Μία από τις λίστες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, μιας και φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς ανέδειξε τους «πιο όμορφους ηγέτες του κόσμου» και την πρώτη θέση φαίνεται ότι κατέκτησε ο Τζάστιν Τριντό.

Ads

Για όσους χρειάζονται διευκρινίσεις, ο λόγος για τον τωρινό πρωθυπουργό του Καναδά. Ο 45χρονος ανέλαβε την πρωθυπουργία πριν δύο χρόνια, είναι ο δεύτερος νεότερος σε ηλικία Καναδός πρωθυπουργός και ο μπαμπάς του, ο Πιερ Τριντό ήταν επίσης πρωθυπουργός (με δύο θητείες).

Πριν γίνει δημόσιος λειτουργός, ο Τζάστιν ήταν δάσκαλος το Βανκούβερ κι είχε εμφανιστεί και στην τηλεοπτική σειρά «The Great War». Τον Μάιο του 2005, παντρεύτηκε τη νεανική του αγάπη, τη Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό κι έφεραν στον κόσμο τον Ξαβιέ (10 χρονών, σήμερα), την Έλα-Γκρέις (οκτώ) και τον Αντριέν (τριών, μόλις).

Στην δεύτερη θέση η 37χρονη Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντερν, που εκλέχθηκε στην ηγεσία του κόμματός της μόλις επτά εβδομάδες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου – τις οποίες και κέρδισε.

Ads

Σημειώνεται, ότι στη λίστα υπάρχει κι μία ελληνική παρουσία, καθώς στην 11η θέση φιγουράρει το όνομα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.