Τι πιο δελεαστικό από τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ, ζεστής σοκολάτας και σπιτικών γλυκών; Οι κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα θέλουν χουχουλιάρικα καφέ και καλή παρέα.

Ads

Όμορφοι χώροι, artistic περιβάλλον, χειμωνιάτικη διάθεση και ωραίες μουσικές στα πιο όμορφα café της Αθήνας, κρυμμένα στις πιο χαλαρωτικές γωνιές της πόλης.

Κιμωλία
Υπερείδου 5, Πλάκα

image

Ads

image

Μέσα σε αυτό τον art deco χώρο που θυμίζει λίγο από Παρίσι μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου ανάμεσα σε εκθέματα ζωγραφικής, χειροτεχνίας, φωτογραφίας. Αντίκες, παλιές ραπτομηχανές, ένα πιάνο, παραθυρόφυλλα, αριστουργηματικοί πίνακες ζωγραφικής και φυσικά κιμωλίες για να γράψεις ότι νιώθεις.

Γιασεμί
Μνησικλέους 23, Πλάκα

image

image

Μπορεί το καλοκαίρι να γίνεται να γεμίζει με τουρίστες και όχι μόνο που αναζητούν μια θέση στα «διάσημα» σκαλάκια του, αλλά το εσωτερικό του το χειμώνα βγάζει μια άλλη ζεστασιά. Οι χειροποίητες τάρτες και πίτες είναι πάντα φρεσκοψημένες και κοστίζουν 5 ευρώ.

Παλιάτσος
Λάμπη Σουβαλιώτη και Πλ. Αγίας Τριάδας Πεντέλη, Πεντέλη

image

image

Ο Παλιάτσος αποτελεί μια καλή δικαιολογία για να ανέβεις στην Πεντέλη. Vintage πινελιές, παλιά έπιπλα κι ένα τζάκι αναμμένο σας περιμένει για να απολαύσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα βράδια μετατρέπεται κλασικό μπαρ με μουσικές κυρίως από βινύλια, ενώ φιλοξενεί και πολλά live.

Petite Fleur
Πλατεία Ελευθερωτών 16, Χαλάνδρι

image

image

image

Γαλλική ατμόσφαιρα, πορσελάνινα σερβίτσια, απαλή τζαζ μουσική και ατμοσφαιρικός φωτισμός μπορεί να βρει κανείς στο Petite Fleur. Κατά την διάρκεια της ημέρας μπορείτε να δοκιμάσετε ζεστή σοκολάτα και ποικιλίες τσαγιού και να συνδυάσετε  με λαχταριστό κέικ ή τάρτες. Το βράδυ οι κούπες δίνουν τις θέσεις τους σε ποτήρια κρασιού, ενώ οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν τη μουσική ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα βινυλίων.

Στυλίτης
Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικομήδειας, Καισαριανή

image

image

Ένας παραμυθένιος χώρος στην Καισαριανή, ο Στυλίτης διαθέτει μία σάλα και ένα cozy πατάρι, διακοσμημένα με μεράκι και στιλ. Παλιά σεντούκια, αντίκες, φωτιστικά, ποδήλατα, ρολόγια, ταξιδιάρικα στοιχεία και αναφορές σε παραμύθια συνθέτουν το σκηνικό, όπου απολαμβάνουμε από νωρίς φτηνά καφεδάκια, λιχουδιές όπως τάρτες, κέικ και μπισκότα, και αργότερα ποτά από 5€.

Lotte
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι

image

image

Απαλά παστέλ χρώματα με πρωταγωνιστή το φιστικί, φρέσκα λουλούδια που μοσχοβολούν, τσίγκινα μπρίκια, φλοράλ κουρτινάκια, καραμέλες τσάρλεστον, vintage βαλίτσες κι άλλα αντικείμενα, βεραμάν πορτμαντό συνθέτουν το μαγικό σκηνικό σε αυτό το καφέ. Πίνοντας τα ζεστά ροφήματα, μπορείτε να απολαύσετε  τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι ή ακόμα και κλασική μουσική ή jazz.