Μείζον θέμα έχει προκύψει με τον στοιχηματισμό αναφορικά με το τηλε-ριάλιτι survivor, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που προκλήθηκε η παρέμβαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η οποία διέταξε έρευνα για την υπόθεση. 

Ads

Συγκεκριμένα η ΕΕΕΠ σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι διεξάγει ήδη: «σχετική έρευνα για το στοιχηματισμό στο τηλεπαιχνίδι «SURVIVOR» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». 

Στο πλαίσιο της έρευνας έχει ήδη αποστείλει, από την Παρασκευή 31.03.2017, επιστολή προς όλους τους παρόχους στοιχηματικών υπηρεσιών, προκειμένου να σταματήσουν να προσφέρουν στοιχηματισμό επί γεγονότων της τηλεοπτικής εκπομπής «SURVIVOR», εάν και εφόσον παρείχαν σχετικά στοιχήματα.

Όπως αναφέρει μετά την παρέμβαση της ΕΕΕΠ υπήρξε άμεση συμμόρφωση από όλους τους παρόχους, οι οποίοι σταμάτησαν έκτοτε να παρέχουν οποιοδήποτε στοιχηματισμό για το συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Ads

Σημειώνεται ότι το ζήτημα προέκυψε από το γεγονός ότι η εκπομπή προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη με αποτέλεσμα όταν άνοιγαν τα στοιχήματα να έχουν ήδη διαρρεύσει πληροφορίες για το ποια ομάδα, για παράδειγμα, κέρδισε συγκεκριμένο αγώνισμα. 

Πριν από μια εβδομάδα περίπου η εταιρεία STOIXIMAN ανακοίνωσε πως αναστέλλει τον στοιχηματισμό για το ριάλιτι, καθώς όπως αποδείχθηκε τα όσα προβάλλονται έχουν γυριστεί σε παρελθόντα χρόνο και υπήρξαν πολλές διαρροές για τα αποτελέσματα.

Ο ΣΚΑΙ σε σημερινή του ανακοίνωση, απαντώντας στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος έχει καταφερθεί εναντίον του ριάλιτι και για το ζήτημα του στοιχηματισμού αναφέρει ότι ο βουλευτής: 

«Επισείει οψίμως κινδύνους από το στοιχηματισμό, ενώ ο ΣΚΑΪ, ήδη πριν από την εκδήλωση της κοινοβουλευτικής επίθεσης του κ. βουλευτή, είχε ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες αρχές σχετικά με το στοιχηματισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι (Δελτίο Τύπου ΣΚΑΪ της 27/3/2017). Μετά την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, η αρμόδια αρχή (ΕΕΠΠ) επελήφθη του θέματος, δίνοντας τέλος στο στοιχηματισμό (1/4/2017)». 

Στην πρώτη ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΙ ανέφερε: «Στον ΣΚΑΪ πληροφορηθήκαμε ότι η εκπομπή SURVIVOR, έχει γίνει αντικείμενο στοιχήματος από φορείς διοργάνωσης στοιχηματισμού, που εδρεύουν τόσο εντός της Ελλάδος όσο και εκτός αυτής. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μεταδίδει αυτήν την σειρά εκπομπών, με χρονική υστέρηση από τη διεξαγωγή των δρώμενων, όπως είναι φυσικό, διότι:

  • Ο χώρος διεξαγωγής των δρώμενων απέχει από την Ελλάδα όσο σχεδόν η μισή υδρόγειος,
  • Η παραγωγή (λήψη και μοντάζ) λαμβάνει χώρα από την εταιρία παραγωγής στον Αγ. Δομίνικο,
  • Η ώρα έναρξης της μετάδοσης εκάστου επεισοδίου λαμβάνει χώρα, με την αναγκαία χρονική υστέρηση σε σχέση με την ώρα μαγνητοσκόπησης.

Κατά συνέπεια το γεγονός και μόνο αυτό, αντικειμενικά καθιστά, ενδεχομένως, επισφαλή την έκβαση οποιουδήποτε στοιχηματισμού, κάτι το οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε. Εξαίρεση αποτελεί ο τελικός του Survivor που θα μεταδοθεί ζωντανά το καλοκαίρι.

H ανακοίνωση αυτή απευθύνεται προς το αμιγώς τηλεοπτικό κοινό, προς τους συμμετέχοντες σε οποιονδήποτε στοιχηματισμό, προς τους διοργανωτές τα κουπόνια κάθε στοιχήματος και ορίζοντες τις αποδόσεις αλλά και προς κάθε αρμόδια εποπτεύουσα αρχή της Ελλάδος, των λοιπών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής».