό το δραματικό περιβάλλον. Όταν ο στρατηγός Μάκμπεθ και η φιλόδοξη σύζυγός του δολοφονούν τον νόμιμο βασιλιά, ξεσπούν στη χώρα πλήθος συμφορές: εθνικός διχασμός, διπλές εθνικές προδοσίες, αδίστακτη εξουσία, ακραία βία και φρικαλεότητες, «ματωμένα» ορυχεία. Ο βέλγος συνθέτης Fabrizio Cassol ξαναγράφει το μουσικό θέμα του Βέρντι, προσαρμοσμένο για δώδεκα μουσικούς και δέκα τραγουδιστές όπερας. Μαζί τους, επί σκηνής βρίσκεται η διαβαλκανική ορχήστρα No Borders Orchestra, υπό τη διεύθυνση του σέρβου μαέστρου Premil Petrovic.

Η παράσταση είναι στα αγγλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Διεθνής Μουσική

To Ελληνικό κοινό αποθέωσε έως τώρα σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής όπως τη P.J.Harvey και την Patty Smith. Οι επισκέψεις του καλοκαιριού δεν τελειώνουν εδώ όμως καθώς τα φεστιβάλ είναι σε εξέλιξη . Διαβάστε ποιες είναι οι νέες αφίξεις και που μπορείτε να τους ακούσετε.

Οι Editors & οι James στο Eject Festival 2016
Πλατεία Νερού στο Δέλτα Φαλήρου
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 [1ή μέρα του Eject Festival]

Οι James είναι το δεύτερο μεγάλο όνομα που θα εμφανιστεί την πρώτη ημέρα του EJEKT Festival 2016, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, μαζί με τους Editors που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Τέσσερα χρόνια μετά τη θριαμβευτική εμφάνισή τους σε ένα από τα πιο επιτυχημένα line-ups της ιστορίας του EJEKT Festival, οι James επιστρέφουν στην Πλατεία Νερού για να μας προσφέρουν άλλη μια αξέχαστη εμφάνισή. Η λατρεία του ελληνικού κοινού για τους James είναι δεδομένη και η ανταπόκριση του συγκροτήματος στο πάθος που λαμβάνει σε κάθε εμφάνισή του στην Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο δέσιμο που όλο και δυναμώνει.

Οι James θα έρθουν στην Αθήνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής περιοδείας με αφορμή τον νέο τους δίσκο «Girl At The End Of The World”, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου. Πέρα από κομμάτια του νέου δίσκου, το setlist της εμφάνισής τους στο EJEKT Festival 2016 θα περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας τους.

Η εμφάνισή των James στο EJEKT Festival 2016 θα είναι η μοναδική στη χώρα μας για τη φετινή χρονιά.

Nouvelle Vague
Για μια συναυλία στο Gazarte
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Have you ever fallen in love with… a band?

Οι Nouvelle Vague αποτελούν από τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε live… Γιατί οι Nouvelle Vague δεν μοιάζουν με κανέναν!

Κάθε τους live αποτελεί μία… βιωματική εμπειρία. Αγαπημένες μελωδίες, λυρισμός, ρομαντική και ανέμελη διάθεση, παιχνιδιάρικη διάθεση, αναπόληση, ονειροπόληση, χαλάρωση αλλά και την ίδια στιγμή μία υποβόσκουσα ένταση και ρυθμός που σε προκαλεί να λικνιστείς!

Έχοντας σαν πυρήνα το ντουέτο των Marc Collin και Olivier Libaux, δύο μουσικούς / παραγωγούς που ξεκίνησαν την πορεία τους στη μουσική σκηνή της Γαλλίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μέσα από διάφορα σχήματα, οι Nouvelle Vague αποτελούν μία cover band που ακολουθεί τη δική της ξεχωριστή διαδρομή έχοντας φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο.

Lana Del Rey
Rockwave Festival 2016: DAY 2
Μαλακάσα, Αθήνα (Terra Vibe Park)
Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τρίτη 19 Ιουλίου. TerraVibe Park! Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας υποδέχεται ξανά την Lana Del Rey δίνοντας άρωμα γυναίκας στο φεστιβαλικό καλοκαίρι του 2016, που θα κινείται σε Rockwave ρυθμούς! Ίσως το πιο ενδιαφέρον μουσικό φαινόμενο των τελευταίων ετών, θα βρεθεί στην Ελλάδα, για να δώσει ένα μοναδικό headline show στο πλαίσιο του Rockwave Festival 2016!

Ιέρεια της Hip, έτσι χαρακτήρισαν πολλοί την Lana Del Rey, η οποία συστήθηκε στον περισσότερο κόσμο, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και ένα στεφάνι πλεγμένο με λουλούδια, τραγουδώντας μας πως γεννήθηκε για να πεθάνει (video clip του Born to Die). Λίγο αργότερα ήρθε το clip του “Video Games” και όλοι πλέον ξεκίνησαν να μιλούν για το φαινόμενο Lana Del Rey, την νέα βασίλισσα των social media!

