Για πρώτη φορά η Ελλάδα θα φιλοξενήσει ένα gaming event παγκόσμιας εμβέλειας.

Ads

Πρόκειται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Counter Strike: Global Offensive, με έπαθλο 200.000 ευρώ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7 – 10 Σεπτεμβρίου στην Μύκονο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Destiny Resort.

Οκτώ ομάδες επαγγελματιών gamers από ΗΠΑ, Δανία, Πολωνία, Βραζιλία, Γερμανία και  Καζακστάν, διαγωνίζονται σε μαραθώνιες ηλεκτρονικές e-χθροπραξίες διάρκειας 10,5 ωρών, που θα αναδείξουν τις ομάδες των ημιτελικών.

Οι επικρατέστεροι gamers θα «πολεμήσουν» μεταξύ τους στα playoffs τις 9ης και της 10ης Σεπτεμβρίου, που θα κρίνουν και τη νικητήρια ομάδα.

Ads

Μεγάλα φαβορί είναι και οι Virtus Pro, με την πολωνική ομάδα τους καθώς και οι Mousesports με παίκτες από 6 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.

Το ESG Tour Mykonos είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις eSports στον κόσμο και έχει ελληνική υπογραφή, την startup του Στάμου Βενιού που κατέχει κορυφαία θέση στον χώρο των eSports.

Τα «ηλεκτρονικά αθλήματα» αποτελούν μία ραγδαία ανερχόμενη αγορά με 256 εκατ. θεατές και σταθερά αυξητικές τάσεις της τάξεως του 15% σε ετήσια βάση.

image

Σύμφωνα με τους New York Times, τον περσινό τελικό του NBA παρακολούθησαν 31 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ ο τελικός του League of Legends συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 36 εκατ. e-θεατών.