Οι Radiohead, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα συγκροτήματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής και ο Hans Zimmer, ένας από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση στον πλανήτη, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα αποκλειστικό μουσικό κομμάτι για την εμβληματική επερχόμενη εκπομπή φυσικής ιστορίας του BBC Εarth, «Blue Planet II».

Ads

Η νέα αυτή συνεργασία που πρόκειται να συζητηθεί, αφορά την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Bloom», η οποία φέρει τον τίτλο «Ocean (bloom)». Ειδικότερα, το κομμάτι είναι μία ορχηστρική διασκευή του τραγουδιού των Radiohead από το άλμπουμ του 2011 The King of Limbs, με τον Thom Yorke να κάνει νέα φωνητικά στο κομμάτι, που ηχογραφήθηκε με την BBC Concert Orchestra.

“Το Bloom ήταν εμπνευσμένο από την αρχική σειρά Blue Planet, γι’ αυτό είναι υπέροχο να είσαι σε θέση να πλησιάσεις το τραγούδι  εκ νέου με βάση τα εκπληκτικά τοπία της σειράς”, δήλωσε ο Yorke.

“Ο Zimmer είναι ένας καταπληκτικός συνθέτης, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει πολλά μουσικά είδη και έχει ένα απίστευτο ταλέντο που αποτέλεσε βασικό παράγοντα για να δουλέψουμε μαζί του και να δούμε πώς κατάφερε να “παντρέψει» το “Bloom” με τον ήχο της σειράς», πρόσθεσε ο Υorke.

Ακούστε τα τραγούδια των Radiohead εδώ

Ads

Σε συνέντευξή τους, πριν από την πρεμιέρα της σειράς, ο Yorke μαζί με τον Jonny Greenwood και τον Zimmer αναφέρθηκαν στο τραγούδι, με τον τραγουδιστή των Radiohead να δηλώνει πως το οικολογικό του ενδιαφέρον προέκυψε από την παρακολούθηση της σειράς.

image

Ο James Honeyborne, παραγωγός του Blue Planet II, πρόσθεσε: “Αυτή η συνεργασία ανάμεσα σε ένα φοβερό συγκρότημα που κερδίζει Grammy και έναν ορχηστρικό συνθέτη που κερδίζει Όσκαρ, είναι εκπληκτική και το τραγούδι δε θα σας απογοητεύσει”.

Βρείτε την δισκογραφία του Hans Zimmer εδώ

Η νέα σειρά που θa αποτελείται από επτά μέρη θα μεταδοθεί φέτος στο BBC1 από τον Sir David Attenborough. Σημειώνεται ότι ο Zimmer, δημιούργησε επίσης τη μουσική για τον Planet Earth II.

image

image

Το Blue Planet II θα κλείσει φέτος 16 χρόνια παρουσίας από τότε που το κανάλι ξεκίνησε για πρώτη φορά να εξερευνά την άγρια φύση στα πιο σκοτεινά και απόμερα μέρη των ωκεανών του πλανήτη.