Μετά το σκάνδαλο Γουάινσταϊν, ο Κουέντιν Ταραντίνο εμφανίζεται υπέρμαχος των γυναικών που υφίστανται τη σεξουαλική βία. Μπορούμε, όμως, να ξεχάσουμε τα όσα είχε δηλώσει πριν 15 χρόνια με αφορμή τις κατηγορίες για βιασμό της ανήλικης Samantha Geimer από τον Ρόμαν Πολάνσκι;

Το 2003, σε συνέντευξη στον Χάουαρντ Στερν, ο Ταραντίνο υπερασπίστηκε τον Πολάνσκι, λέγοντας ότι «δεν βίασε την 13χρονη... έκανε έρωτα με μια ανήλικη. Αυτό δεν είναι βιασμός».

Κι όταν ο Ρόμπιν Κουίβερς, ο «βοηθός» του Στερν, του θύμισε πώς το θύμα του Πολάνσκι είχε κάνει χρήση ουσιών και είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο Κουέντιν είπε ότι η κοπέλα ήθελε να έρθει σε επαφή μαζί του.

Σε μια νέα δήλωση του στο Indiewire, ο Ταραντίνο απολογήθηκε για τη στάση του και δήλωσε πως τότε είχε μάλλον «άγνοια πάνω στο θέμα».

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Samantha Geimer για τις επιθετικές μου παρατηρήσεις στο show του Χάουαρντ Στερν. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, συνειδητοποιώ πόσο λάθος ήμουν. Η Geimer βιάστηκε από τον Ρομάν Πολάνσκι. Στη συνέντευξη έκανα λανθασμένα τον δικηγόρο του διαβόλου για να είμαι προκλητικός. Δεν έλαβα υπόψη μου τα συναισθήματα της Geimer και γι 'αυτό λυπάμαι πραγματικά. Kυρία Geimer, ήμουν ανίδεος, καθόλου ευαίσθητος και πάνω απ 'όλα εσφαλμένος», ανέφερε ο Ταραντίνο.

Έχουμε μπερδευτεί με τον Κουέντιν. Ο άνθρωπος που για τον Γουάινστιν είπε «ήξερα αρκετά ώστε να μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω για όλο αυτό» κατηγορήθηκε, στο παρελθόν, από την Ούμα Θέρμαν ότι την πίεσε να γυρίσει επικίνδυνη σκηνή για το «Kill Bill», στην οποία η Θέρμαν τραυματίστηκε, και την έφτυσε στη μούρη.

Ωστόσο έδωσε έδωσε το σχετικό βίντεο στην Ούμα Θέρμαν για να τεκμηριώσει άρθρο της στους The New York Times. Το οποίο βίντεο κατέθεσε στην αστυνομία για να αποδοθούν ευθύνες για συγκάλυψη στον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν. Η Ούμα ευχαρίστησε τον Κουέντιν για το θάρρος του να της το δώσει, ο δε Ταραντίνο είπε ότι το περιστατικό είναι «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου».

Κάποιοι, όμως, δεν «πείθονται» από τη μεταμέλεια του Κουέντιν. «Εξακολουθώ να βλέπω, με τη φαντασία μου, τον Ταραντίνο να φτύνει κατάμουτρα την Ούμα και να τη στραγγαλίζει με μια αλυσίδα... Πόσες γυναίκες στον κόσμο των media τιμάμε, οι οποίες αναδεικνύουν, προβάλλουν την κακομεταχείριση; Από πότε όλο αυτό έγινε κανονική "διασκέδαση"; Πώς να νιώσει ασφαλής ο ηθοποιός όταν ο σκηνοθέτης σου σε στραγγαλίζει;» τουίταρε, η Τζέσικα Τσαστέιν.

Τελικά, τι πιστεύεις Κουέντιν Ταραντίνο; Ποιος είσαι, πραγματικά;