«Andaman»

Ads

Εκεί κάπου στην Πειραιώς, η ταράτσα του όμορφου ταϊλανδέζικου στήνει εξωτικό σκηνικό, με έντονα χρώματα, φυτά, χειροποίητους πολυελαίους από φίλντισι και μια λευκή τέντα που θυμίζει πανιά ιστιοφόρου. Στο μενού ασφαλώς βασιλεύει το pad Thai παρέα με φρέσκα Thai rolls αλλά και μια πάπια Πεκίνου με χειροποίητες πίτες, η μπάρα σιγοντάρει με ένα Bittersweet Cherry με σπιτικό σιρόπι πράσινης πιπεριάς τσίλι, φρέσκο κεράσι και βότκα ή ένα Pipi Island με λευκό ρούμι, λικέρ λίτσι και σπιτική μαρμελάδα.

«St’ Astra»

Οι καλοκαιρινές βραδιές στην κορυφή του ξενοδοχείου «Radisson Blu» περνούν δίπλα στη φωτισμένη πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό. Οι γεύσεις του Δημήτρη Κανταράκη έχουν μοντέρνο χρώμα, που φαίνεται για παράδειγμα στο ταρτάρ γαρίδας με πικάντικο ζωμό μάνγκο, κόλιαντρο και ραπανάκια ή στη σφυρίδα φρικασέ με σελινόριζα και μυρωδικά, ενώ δεν λείπει το live BBQ με εκλεκτά κρεατικά, ψαρικά και λαχανικά. Signature cocktails και lounge μουσικές στο open bar του χώρου με θέα στα φώτα της πόλης.

Ads

«Επτά 7»

Ριζικά ανανεωμένο, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου, που χαρίζει μαγευτική θέα στην Ακρόπολη. Η γευστική πυξίδα είναι στραμμένη στην ιταλική κουζίνα με τον τρόπο που την πρέσβευε ο αείμνηστος σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι διά χειρός του στενού του συνεργάτη Δαμιανού Σιδηροκανέλη: μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού, vitello tonnato με μοσχάρι γάλακτος, ραβιόλο με κρόκο, σπανάκι, ανθότυρο, φασκόμηλο αλλά και τηγανητή pizza fritta.

«Naanwich»

Μπορεί να μην του φαίνεται έτσι όπως το κοιτάζετε από την Ερμού, όμως το φρέσκο ινδικό fastfood έχει στην κορυφή του μια ταράτσα δύο επιπέδων που ατενίζει την Ακρόπολη. Δώστε λοιπόν την παραγγελία σας για τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, το ινδικό σουβλάκι naanwich, το οποίο φτιάχνεται με την παραδοσιακή αφράτη πίτα naan, ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας σε φούρνο ταντούρι και γεμίζεται με κοτόπουλο tikka, curry ή masala μαζί με αρωματικά ινδικά παρελκόμενα, και ανεβείτε στα ψηλά για να το απολαύσετε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