Ο Γιουσέιν Μπολτ, οκτώ φορές Ολυμπιονίκης, που  αποχώρησε επισήμως από τον στίβο, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή του, αυτή την φορά ως επιχειρηματίας.

Ads

Ενώ δεν έχει σταματήσει να ονειρεύεται καριέρα στο ποδόσφαιρο, όπου θα κάνει το ντεμπούτο του ως παίκτης των θρύλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Σεπτέμβριο απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Μπαρτσελόνα των Ριβάλντο και Ροναλντίνιο, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ διερευνά άλλες επιλογές για το μέλλον.

Μία από αυτές είναι η διεθνοποίηση της τζαμαϊκανής αλυσίδας γρήγορης τροφής Tracks & Records, κάνοντας άλμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σχεδιάζοντας να ανοίξει 15 εστιατόρια  έως το 2022.

Η εταιρεία, στην οποία ο Μπολτ  είναι μέτοχος, έχει καταλήξει σε συμφωνία με την ομάδα Casual Dining Restaurant Group (CDRG), προκειμένου να βρεθούν οι ιδανικές τοποθεσίες. Το CDRG είναι ένας σημαντικός σύμμαχος, μιας και αποτελεί μέλος της επιχειρηματικής ομάδας που διαχειρίζεται το KFC και την Pizza Hut στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ads

Αυτή τη στιγμή το Tracks & Records, που άνοιξε τον Απρίλιο του 2011, έχει μόνο δύο εστιατόρια. Και τα δύο βρίσκονται στη Τζαμάικα. Ένα μέρος όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει επίσης, τζαμαϊκανή μουσική και τις καλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις.

Ο Γιουσέιν Μπολτ δηλώνει χαρούμενος που μοιράζεται «μια γεύση από την Τζαμάικα που γνωρίζω και αγαπώ με τον υπόλοιπο κόσμο», μέσω του ανοίγματος αυτών των εστιατορίων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. «Το Λονδίνο ήταν πάντα ένα ιδιαίτερο μέρος για μένα. Και ευχαριστώ την Aly και το CDRG για να την ευκαιρία που μας δίνουν να μοιραστούμε το όραμά μας και τον πολιτισμό μας με όλους εσάς».