Αυτή η καλλονή με το μαύρο βελούδινο βλέμμα και τα πλούσια σαρκώδη χείλη, είναι η Halima Aden! Μπορεί  το όνομά της να μην σας λέει τίποτα αλλά σύντομα θα γραφτεί με διαμαντένια γράμματα στον χώρο της Μόδας. 

Ads

Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή; Το hijab της. Και κάτω από αυτό, το τσαγανό και η αυτοεκτίμησή της.

Η 19χρονη Halima ζει σήμερα στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στα χαρτιά της, είναι Αμερικανίδα με καταγωγή από τη Σομαλία, αν και στις ΗΠΑ βρέθηκε σε ηλικία έξι ετών. Μπορεί να μην είναι το πρώτο διάσημο μοντέλο από τη Σομαλία [έχουν προηγηθεί η μυθική Ιμάν και η θαρραλέα Γουόρις Ντίρι] αλλά είναι σίγουρα  το πρώτο μοντέλο με hijab που έκλεισε συμβόλαιο με το θρυλικό Πρακτορείο Μοντέλων IMG !

Καθόλου άσχημα για ένα κορίτσι  που γεννήθηκε σε προσφυγικό camp στην Κένυα.

Ads

Η Halima έκανε την αρχή πέρσι στον Διαγωνισμό Μαγιό που συμμετείχε όπου τόλμησε να είναι ο εαυτός της: αντί για καυτό μπικίνι, εμφανίστηκε με μπουρκίνι! Το κοινό ξετρελάθηκε μαζί της! Δεν κέρδισε φυσικά τον διαγωνισμό, κέρδισε όμως τον σεβασμό και τη συμπάθεια πολλών για την τόλμη της να είναι διαφορετική και να υποστηρίζει τη διαφορετικότητά της.

«Πόσο βαρετός θα ήταν αυτός ο κόσμος αν όλοι είμασταν ίδιοι…» εκφράζει την άποψή της η Halima… Το ίδιο πιστεύουν όπως φαίνεται και τα περιοδικά Vogue, Cosmopolitan, Marie Claire που έχουν ήδη κλείσει τη Halima για editorials και εξώφυλλα.

Από την άλλη, οι συνθήκες είχαν ήδη ωριμάσει… Διάσημοι Οίκοι Μόδας ήδη φορούσαν αντί για hijab τα πρώτα μαντίλια στα όμορφα κεφάλια των super models για να κολακέψουν την τεράστια αγορά των μουσουλμανικών κρατών.  Η μικρή Halima βρήκε το timing. Μια νέα εποχή για… hijab-fab super models ξεκινάει.