Low bap είναι μια λέξη εμπνευσμένη από τον  B.D.Foxmoor (κατά κόσμον Μιχάλη Μυτακίδη). Μια λέξη που έγινε η βάση για εκείνους που διαμέσω της μουσικής κατανοούν, σκέφτονται, δρουν και αντιστέκονται. Η ερμηνεία της λέξης έγινε ο διάβας του γκρουπ των Active Member: Στηρίζω το λόγο μου με τη ζωή μου καιτη ζωή μου με το λόγο μου.

Ads

Οι  Active Member άρχισαν την ενεργό δράση που δηλώνει το όνομά τους πριν 25 χρόνια. Δεκάδες album, εκατοντάδες τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις… Στις 7 Νοεμβρίου του 2015 με μια ιστορική συναυλία στο Ο.Α.Κ.Α. ο  B.D.Foxmoor αποφασίζει να σταματήσει για πάντα την μουσική διαδρομή του γκρουπ και να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά του μέσα από άλλα project. Πεπεισμένος ότι κάνει την κατάλληλη κίνηση στην κατάλληλη στιγμή ένιωσε να εκπληρώνει πλήρως την υπόσχεση που υπάρχει μέσα στo πρώτο σκέλος του ορισμού του lowbap: «Στηρίζω το λόγο μου με τη ζωή μου». 

Αλλά, η ζωή έρχεται συχνά να εκθέσει εσένα τον ίδιο για τις αποφάσεις σου και να σου αποδείξει επίμονα ότι η αρχική απόφαση ήταν ένα τραγικό λάθος για εσένα τον ίδιο και για όσους αγαπούν το γκρουπ. (Γιατί τους  Active member – όσο κι αν για κάποιους είναι στενόχωρο ή ενοχλητικό – υπάρχουν πολλοί που τους πιστεύουν και τους αποζητούν.) Στο κομβικό σημείο αυτό που η ζωή απαιτεί, ή κάνεις ότι δε συμβαίνει τίποτα: κι έτσι ικανοποιείς τους λιγόψυχους παρατηρητές ότι είσαι συνεπής στα πρότερα λόγια, ή περιφρονείς όλους αυτούς και προχωράς με τον τρόπο σου και χωρίς να σκέφτεσαι το τίμημα.

Και η απόφαση για μια συναυλία στις  20 Ιουνίου του 2017 συμπίπτει α) με την επέτειο για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του γκρουπ, β) με την παγκόσμια ημέρα προσφύγων, και γ) γιατί πριν δυο χρόνια ίδια μέρα έχασαν έναν αδερφό… Τι θα συμβεί στο μέλλον σχετικά, είναι πάντα επιλογή των  Active Member, τόσο ως προς τη δράση όσο και ως προς το πώς θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους. Μάλλον με τον παλιό καλό τρόπο.

image

Ads

Τρι 20/6/2017
21:30
25 χρόνια Active Member
Θέατρο Πέτρας – Πετρούπολη
10,00€