Πολύχρωμα κοκτέιλ, ψάθινες ομπρέλες, χαλάρωση δίπλα στο κύμα, βουτιές στις θάλασσα και πολλά πάρτι μετά τη δύση του ηλίου. Τα beach bars είναι η αγαπημένη επιλογή όλων στις καλοκαιρινές διακοπές.

Ads

Παρεό, σανδάλια, χαλαρή διάθεση και μουσικές επιλογές που μας συναρπάζουν. Από την Τήνο και τη Σίφνο μέχρι τα Κουφονήσια και τους Παξούς, ο Guardian παρουσιάζει τα πιο ωραία beach bars της Ελλάδας.

Tinos Surf Lessons, Τήνος, Κυκλάδες

image

Ads

Το Tinos Surf Lessons βρίσκεται στην παραλία Κολυμπήθρα, που είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Τήνου. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Βιδάλης είναι και επαγγελματίας εκπαιδευτής surf και ναυαγοσώστης της Βρετανικής Ομοσπονδίας Surfing. Η λάτριες του surf συγκεντρώνονται κάθε καλοκαίρι εκεί, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Το VW campervan, που έχει μετατραπεί σε ένα μπαρ πλαισιώνεται από έπιπλα παραλίας και ομπρέλες φτιαγμένες από ντόπιους καλαθοπλέκτες. Το μενού του μπαρ περιλαμβάνει τοστ, σαλάτες και κρέπες, την τοπική μπύρα Νήσος και χυμούς φρούτων, που μόλις αρχίσει να σουρουπώνει, δίνουν τη θέση τους σε απολαυστικά κοκτέιλ.

Kavos Lounge bar, Σκύρος, Σποράδες

image

Το Kavos Lounge Bar υποδέχεται τον «Αχιλλέα», το ferry boat που συνδέει τις Σποράδες με την Κύμη, στο μικρό λιμανάκι της Λιναριάς στη Σκύρο, με τρόπο φαντασμαγορικό. Από τα ηχεία του ακούγεται δυνατά το Also Sprach Zarathustra του Ρίχαρντ Στράους, ενώ τις νύχτες, το θέαμα συμπληρώνεται και από τα sparklers, που ανάβουν οι θαμώνες.

Ίσαλος μπαρ, Σίφνος, Κυκλάδες

image

Ο Ίσαλος είναι ένα beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες στις Καμάρες της Σίφνου, όπου οι πελάτες απολαμβάνουν παρτίδες τάβλι, πίνοντας Bloody Marys και ακούγοντας άφρο soul μουσική. Το μπαρ προσφέρει, επίσης, νόστιμο φαγητό (μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό και μαγιονέζα με γουασάμπι και ζουμερό φιλέτο ribeye). Η πιο ωραία ώρα είναι χωρίς αμφιβολία το ηλιοβασίλεμα.

Καλόφεγγο, Κουφονήσιa, Κυκλάδες

image

Το Καλόφεγγο βρίσκεται στο Πορί, τη μεγαλύτερη παραλία στο άνω Κουφονήσι με κρυστάλλινα νερά και χρυσή αμμουδιά.  Αν πεινάσετε αξίζει να δοκιμάσετε σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα και χταπόδι ή ρεβιθάδα με κατσίκι στο φούρνο.
Το μπαρ με τους χτιστούς πάγκους, τις κουρελούδες, τα πιθάρια και τους τεράστιους κάκτους είναι σημείο συνάντησης για χίπις και χίπστερ που λατρεύουν το μικροσκοπικό νησί. Οι παραθεριστές δροσίζονται κάτω από την καλαμένια πέργκολα με ένα Aperol spritz στο χέρι και απολαμβάνουν τις μουσικές επιλογές του ιδιοκτήτης, ενώ συχνά διοργανόνται μουσικές βραδιές ζωντανής μουσικής.

