«Για τη θέση του προσωρινού Επιτρόπου στην  ΑΕΠΙ επιλέχθηκε πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης με επαγγελματική εμπειρία πολλών ετών στον έλεγχο και τη διαχείριση νομικών προσώπων.» διευκρινίζει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού που εστάλη την πρωτομαγιά.

Ads

«Η τοποθέτηση Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ από την υπουργό Πολιτισμού , είναι ένα πρώτο θετικό βήμα» απαντούν οι 450+ δημιουργοί μέσω της σελίδας του Σωματείου τους στο fb . Eπιμένουν όμως πως αν δεν παυθεί η υφιστάμενη διοίκηση,  δεν πρόκειται να γίνει εξυγίανση της εταιρείας.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι «Ο προσωρινός Επίτροπος θα εργαστεί με σκοπό να εισπραχθούν και να διανεμηθούν οι αμοιβές στους δικαιούχους της ΑΕΠΙ.» ακολουθώντας την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα η οποία ορίζει μία κατάσταση συνδιοίκησης. Οι δημιουργοί αντιδρούν και ζητούν «…επιτέλους η κυβέρνηση να δώσει αυξημένες αρμοδιότητες στην Επίτροπο μέσω της νομοθεσίας, ώστε να μην συνδιοικεί με τους μετόχους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δημιουργών

450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων

Η τοποθέτηση Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ από την υπουργό Πολιτισμού , είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Η πρωτοβουλία πάρθηκε μετά από ισχυρές πιέσεις από την πλευρά των δημιουργών οι οποίοι βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δίνουμε καθημερινά μάχη για το αυτονόητο. Ωστόσο , υπογραμμίζουμε, πως αυτό το πρώτο καλό βήμα , θα μείνει μετέωρο αν δεν τολμήσει επιτέλους η κυβέρνηση να δώσει αυξημένες αρμοδιότητες στην Επίτροπο μέσω της νομοθεσίας, ώστε να μην συνδιοικεί με τους μετόχους . Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν έχουμε την πολυτέλεια για περαιτέρω καθυστερήσεις. Γι’ αυτό κάνουμε σαφές ξανά τα εξής:

Ads

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΝΑ ΠΑΥΕΤΑΙ Η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.

ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ ΔΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΑΣΚΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