Αυξάνονται συνεχώς οι σταρ του Χόλιγουντ που καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση τον μεγαλοπαραγωγό, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

Ads

Μετά την Άσια Αρτζέντο που κατήγγειλε ότι ο παραγωγός τη βίασε όταν ήταν 21 ετών και ακόμη δεκατρείς γυναίκες που αποκάλυψαν ότι έπεσαν θύματα ανάλογων εμπειριών, όπως η Μίρα Σορβίνο και η Ροζάνα Αρκέτ, έρχονται τώρα να προστεθούν οι Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου. 

Τζολί: Προειδοποιούσα τις άλλες γυναίκες 

Η Αντζελίνα Τζολί έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης του Γουάινσταϊν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Playing By Heart, το 1998. Όπως η ίδια αποκάλυψε, της ζήτησε με ιδιαίτερα επίμονο τρόπο να κάνουν έρωτα, αφού πρώτα την ξεμονάχιασε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. 

Ads

Η ίδια αρνήθηκε, ωστόσο η «άσχημη εμπειρία» που είχε με τον παραγωγό σε πολύ νεαρή ηλικία την οδήγησε στην απόφαση να μην ξαναδουλέψει ποτέ μαζί του. 

«Προειδοποιούσα τις γυναίκες που μου έλεγαν ότι θα συνεργαστούν μαζί του να έχουν το νου τους. Αυτού του είδους η συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες είναι απαράδεκτη σε οποιοδήποτε κλάδο», είπε η Τζολί μιλώντας στους New York Τimes.

Πάλτροου: «Ήμουν παιδί, ένιωθα τρομοκρατημένη»

Η Γκουίνεθ Πάλτροου από την πλευρά της, καταγγέλλει ότι κάποια στιγμή έλαβε fax από ένα πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν, το οποίο της ζητούσε να συναντήσει τον παραγωγό σε ένα ξενοδοχείο. Μόλις έφτασε, ο Γουάινσταϊν άρχισε να της κάνει μασάζ και της ζήτησε να τον ακολουθήσει στην κρεβατοκάμαρα. 

Εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά και έφυγε τρέχοντας από το δωμάτιο. «Ήμουν παιδί, ένιωθα τρομοκρατημένη», είπε στους New York Times η ηθοποιός.

Σύμφωνα με την ίδια η απόρριψη του Γουάινσταϊν παραλίγο να της στοιχίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Emma», ενώ αμέσως μετά το περιστατικό εκμυστηρεύτηκε όσα είχαν συμβεί στον – τότε φίλο της – Μπραντ Πιτ, ο οποίος πήγε έξαλλος στον παραγωγό για να του ζητήσει τον λόγο. 

Μετά τον καβγά, ο Γουάινσταϊν ζήτησε το λόγο από την Πάλτροου και απαίτησε να μην αποκαλύψει ποτέ ξανά σε κανέναν τι συνέβη. «Όλοι ήθελαν από εμένα να κρατήσω το μυστικό», είπε η ηθοποιός περιγράφοντας τον παραγωγό «πότε φιλικό και υποστηρικτικό, πότε επιθετικό και νταή».

Όσο για την απόφασή της να μιλήσει τώρα, μετά από τόσα χρόνια σιωπής, λέει χαρακτηριστικά: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι γυναίκες πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Αυτού του είδους η συμπεριφορά πρέπει να τελειώσει τώρα».

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Χόλιγουντ: Όλοι γνώριζαν…

Εκτός από την Άσια Αρτζέντο, ο παραγωγός κατηγορείται ότι είχε βιάσει δύο ακόμα γυναίκες, την ηθοποιό Λούσια Έβανς και άλλη μια γυναίκα της οποίας το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί. 

Συνολικά 13 γυναίκες έχουν αποκαλύψει ότι έπεσαν θύματα των ασυγκράτητων ορέξεων του παραγωγού, μεταξύ των οποίων και οι Ροζάνα Αρκέτ και Μίρα Σορβίνο. Οι δύο τελευταίες μάλιστα ισχυρίζονται ότι η καριέρα τους υπέστη σοβαρό πλήγμα μετά τα περιστατικά, αφού ο παραγωγός τις σαμποτάρισε ενεργά, προσβεβλημένος από την απόρριψη.