Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση προκριματικών του παγκόσμιου διαγωνισμού WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2012, ενός από τα μεγαλύτερα γεγονότα του κλάδου που φέρνει στο προσκήνιο τις παγκόσμιες τάσεις, με στόχο να αναδείξει τον κορυφαίο bartender στον κόσμο, αλλά και να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει ταλαντούχους bartenders να δημιουργήσουν εξαιρετικά cocktails και να παρέχουν υπηρεσίες και εμπειρίες υψηλής ποιότητας. Τις προσπάθειες όσων συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, με τίτλο «Gentlemen’s Drinks», έκρινε η καταξιωμένη Ελληνίδα spirit writer Ντένη Καλλιβωκά. H «μάχη» για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο συνεχίζεται! Παρακολουθήστε την εξέλιξη της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook www.facebook.com/worldclassgreece.

Ads

image
 
Το WORLD CLASS δημιουργήθηκε από τα Reserve Brands, το τμήμα premium brands του luxury portfolio της DIAGEO. Πρόκειται για μια γιορτή της «κουλτούρας του κοκτέιλ», στην οποία διακρίνονται οι bartenders που ξεχωρίζουν χάρη στις γνώσεις τους, την τεχνική τους και τη διαρκή ανανέωσή τους όσον αφορά την τέχνη του bartending.
 
Ο ελληνικός διαγωνισμός φέτος δέχτηκε έως τώρα περισσότερες από 80 συμμετοχές ενώ περισσότερες από 40 χώρες συμμετέχουν παγκοσμίως. Η διαδικασία των προκριματικών του ελληνικού διαγωνισμού χωρίζεται πλέον σε δύο διακριτές φάσεις και μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού με θέμα «Gentlemen’s Drinks», όπου bartenders από όλη τη χώρα διαγωνίστηκαν με βάση τα Tanqueray® No.TEN™, Zacapa®, Johnnie Walker® Gold Label™ & Blue Label™ Blended Scotch Whisky, σε ειδικά sessions σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Από την ενότητα «Gentlemen’s Drinks» διακρίθηκαν ο  Γιάννης Σαμαράς από το 42 bar, ο Θάνος Προυνάρους από το Baba au rum, η Μάρφη Μπαλή από το 42 bar, ο Τεό Τερζόπουλος από το Elvis και ο Στέλιος Παπαδόπουλος από το Bardot. Οι πέντε διακριθέντες ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες αυτής της πρώτης φάσης, και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στον μαγικό κόσμο του κορυφαίου διαγωνισμού για το bartending.

«Θεωρώ ότι ένα ποτό πρέπει να είναι ισορροπημένο στο συνολικό του αποτέλεσμα», δηλώνει στο tvxs.gr ο Θανάσης Προυνάρους, ερωτηθείς τι κάνει ένα ποτό να θεωρείται επιτυχημένο. «Πολύ σημαντικό» κριτήριο για το επίπεδο ενός bartender χαρακτηρίζει και την ταχύτητα εκτέλεσης. Αναφερόμενος στα ολοένα και περισσότερα bar με έμφαση στο κοκτέιλ, κάνει λόγο για μία «παγκόσμια τάση» η οποία «έρχεται μέσα από την ανάγκη μας για καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή». Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρεί πως «η Αθήνα ακολουθεί την τάση αυτή, βάζοντας όμως και τη δική της σφραγίδα στην παγκόσμια σκηνή». «Δεν έχω δει την ταινία», απαντά αφοπλιστικά, για τις αξέχαστες στιγμές του Τομ Κρουζ πίσω από τη μπάρα…

Ads

image

Στη δεύτερη φάση των εθνικών προκριματικών με θέμα «Modern Twist On the Classics», οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αναδείξουν τις δεξιότητες τους με στόχο να δημιουργήσουν καινοτόμα cocktails χρησιμοποιώντας τις σταθερές αξίες των classic brands Don Julio®Ketel One®Ketel One Citroen®Cardhu, Ciroc Ultra Premium VodkaTanqueray® No.TEN™ & Grand Marnier™Zacapa.

Οι δέκα καλύτεροι από τις δύο προκριματικές θεματικές, θα διαγωνιστούν στους εθνικούς τελικούς, από όπου θα αναδειχτούν οι τρείς top bartenders που θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους στους ημιτελικούς του Λονδίνου τον Μάιο. O καλύτερος από κάθε χώρα θα διεκδικήσει τον τίτλο του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2012, στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας τον Ιούλιο.