Θραύση κάνει στην Κίνα μια εφαρμογή που δίνει στους άνδρες τη δυνατότητα να βρουν και να «μισθώσουν» μια γυναικεία συντροφιά.

Ads

Όσοι χρησιμοποιούν την εν λόγω εφαρμογή δεν το κάνουν για να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά της σύγχρονης εποχής, αλλά για να αντιμετωπίσουν τη γκρίνια των γονιών, που έχουν μείνει σε μια άλλη εποχή.

Σύμφωνα με το euronews, κατά τη διάρκεια των εορτών του νέου κινεζικού έτους, οι εργένηδες ζητούν απελπισμένα μια κοπέλα ώστε να την παρουσιάσουν στους γονείς τους και να απαλλαχθούν από την πίεση τους και τις προτροπές τους για αποκατάσταση.

Έτσι λοιπόν ήρθε αυτή η εφαρμογή, με το όνομα «Hire Me Plz», για να δώσει λύση στο πρόβλημα τους, επιτρέποντάς τους να προσλάβουν μια κοπέλα για ένα ραντεβού σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και να την εμφανίσουν στους γονείς τους.

Ads

Η μίσθωση συντρόφου δεν είναι μόνο ανδρικό φαινόμενο στην Κίνα, καθώς το ίδιο πρόβλημα με τους συγγενείς, ενδεχομένως και μεγαλύτερο, αντιμετωπίζουν και οι νέες γυναίκες. Απλά αυτές καταφεύγουν συνήθως σε κάποιο φίλο ή γνωστό, όπως είχαμε παρουσιάσει σε παλιότερο άρθρο. Διαβάστε αναλυτικά: «Νοικιάζουν συντρόφους για να γλιτώσουν το στίγμα της “γεροντοκόρης”».