Aπλώνουν τα τραπεζάκια τους σε στοές και πεζόδρομους τόσο μικροσκοπικούς που δεν τους πιάνει το μάτι, και μας σερβίρουν πεντανόστιμα oυζομεζεδάκια.
 

Ads

image

 

Ουζερί Η Στοά 
Θεμιστοκλέους 11, πλατεία Κάνιγγος, τηλ.: 210 3825961

Ads

Ορκίζονται στο όνομά του γενιές και γενιές Αθηναίων καλοφαγάδων, που συνοδεύουν εδώ τα ουζάκια τους με φρέσκα θαλασσινά χωρίς να πληρώνουν πολλά. Απλώνει τα τραπεζάκια του μέσα στη στοά που του χάρισε το όνομά του, και μας κακομαθαίνει με νοστιμιές όπως ο γαύρος στον φούρνο, οι κρασάτες σουπιές, οι σαρδέλες πλακί, τα μπακαλιαράκια και τα αχνιστά μύδια. 

image

Οι τιμές, με το απαραίτητο ουζάκι ή τσίπουρο, κυμαίνονται στα 12-15€ το άτομο αν αρκεστείτε στα μεζεδάκια, λίγο παραπάνω αν θέλετε και φρέσκο ψάρι −ενδεικτικά, τα μπαρμπούνια του κυμαίνονται στα 40€ το κιλό.

Διαβάστε επίσης: Που πάμε για τσίπουρο στην Αθήνα

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς 
Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298

image

Πάλαι ποτέ μυστικό που διέρρευσε, γιατί τίποτα καλό δε μένει κρυφό για πολύ, το Τριαντάφυλλο −σκέτο για τους φίλους− απλώνει τα τραπεζάκια του στη στοά της Λέκκα και στο εντελώς πέτρινο εσωτερικό του. Μας σερβίρει, δε, μαεστρικά ψημένο θράψαλο, νοστιμότατο μαριδάκι, σαρδέλες, ανάμεικτη σαλάτα με κολοκύθια και σταμναγκάθι και μαυρομάτικα φασόλια με κάππαρη και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ο λογαριασμός στο τέλος, μαζί με το απαραίτητο ουζάκι, δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

Ατλαντικός 
Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ.: 213 0330850

image

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα μόνο μαγαζί για να αποτυπώσουμε την απόλυτη εικόνα αθηναϊκού καλοκαιριού, αυτό θα ήταν σίγουρα ο Ατλαντικός. Τα τραπεζάκια του απλώνονται στην τοσοδούλα οδό Αυλητών στου Ψυρρή και φορτώνονται με σούπερ γαριδομακαρονάδες, κουτσομούρες στο τηγάνι, καλαμαράκια, γαρίδες λεμονάτες, αχνιστά μύδια, τσιπούρες και λοιπά εδέσματα της θάλασσας με τα κλασικά συνοδευτικά –φάβα, πατατούλες, χόρτα, μυρωδάτη χωριάτικη και πιπεριές ψητές. Ο λογαριασμός με ουζάκι έρχεται στα 12-15€ το άτομο.

Κύθηρα 
Κολοκοτρώνη 29 (Στοά Τοσίτσα), Αθήνα, τηλ.: 210 3214496

image

Μας συστήνεται ως Παραδοσιακό Καφενείο, και όπως όλα τα παραδοσιακά καφενεία που σέβονται τον εαυτό τους το «γυρνάει» σε ουζάκια, ρακές και τσίπουρα με το που πάρει να μεσημεριάζει. Τα μαρμάρινα τραπεζάκια του απλώνονται σε μια στοά στρωμένη με μωσαϊκά. Το δε αλκοόλ μας συνοδεύουν λίγα και καλά μεζεκλίκια, όπως το τσιριγώτικο σπετζοφάι, τα κεφτεδάκια, το χαλούμι που ψήνεται στη σχάρα, τα μύδια σαγανάκι, η παντρεμένη φάβα, ο μαρινάτος γαύρος και η πατατοσαλάτα, ο δε λογαριασμός βγαίνει ωραιότατα γύρω στα 12€ το άτομο. 

Ουζερί του Λάκη  
Ελπίδος 16, Πλ. Βικτωρίας, τηλ: 210 8213776

image

Ένας ολοζώντανος θρύλος για τους παροικούντες την γειτονιά, ο Λάκης είναι από μόνος του λόγος να κάνεις μια βόλτα ως τη Βικτώρια. Τα ψαρικά του είναι ολόφρεσκα και το μενού αλλάζει κάθε μέρα για να συμπεριλάβει πρωτότυπες ψαρο-νοστιμιές σαν τις παπαρδέλες με φιλεταρισμένη σαρδέλα, το θράψαλο γεμιστό με λαχανικά και πουρέ σελινόριζας, το καλαμάρι με πράσο και καυτερή πιπεριά, τα γεμιστά θαλασσινών, το θράψαλο γιουβέτσι και τα μακαρόνια με σουπιές στο μελάνι τους. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο, μαζί με ουζάκι.

Πηγή: in2life.gr