Τι καλύτερο από νόστιμα μεζεδάκια με τη συνοδεία κρασιού, τσίπουρου και μιας καλής παρέας; 

Ads

Ευτυχώς στην Αθήνα υπάρχουν κάτι ωραία ταβερνάκια που βγάζουν τραπεζάκια έξω και δε σε χρεώνουν περισσότερα από 15 ευρώ το άτομο. Αυτές είναι κάποιες από τις καλύτερες διευθύνσεις για μεζεδάκια σε τραπέζια έξω.
 

Κανάρια
Κεραμεικού 88, Μεταξουργείο

image

Ads

Στο Μεταξουργείο υπάρχει ένα καφενείο που είναι σχεδόν πάντα γεμάτο και συνδυάζει το παραδοσιακό με το νεανικό. Το τσίπουρο και όχι μόνο, ρέει άφθονο. Εδώ τα τσουγκρίσματα, τα τσιμπολογήματα και τις κουβέντες ξεκινάνε από νωρίς. Το πρωί σερβίρει καφέ, αλλά αν το βράδυ σε πιάσει λιγούρα μπορείς να συνοδέψεις το ποτό σου με κεφτεδάκια γιουρτλού, απάκι, μανιτάρια, κασέρι και παντζαροσαλάτα. Στο μαγαζί μπορείς να ακούσεις τα πάντα από μουσικές, ενώ κάθε Τρίτη έχει ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα.

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο

image

 
Παλιά εκεί θα έβρισκες τις Μπαχάμες. Πριν λίγα χρόνια όμως μεταφερθήκαμε στις Σεϋχέλλες. Εκεί μπορείτε να δοκιμάστε τον καλύτερο κοκκινιστό βουβαλίσιο καβουρμά με παπαρδέλες και γαλομυζήθρα. Όλα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα που θα τα παραγγείλεις. Η εύγευστη ρεβιθάδα που ο σεφ συνδυάζει με χταπόδι και οι ευωδιαστοί γιαουρτοκεφτέδες με μπόλικο δυόσμο είναι δύο μόνο παραδείγματα της διαλεχτής κουζίνας τους. Επίσης, έχει διαλεχτά τυριά από όλη την Ελλάδα.

Άμα Λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69 Εξάρχεια

image
Στη νοσταλγική ατμόσφαιρα του μεζεδοπωλείου θα απολαύσεις αυγά μάτια με παστουρμά, ρεβύθια φούρνου με σύγκλινο και άγρια χόρτα εποχής, κουσκουσάκι με μπουκιές κοτόπουλου, άγρια μανιτάρια και καπνιστό χοιρινό αλλά και φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα.

Laika
Πέλλης 30, Βοτανικός

image

Καρό τραπεζομάντιλα, τραπεζάκια για άραγμα στον πεζόδρομο, μια φαρδιά ξύλινη μπάρα και πεντανόστιμη κουζίνα, συνθέτουν το σκηνικό στη Λάικα στον Βοτανικό. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ιδιαίτερες μουσικές και να δοκιμάσετε από γκουρμέ σαλάτες μέχρι φάβα και πανσετάκια. Ένα μαγαζί, σαν εκείνα που από την πρώτη σου επίσκεψη νιώθεις πως θα γίνουν το επόμενο στέκι σου.