Οι Scorpions για μία συναυλία στο Eject Festival 2016
Πλατεία Νερού στο Δέλτα Φαλήρου
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 

SCORPIONS +special guests

50th Anniversary World Tour

Οι «Σκορπιοί» θα επισκεφθούν την Αθήνα στα πλαίσια της «50th Anniversary World Tour», της παγκόσμιας περιοδείας για τον εορτασμό των 50 ετών της αξιοζήλευτης καριέρας τους!

Στη διάρκεια αυτού του εξαιρετικά επιτυχημένου μισού αιώνα που συνεχίζουν να ροκάρουν, οι Scorpions έχουν καταφέρει ό,τι ελάχιστοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής. Έχουν πουλήσει 100.000.000 άλμπουμς παγκοσμίως, έχουν κερδίσει δεκάδες χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και γεμίζουν διαρκώς στάδια σε πολλές χώρες χάρη στα μεγάλα, διαχρονικά hits τους.

Η συναυλία της 20ης Ιουλίου θα είναι η πρώτη «κανονική» εμφάνιση τους στην Αθήνα από το 2010 και την sold-out συναυλία τους στο ΣΕΦ, καθώς στο ενδιάμεσο είχαν παίξει unplugged στις επίσης sold-out συναυλίες τους στον Λυκαβηττό που ηχογραφήθηκαν ζωντανά και κυκλοφόρησαν ως μέρος της επίσημης δισκογραφίας τους.

Ana Tijoux
Για μία μοναδική συναυλία
Στο Piraeus 117 Academy
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πέμπτη 28 Ιουλίου το Piraeus Academy υποδέχεται την Ana Tijoux, η οποία θα ντύσει με την υπέροχη φωνή της το βράδυ σας. Γεννημένη στην Γαλλία αλλά με Χιλιανές ρίζες, η Ana Tijoux έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο rap συγκρότημα Makiza στο τέλος της δεκαετίας του 1990.

Η Ana ξεχώρισε αμέσως με την ιδιαίτερη παρουσία της και το 2006 ακολούθησε solo καριέρα στρέφοντας τα βλέμματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής πάνω της, καθώς η επιτυχία που γνώρισε ειδικά στη Λατινική Αμερική ήταν πρωτόγνωρη. Το “Eres Para Mi” με την Julieta Venegas έγινε παγκόσμιο hit!

H κυκλοφορία του 1977, είχε σαν φυσικό επόμενο την αναγνώριση της Ana Tijoux ως μιας εκ των πλέον σημαντικών καλλιτεχνών στο intellectual hip hop, όπου τα rap beats εναλλάσσονται με την folk παράδοση και τους Latin ρυθμούς. Με έντονα πολιτικοποιημένο στίχο και κοινωνικές ευαισθησίες η Ana Tijoux εξέφρασε μέσα από τη μουσική της όσα την προβλημάτιζαν, δίνοντας στο κοινό της μια όμορφη και έξυπνη διέξοδο από την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε.

Skyland Festival
Το απόλυτο Electronic Dance Music Festival είναι γεγονός!
Allou! Fun Park
29 – 31 Ιουλίου 2016

Ένα μοναδικό φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, το Skyeland Festival, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 29 – 31 Ιουλίου στο Allou! Fun Park και υπόσχεται τρία all-night parties με εκπληκτική dance μουσική από διεθνείς αλλά και Έλληνες καταξιωμένους Djs.

Darren Emerson, Ben Delay, Joe T Vanelli, John Revox, Luigi Rocca, Maria Antwna, Soulfellaz είναι μερικοί από τους Djs του φεστιβάλ που θα παρασύρουν το κοινό σε ένα χείμαρρο συναισθημάτων μέσα από τη μουσική τους και θα το απογειώσουν με τα dance vibe τους.

Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει μέσα από ατμοσφαιρικούς, ηλεκτρονικούς ήχους και να ζήσει τη μοναδική εμπειρία ενός open air φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, που για πρώτη φορά θα συνδυάζει και extra fun καθώς φιλοξενείται στο μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας της χώρας.

Skyeland Festival @ Allou! Fun Park – Lineup

Παρασκευή 29 Ιουλίου: Darren Emerson, Ben Delay, Wehbba, Gabriel (Slick Beats), Maria Antwna, Anastasia Mantzari, George Vigopoulos

Σάββατο 30 Ιουλίου: Luigi Rocca, Ramiro Romero, Joe T Vanelli, John Revox, Steve Kis, George Chantzis, Luis Giann

Κυριακή 31 Ιουλίου: Just Her, Anii, Habischman, Soulfellaz, Chris Idh, Alex Czar