Η Αθήνα είναι γεμάτη γευστικά «διαμαντάκια» για τους λάτρεις των έθνικ γεύσεων. Ινδικά πιτάκια, ζουμερά φαλάφελ, ασιατικά bao buns κινέζικο, hot dog, κολομβιανά σάντουιτς. Τα street food της Αθήνας τα έχουν όλα.

Ads

Κι εμείς σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να τα απολαύσετε.

Mirch
Ερμού 109, Μοναστηράκι

image

Ads

Το όνομα του σημαίνει καυτερό, αλλά εδώ μπορείς να δοκιμάσεις και πιάτα που δεν «καίνε». Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι το ινδικό σουβλάκι με καυτερό κοτόπουλο φιλέτο tikka, λαχανικά, αγγούρι και μια πολύ ιδιαίτερη σάλτσα που ονομάζεται mint chutney, τυλιγμένα σε αφράτο ψωμί νάαν. Στο Mirch μπορείτε να δοκιμάσετε και πολλές μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Pink Elephant
Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814600

image

Μικρό και ατμοσφαιρικό, το Pink Elephant είναι η ιδανική επιλογή για ινδικό στο Χαλάνδρι. Το κοτόπουλο Tikka Masala, τα τραγανά πιτάκια samosas και το Botti Tikka, μοσχαράκι μαριναρισμένο σε κύμινο και εξωτικό χυμό φρούτων είανι κάποιες από τις σπεσιαλιτέ. Εδώ κάθε μέρα ετοιμάζουν πάνω από 40 μαρινάδες και σάλτσες για να συνοδέψουν τα πιάτα τους που ξεχειλίζουν από αρώματα, ενώ ο ινδικός παραδοσιακός φούρνος tandoor είναι το μυστικό των επιτυχημένων συνταγών τους.

Los Loros
Ξενοφώντος 14, Αθήνα

image

Los Loros σημαίνει παπαγάλοι στα ισπανικά και το μαγαζί έχει άρωμα Βενεζουέλας και Κολομβίας. Οι aperas και οι empanadas είναι τα κύρια πιάτα που θα βρείτε εδώ . Οι arepas φτιάχνονται από καλαμποκάλευρο και είναι λεπτά, στρογγυλά ψωμάκια που ανοίγουν στη μέση για να μπει η γέμιση, ενώ οι empanadas είναι πιτάκια με γέμιση διαφορετικές γεμίσεις, όπως σπανάκι, κινόα, πράσο, δυόσμος, κύμινο και λάιμ. Από το μενού δε λείπουν και τα παραδοσιακά γλυκά που θα σας ταξιδέψουν στην Λατινική Αμερική.

Sum Sum
Σόλωνος 86 & Ασκληπιού

 

image

Το όνομα του στα συριακά σημαίνει «σουσάμι», υλικό που κυριαρχεί σε όλα τα πεντανόστιμα street αραβικά γεύματα που ετοιμάζει. Μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος αλλά σερβίρει καθημερινά πεντανόστιμα φαλάφελ, χούμους, λαχματζούν, φατούς, σις ταούκ, σούπες ημέρας, ταμπουλέ, κεμπάπ, αλλά και αραβικό καφεδάκι, και αϊράνι το ρόφημα «συνοδός» κάθε ανατολίτικου πιάτου. 

Feyrouz
Αγάθωνος 2, Αθήνα

image

Η μέση ανατολή ήρθε στην καρδιά της Αθήνας με λαχματζούν, πίντε και πίτες στο Feyrouz όπου θα απολαύσετε το πιο αυθεντικό ανατολίτικο street food. Για τους χορτοφάγους υπάρχει και το λαχματζούν με λαχανικά. Αν θες γλυκό για το τέλος υπάρχει ρυζόγαλο σουτλάτς (με ρύζι μπασμάτι) και καροτογλυκό (κάτι σαν μπάρες δημητριακών με καρότο). Τιμές λογικές.