Ξεχάστε τα ακατέργαστα ουράνια τόξα και τα περίεργα σχήματα και πρόσωπα που φτιάχνατε στο πρόγραμμα της ζωγραφικής.

Ads

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει το πρόγραμμα Paint, που αποτελούσε ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα στη δεκαετία του 1990, σκοτώνοντας την παιδική μας ηλικία.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το πρόγραμμα δεν θα αναβαθμίζεται πια και πιθανώς να καταργηθεί σταδιακά στις προσεχείς ενημερώσεις, σηματοδοτώντας το τέλος μιας αισθητικής που μεγάλωσε τις γενιές των πρώτων χρηστών υπολογιστών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα που επέτρεπε στους χρήστες να σχεδιάζουν ακανόνιστα μοτίβα, χρησιμοποιώντας μια παλέτα φωτεινών χρωμάτων, έκανε το ντεμπούτο του το 1985 με τα Windows 1.0.

Ads

Η ζωγραφική έχει οδηγήσει στη δημιουργία πολλών “έργων τέχνης” με pixel, αλλά οι περισσότεροι θα θυμούνται το πρόγραμμα για τις ώρες που έχουν ξοδέψει προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν το ποντίκι για το σχηματισμό ενός απλού κύκλου.

Σημειώνεται ότι οι ζωγραφιές του MS Paint είναι συχνά αναγνωρίσιμες από τις ακανόνιστες γραμμές που έχουν σχεδιαστεί από το ποντίκι, τις άνισες άκρες, τα περίεργα χρώματα και η αισθητική της έχει εμπνεύσει πολλά animation και κόμικς.

Ωστόσο, η Microsoft προσθέτει ότι οι λειτουργίες της ζωγραφικής  που μοιάζουν με το “2D creation” αποτελούν μέρος της νέας εφαρμογής Paint 3D της Windows, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος. Αν και η εφαρμογή Paint δεν θα λάμβάνει ενημερώσεις, θα παραμείνει δωρεάν στο κατάστημα εφαρμογών της Microsoft.