Asteria Beach Bar, Σύρος, Κυκλάδες

image

Η Ερμούπολη, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Σύρου, υπήρξε μεγάλη ναυτική δύναμη του 19ου αιώνα. Τα Βαπόρια είναι η περιοχή όπου οι πλουσιότεροι κάτοικοί της έχτισαν τα παραθαλάσσια αρχοντικά τους. Ωστόσο, το μπαρ είναι εντελώς απλό, αλλά ιδιαίτερο, καθώς προσφέρει πανέμορφη θέα. Μερικά σκαλοπάτια οδηγούν από την τσιμεντένια εξέδρα στα πεντακάθαρα νερά, αλλά προσοχή στους αχινούς που καραδοκούν στα βραχάκια.

Hydronetta μπαρ, Ύδρα, Αργοσαρωνικός

image

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κανονική παραλία στην Ύδρα. Συνήθως βρίσκεις ένα βράχο και βουτάς στα καθαρά νερά, έτσι απλά. Ένα από τα καλύτερα σημεία για κολύμπι είναι η Hydronetta, κάτω από τα κανόνια στο λιμάνι. Τραπεζάκια, που σκιάζονται από ψάθινες ομπρέλες, είναι τοποθετημένα σε πέτρινα μπαλκόνια πάνω από μια μικρή πλατφόρμα ηλιοθεραπείας. Ανάμεσα στις βουτιές ανεβαίνεις στο μπαρ για έναν παγωμένο καφέ. Τα ηλιοβασιλέματα είναι υπέροχα, αλλά είναι εξίσου όμορφες και οι νύχτες, όταν ο ήχος της μουσικής δυναμώνει και αρχίζουν τα παγωμένα κοκτέιλ.

George’s Place, Πάτμος, Δωδεκάνησα

image

Υπάρχει κάτι ντεμοντέ σε αυτό το κλασικό σημείο της Πάτμου, ενός νησιού που η φήμη του συνεχώς μεγαλώνει. Ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην διακόσμηση και το μενού του μαγαζιού από το 1980, που το έστησε ο Γιώργος στην παραλία του Κάμπου. Η παραλία είναι πλέον πολύ πιο πολυσύχναστη και ο Γιώργος πάντα εκεί, ανάμεσα σε γερασμένους χίπις, πλούσιους Αθηναίους και αθλητικούς έφηβους που κάνουν θαλάσσιο σκι. Το μενού έχει κλασικά πιάτα και τα πάρτι προσελκύουν μεγάλο πλήθος παραθεριστών.

Ben’s Bar, Παξοί, Ιόνιο

image

Στο Μονοδένδρι, την παραλία με τα βότσαλα στους Παξούς, ο Μπεν και η Έφη φροντίζουν τους πελάτες τους στο Ben’s Bar με πίτσες ψημένες σε ξυλόφουρνο και ολόφρεσκα ψάρια, με αιώρες δεμένες σε δέντρα, κανό που προσφέρονται για ενοικίαση και μαθήματα ζωγραφικής σε βότσαλα για τα πιτσιρίκια. Συχνά η μουσική, από σάμπα μέχρι Rolling Stones, ξεσηκώνει το κοινό και μετά από μερικά μοχίτο ξεκινάει ο χορός.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης, Αττική, Αθήνα

image

Δεν θα είναι εύκολο να βρείτε αυτό το μπαράκι, καθώς δεν υπάρχουν ταμπέλες που να σε καθοδηγούν στα Λιμανάκια Αττικής. Το ξύλινο μαγαζάκι, δεν έχει τρεχούμενο νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα (λειτουργεί με γεννήτριες) και είναι ανοικτό σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο. Η κατάβαση είναι μάλλον δύσκολη για τους μεγαλύτερους, αλλά οι νέοι δεν θα έχουν πρόβλημα. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι δύσκολο να μη σε ταξιδέψει σε κάποιο νησί.

Καντιναΐς, Τροιζήνα, Πελοπόννησος

image

Το Καντιναΐς είναι μια καντίνα-τροχόσπιτο στην παραλία Βοτσαλάκια και αποτελεί τον ιδανικό τόπο διασκέδασης για όσους επισκέπτονται το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Απολαύστε γιαούρτι με φρούτα και τα σπιτικά πιάτα ημέρας. Καθώς πέφτει ο ήλιος η μουσική δυναμώνει και απολαμβάνει κανείς ήχους της reggae και τζαζ μουσικής.